Otáčkoměr
Moderátor: Blue Lanos
Otáčkoměr
Mám dotaz. Nevíte kde sehnat ňáky otáčkoměr na Matize. Já už jeden doma mám ale ukazuje divně. Je na 3válcový motor ale strašně pomalu ukazuje.Když jedu tak než se dostane na hodnotu ktera byla nejvyssi tak uz radim na dalsi stupeń. Tak jestli víte o nécem jiném nebo máte doma tak de ozvěte. Dík moc
- Reklama
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otáčkoměr
---------------------_LoLeG_ píše:Mám dotaz. Nevíte kde sehnat ňáky otáčkoměr na Matize. Já už jeden doma mám ale ukazuje divně. Je na 3válcový motor ale strašně pomalu ukazuje.Když jedu tak než se dostane na hodnotu ktera byla nejvyssi tak uz radim na dalsi stupeń. Tak jestli víte o nécem jiném nebo máte doma tak de ozvěte. Dík moc
Zdravim kolegu " LoLeGa " a jsi si jist že máš otáčkoměr na 3 válce správně zapojený ? Mámzabudovaný ten samý a ukazuje perfektně
Čau " Vazoun "
Mno já mám tento http://www.cztuning.cz/index.php?action ... zboid=3134 a zapojeny ho mam snad spravně. Je připojen dvouma dratkama k napajeni a jednim dratem k civce motoru. Na ty civce to mam na vstupu na tom vrchnim koliku. Dik moc. A jak si vědel že máš stejný?
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Na 3 válcový motor
------------------------------_LoLeG_ píše:Mno já mám tento http://www.cztuning.cz/index.php?action ... zboid=3134 a zapojeny ho mam snad spravně. Je připojen dvouma dratkama k napajeni a jednim dratem k civce motoru. Na ty civce to mam na vstupu na tom vrchnim koliku. Dik moc. A jak si vědel že máš stejný?
Jak jsi se zmínil o 3 válcích uvědomil jsem si že ten můj je také upravený na 3 válec. Podobou je sice trochu jiný / černý / a malounko mi vyčnívá z palubní desky / levý výdech / ale zapojení mám to samé přes konektor radia a ten drátek pouze několikráte omotaný kolem svíček. Funkce je opravdu spolehlivá. Zdraví " Vazoun "
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
----------------------------------_LoLeG_ píše:A myslis ze by to mohlo byt tim ze je to tam spomalene ze to mam na civce? Ondras to měl take na civce a v pohodě a kde jsi ten otackomer koupil? Mám to zkusit dat na svičku?? a na kterou? Dík
No právě ten co je o něm řeč,tak ten sem koupil od " Ondráše " a nainstaloval dle jeho návodu. /1svíčka dvě otočky,2 dvě otočky a 3 to samé, pouze omotáno kolem toho bakelitu ne svíčky. " Vazoun "
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
------------------------_LoLeG_ píše:Aha...a jakej bakelit mas na mysli...ja drzel svičku asi jen jednou v ruce...kolem toho byliho? to je asi blbost ze když to musi mit kontakt.
Promin,asi jsem se špatně vyjádřil - jde o držák na svíčku,nevím jak se to odborně nazve. Ahoj " Vazoun " a kontakt to musí mýt protože je to funkční !
No , Vazoun to myslí samozřejmě dobře - jedná se vlastně o fajfku ( dřív se tomu tak říkalo , protože to tvarem připomínalo fajfku) . Kontakt to nemá , protože tam jde vysoké napětí a stačí ty impulzy co to pochytí přez izolaci fajfky . Jinak, hezké svátky matizáci .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Nápodobně
--------------------------------Tomáš píše:No , Vazoun to myslí samozřejmě dobře - jedná se vlastně o fajfku ( dřív se tomu tak říkalo , protože to tvarem připomínalo fajfku) . Kontakt to nemá , protože tam jde vysoké napětí a stačí ty impulzy co to pochytí přez izolaci fajfky . Jinak, hezké svátky matizáci .
Tobě i všem Tvým blízkým " Tome " pevné zdraví,pohodu i v novém roce 2009 - zrovna tak i všem příznivcům Daewoo - Chevrolet Vazoun"
Pánové, to se nemusí motat až na koncovku. Stačí, když se namotá takových 10 - 15 závitů tenkého "zvonkového " drátu , závity těsně vedle sebe, na VN kabel vedoucí ke svíčce, hned u rozdělovače. To znamená , že jeden konec drátu "visí" , není zapojen a druhý konec se spojí s otáčkoměrem. Závity je dobré svázat na př. nití, aby se nerozjížděly. Lepidlo by mohlo rozleptat VN kabel.Je vhodné motat potřebné "cívečky" stejným směrem! To všechno platí pro kabely. které n e j s o u stíněné!!!
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Pravdu díž
------------------------------Hynek píše: Pánové, to se nemusí motat až na koncovku. Stačí, když se namotá takových 10 - 15 závitů tenkého "zvonkového " drátu , závity těsně vedle sebe, na VN kabel vedoucí ke svíčce, hned u rozdělovače. To znamená , že jeden konec drátu "visí" , není zapojen a druhý konec se spojí s otáčkoměrem. Závity je dobré svázat na př. nití, aby se nerozjížděly. Lepidlo by mohlo rozleptat VN kabel.Je vhodné motat potřebné "cívečky" stejným směrem! To všechno platí pro kabely. které n e j s o u stíněné!!!
Určitě máš pravdu " Hynku " a dík za radu - udělal jsem to dle návodu kolegy " Ondráše " a otáčkoměr ukazuje bezva zdraví " Vazoun "a přeje všem hezký sváteční den
Je opravdu problém někoho na dálku vyučit elektrotechnikem!
Kam jsi ten drátek namotal? Přesně! 1 válec,3válec nebo jinam?
Odpověz mi na tyto otázky a pokusím se ti poradit.
1. Kolik vstupů má ten otáčkoměr. /Jaký a kolik drátů do něj vede./
2. Má přepínání ? / počet jisker na 1 otáčku/
3. Je určen pro určitý počet válců a pro kolik.
4. Na jaké je napětí /12V/?
5. Je k němu potřeba připojit člen, upravující průběh impulzu?
Na cívku to nepřipojuj / není-li k tomu vysloveně povolení výrobcem, mohl bys poškodit oddělovací kondenzátor !/
Kam jsi ten drátek namotal? Přesně! 1 válec,3válec nebo jinam?
Odpověz mi na tyto otázky a pokusím se ti poradit.
1. Kolik vstupů má ten otáčkoměr. /Jaký a kolik drátů do něj vede./
2. Má přepínání ? / počet jisker na 1 otáčku/
3. Je určen pro určitý počet válců a pro kolik.
4. Na jaké je napětí /12V/?
5. Je k němu potřeba připojit člen, upravující průběh impulzu?
Na cívku to nepřipojuj / není-li k tomu vysloveně povolení výrobcem, mohl bys poškodit oddělovací kondenzátor !/
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.