Startování
Moderátor: Blue Lanos
- jirik matiz
Startování
Ahoj všem, sem rád, že jsem narazil na zdejší stránky, doufám, že mi někdo může poradit. Problém je následující: Dám klíček do zdířky zapalování, otočim, startér cvakne, kontrolky zhasnou, ale dál ani ťuk, prostě startér ani netočí, baterka na palubovce svítí. Když klíček vypnu, všechny kontrolky zase naběhnou. Jinak všechno funguje, je to baterkou nebo startérem, nebo něčim úplně jinym? Díky za odpovědi, jinak mám Espero 2.0, r.v.96.
- Reklama
Re: Startování
Hledal bych závadu na baterce!!Zkus jí nabít,nebo si půjčit jinou nabitou - pak bych hledal problém jinde.karlos.barta píše:Ahoj všem, sem rád, že jsem narazil na zdejší stránky, doufám, že mi někdo může poradit. Problém je následující: Dám klíček do zdířky zapalování, otočim, startér cvakne, kontrolky zhasnou, ale dál ani ťuk, prostě startér ani netočí, baterka na palubovce svítí. Když klíček vypnu, všechny kontrolky zase naběhnou. Jinak všechno funguje, je to baterkou nebo startérem, nebo něčim úplně jinym? Díky za odpovědi, jinak mám Espero 2.0, r.v.96.
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
- jirik matiz
Re: Startování
OK, už to zkoušimJ.Bad píše:Hledal bych závadu na baterce!!Zkus jí nabít,nebo si půjčit jinou nabitou - pak bych hledal problém jinde.karlos.barta píše:Ahoj všem, sem rád, že jsem narazil na zdejší stránky, doufám, že mi někdo může poradit. Problém je následující: Dám klíček do zdířky zapalování, otočim, startér cvakne, kontrolky zhasnou, ale dál ani ťuk, prostě startér ani netočí, baterka na palubovce svítí. Když klíček vypnu, všechny kontrolky zase naběhnou. Jinak všechno funguje, je to baterkou nebo startérem, nebo něčim úplně jinym? Díky za odpovědi, jinak mám Espero 2.0, r.v.96.
- Rumcajz
- Kontaktovat uživatele:
zdar... mas pokazeny starter...
Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
nejjednodušší bude zkusit jinou baterku , pak budeš chytřejší
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Jak všichni píšou, zkus si půjčit od někoho jakoukoli funkční baterku, nemusí být i stejná kapacita, na jedno startování můžeš použít třeba i 44Ah baterku z Feldy nebo z fabie, nebo zkus startovací kabely, pokud auto chytne je to jasná baterka. Jestli ti při startování všechny kontrolky pohasnou nebo úplně zhasnou a pak se zas rozsvítí je to na 99% baterka.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- jirik matiz
Nesundavej kalhoty, brod je ještě daleko Opravdu zkus jinou baterku. Když je baterka v háji můžeš ji nabíjet třeba kladivem a stejně ti to nepomůže Před měsícem jsem tohle řešil u Fobie mé známé.... taky vše se rozsvítilo při startu jen cvak a vše zhaslo. Dal jsem jinou baterku a vše funguje. Předtím jsme baterku taky dobíjeli, ale bylo to zbytečné.......
Nastartovali jsem přes kabely, ujel jsem 20 km, vypl jsem teplý motor a zkusil startovat.... Zase nic, tak baterka šla a dala se nová a je po problému... držím palce...
Nastartovali jsem přes kabely, ujel jsem 20 km, vypl jsem teplý motor a zkusil startovat.... Zase nic, tak baterka šla a dala se nová a je po problému... držím palce...
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
- jirik matiz
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
kdyz to nebude baterkou
zkus kabelem naprimo z baterky na starter ale pouzij nejaky silnejsi kabel at nechytnes i s autem, kdyz starter promluvi tak vymen spinacku,
na starteru sou dva + jeden jde prez orisek zpinacky
zkus kabelem naprimo z baterky na starter ale pouzij nejaky silnejsi kabel at nechytnes i s autem, kdyz starter promluvi tak vymen spinacku,
na starteru sou dva + jeden jde prez orisek zpinacky
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Mno, podle mě by bylo potřeba zrevidovat dvě věci.
1. Prověř ukostření motoru - spojení motoru s mínus pólem na kostru auta a těleso motoru.
2. Je velmi pravděpodobná závada ve startéru a to "vyšlehané" přední bronz. futro, které způsobuje "tření" rotoru o stator, nebo špatné zadní ložisko.Výsledek stejný.
3.Závitový zkrat statoru, rotoru nebo špinavý kolektor.
Ale nejdřív zkus tu jinou baterku. To že je skoro nová nezaručí, že je dobrá.
1. Prověř ukostření motoru - spojení motoru s mínus pólem na kostru auta a těleso motoru.
2. Je velmi pravděpodobná závada ve startéru a to "vyšlehané" přední bronz. futro, které způsobuje "tření" rotoru o stator, nebo špatné zadní ložisko.Výsledek stejný.
3.Závitový zkrat statoru, rotoru nebo špinavý kolektor.
Ale nejdřív zkus tu jinou baterku. To že je skoro nová nezaručí, že je dobrá.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
rozmyslam kto ma doma len tak nahradnu baterku, ale merak za 150 nie je ziaden rozpocet niciaca polozka , navyse sa zide aj v buducnosti, takze by som odporucal kupit merak a merat, potom pojde mono na isto, s novou baterkou moze byt tam kde je, ale kazdy ma vlastnu cestu. Niekto radsej meria niekto radsej reze .