Zdravím,
chcel by som vás poprosiť o radu ohľadom lambdy. Cez diagnostiku mi zistili, ze lambda ukazuje
velmi divne hodnoty.
Chystam sa kupit novu lambdu, ale prave tu som narazil na problem, ze neveim aku...
z Polska viem zohnat lambdu NGK za 30 Eur alebo Bosch za 35 Eur
Obidve su vraj stavane aj na espero...
Alebo mam radsej zajst do servisu a kupit Bosch za 74 EUR alebo potom nejako original esperacka za 96 EUR.
Aky mate na to nazor?
Lambda sonda - typy
Moderátor: Blue Lanos
Lambda sonda - typy
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
- Reklama
Re: Lambda sonda - typy
Motor ti ide nejak inak ako by mal? Mne tiež na jednej diagnostike povedali že mám vadnú sondu a na druhej že je dobrá len sa pomalšie ,,zobúdza".
Na motore som si zmenu nevsimol ziadnu.
Akurat mierne zvysenu spotrebu a emisie pripisujem lambde, kedze na diagnostike tie hodnoty skakli ako dive.
Akurat mierne zvysenu spotrebu a emisie pripisujem lambde, kedze na diagnostike tie hodnoty skakli ako dive.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Kludne kúp tú NGK mám ju aj ja a som spokojný.Ale druhý krát by som si už kúpil a voz upravil na lambdu s elektrickým zohrievaním aby skôr nabehla a fungovala spoľahlivo aj na volnobeh.kasma píše:Zdravím,
chcel by som vás poprosiť o radu ohľadom lambdy. Cez diagnostiku mi zistili, ze lambda ukazuje
velmi divne hodnoty.
Chystam sa kupit novu lambdu, ale prave tu som narazil na problem, ze neveim aku...
z Polska viem zohnat lambdu NGK za 30 Eur alebo Bosch za 35 Eur
Obidve su vraj stavane aj na espero...
Alebo mam radsej zajst do servisu a kupit Bosch za 74 EUR alebo potom nejako original esperacka za 96 EUR.
Aky mate na to nazor?
no jenze tenhle motor neni postaven na vyhrivanou lambdu takze by asi nebylo uplne jednoduche ji zapojit.navic to vyhrivani funguje jen do urcite teploty a pak se vypina tak nevim nevim.
jinak klidne tu ngk bude chodit jako ta original
jinak klidne tu ngk bude chodit jako ta original
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
najlacnejsia je magnetti marelli dala sa zohnat uz pod 900sk, po vymene sa zdalo ze lpg jednotka reguluje a ze ledky preblikavaju z chudobnej do bohatej a nazad, ale po pol roku uz zase nic, tak neveim ci je to pocasim, netesnostou vo vyfuku alebo uz odisla, ale pri zmene polohy pedalu sa signal z lambdy zmeni a ledky prebliknu a spotreba je vcelku v pohode, teda rovnaka ako po vymene. Bohuzial bez diagnostiky si jej funkcnost neoverim.
To vyhrievanie u vyhriavenych lambd neviem ako funguje. Ci si meria spravnu teplotu RJ alebo nejaky bimetal(?) vypina vyrievanie priamo v lambde. Teda pri klasickych. Pri sirokorozsahovych viem ze vyhrievanie reguluje RJ a je potrebna elektronika na tuto regulaciu, ale to sa nas netyka.
To vyhrievanie u vyhriavenych lambd neviem ako funguje. Ci si meria spravnu teplotu RJ alebo nejaky bimetal(?) vypina vyrievanie priamo v lambde. Teda pri klasickych. Pri sirokorozsahovych viem ze vyhrievanie reguluje RJ a je potrebna elektronika na tuto regulaciu, ale to sa nas netyka.
palix, vdaka za konkretnu radu
tak tam dam tu NGK, kedze vravis, ze by to malo byt ok...
Ak by mal este niekto konkretny typ, prosim, sem s nim...
tak tam dam tu NGK, kedze vravis, ze by to malo byt ok...
Ak by mal este niekto konkretny typ, prosim, sem s nim...
- vlk666
- Kontaktovat uživatele:
pocuj a ako rychlo by to prislo? tiez sa mi otrhla a potrebujem novu ..na vrakaci chceli za nu 50 eur ...
1996, 1.5, 67 (98) kw, 16v