Caute!
Mam taky problem ze sa mi obcas ozyva taky divny zvuk. Je to akokeby od motora alebo od kolesa. Neviem to presne urcit. Je to zvacsa pri rychlosti 80 - 100 km/h. Po nejakych cca 5 km to prejde. Je to take dunenie az z toho obcas zalahne v usiach. Mam este aj trochu deravy vyfuk ale ten zvuk co nastane sa mi nezda ze by vydaval prave on, lebo to prehuci aj ten vyfuk. Nie som mechanik ale lajik tak ma prosim berte s rezervou
Vopred Vam vsetkym dakujem!
POMOC! DIVNÝ ZVUK :(
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
Asi to bude ten výfuk, ono totiž závady na výfuku (netěsnost) se projevuje víc když je motor studený, je bohatší směs a tudíž i větší tlak ve výfuku, tudíž i hlasitější projev díry, ta navíc může být nasměrována do podlahy a je to...... jinak to můžou být i silentbloky motoru, jsou tlumeny olejem, mohl vytéct a jistých otáčkách motor rezonuje, ale okud je to za studena spíš bych tipnul ten výfuk...
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Dakujem za radu! Dnes som to odpozoroval pozornejsie. Pri studenom motore to vobec nerobi. Zacne to az po cca 10-15km ked otacky su cca 3000 a rychlost 80km/h. Robi to potom aj ked preradim az pokym neprejdem cca 5km. Potom to same prejde. Ked som otvoril okno ziadny zvuk som zvonku nepocul. Trochu mi triaslo aj volantom a zdalo sa mi ako keby to slo z laveho predneho kolesa ale zase predtym sa mi to zdalo z praveho predneho kolesa. Som dost zufali lebo auto dost potrebujem. Ak su to tie silenbloky dokedy sa na tom da chodit? Diky za odpoved!
Mě to taky nějak podobně duní, ale tak ve 2000 ot. a zdá se mi, že taky jen někdy Pokud ti to dělá při určité rychlosti a nemá to souvislost s otáčkami, musí to být v komponentech, u kterých otáčky motoru nerozhodují, tedy někde za diferencialem, někdy jakoby drnčí a vibrují v určité rychlosti opotřebené vnitřní klouby poloosy (u převodovky), můžou být i "ojeté" i vnější, můžou být načaté i siletntbloky v přední nápravě a přes ně se můžou přenášet vibrace do karoserie ev. do volantu např. od nevyvážených kol.... důvodů může být hodně, možná bych zkusil začít od vyvážení kol......
Kolik máš najeto???
Kolik máš najeto???
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125