Řazení = je to spojka nebo ?
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Dobrý den!
Předem se omlouvám,pokud bude můj dotaz již někde popsán, nebo Vám přijde "trapně jasný" .
Dnes jsem jel s Nubirou 2.0 /patří kamarádovi,chtěl jsem ji od něho kupovat/ a na mírném stoupání mi při dávání 4ky nešlo zařadit, po pár KM se mi zase pro změnu začalo třepat auto při zastavování,jako když zapomenete sešlápnout spojku /nezapomněl jsem/,nakonec to skončilo tím,že nejde zařadit NIC, když se sešlápne spojka. Rozjezd je možný jen když zařadím a pak až se škubnutím nastartuji a jedu, napadlo mne,že je špatně nastavená vůle na spojce,hledal jsem nějaké "štelovátko" a krom toho na pedálu jsem nic nenašel = má to nějaký samostav? Mělo to být moje první "moderní" auto /staré jen 10let/,ale říkám si,že nyní asi nebude?! Takže předpokládám,že je něco se spojkou, nebo ne, ale nikdy neklouzala,brala jen u podlahy,dle kamaráda celou dobu co ji má = 2roky, NAPADÁ VÁS O CO JDE? Děkuji JirKala
Předem se omlouvám,pokud bude můj dotaz již někde popsán, nebo Vám přijde "trapně jasný" .
Dnes jsem jel s Nubirou 2.0 /patří kamarádovi,chtěl jsem ji od něho kupovat/ a na mírném stoupání mi při dávání 4ky nešlo zařadit, po pár KM se mi zase pro změnu začalo třepat auto při zastavování,jako když zapomenete sešlápnout spojku /nezapomněl jsem/,nakonec to skončilo tím,že nejde zařadit NIC, když se sešlápne spojka. Rozjezd je možný jen když zařadím a pak až se škubnutím nastartuji a jedu, napadlo mne,že je špatně nastavená vůle na spojce,hledal jsem nějaké "štelovátko" a krom toho na pedálu jsem nic nenašel = má to nějaký samostav? Mělo to být moje první "moderní" auto /staré jen 10let/,ale říkám si,že nyní asi nebude?! Takže předpokládám,že je něco se spojkou, nebo ne, ale nikdy neklouzala,brala jen u podlahy,dle kamaráda celou dobu co ji má = 2roky, NAPADÁ VÁS O CO JDE? Děkuji JirKala
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..hej je zla spojka..
este skusit pozerat ci sa pri zoslapnuti vysuva valec,..
ono pri tolkych roko by uz mohli pustat..
a este sa zvykla ukrutit/odlomit ovladacia paka na lozisko.. (u nexii)
inac nezostava nic ine nez to rozobrat..
este skusit pozerat ci sa pri zoslapnuti vysuva valec,..
ono pri tolkych roko by uz mohli pustat..
a este sa zvykla ukrutit/odlomit ovladacia paka na lozisko.. (u nexii)
inac nezostava nic ine nez to rozobrat..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
Hmm, nic moc tedy....
BTW: a má to tedy samostav nebo se to někde šteluje?!
BTW: a má to tedy samostav nebo se to někde šteluje?!
Řazení = je to spojka nebo páka,jde do servisu..
No provedl,jsem všechno možné,podložku pod držák prasátka,podložení tyčky /až nyní jsem zde našel, že to někdo psal jako "návod"/a jiné osvědčené finty ze starých aut a nic,při zařazování to prostě "bzučí a drhne" a nejde tam nic,jen ta zpátečka přes zoubky.No na BXku a Volze jsem měl zohnutou celou páku,takže pokud to není spojka,nebo její samostav může to být i tohle.
Jelikož neuznávám a nedělám opravy způsobem, "vypadla pojistka,tak dáme silnější", začínám hledat ND a servis co mi to udělá..
Jelikož neuznávám a nedělám opravy způsobem, "vypadla pojistka,tak dáme silnější", začínám hledat ND a servis co mi to udělá..
Mam ten samy problem. Valecek vystavuje a i paka ukroucena neni. Asi se rozpadlo lozisko nebo pritlacak nebo vse. Lamela by mela byt ok, spojka zabirala uprostred. Jen jeste vyresit ten motor bezici na 3 valce a pak se podivat na spojku.Mam proste pech
Daewoo Nubira I 97 2.0 16V sedan , 2-litru zdar !!!
Byla to lamela a spol ...
Takže byla prasklá a vypadlá jedna pružina a další načatá v lamele (najeto 117000), spálený přítlačák a ložisko, ale to spíše až poté co jsem musel doject do servisu. Nová spojka s opravou, bratru za 6700,- ,pak jsem byl upozorněn,že mi vlhne hlavní spojkvý válec = no děs, ke všemu na motoru mám setrvák a spojku z 1,6 16v = nechápu co to na 2litru dělá, ale dost těžko to předchozí majitel udělal,asi v roce 98 jela obě auta na stejné lince...kitt2002 píše:Mam ten samy problem. Valecek vystavuje a i paka ukroucena neni. Asi se rozpadlo lozisko nebo pritlacak nebo vse. Lamela by mela byt ok, spojka zabirala uprostred. Jen jeste vyresit ten motor bezici na 3 valce a pak se podivat na spojku.Mam proste pech
Jinak spojka bere stále u podlahy, hm jak tu čtu je to u sedanu normálka.....
Bere dole
No já bohužel odvzdušňoval, několikráte a pořád je to stejné, ovšem pokud ten hl.válec trošičku propouští je to jasné ..koniQ píše:ja som mal tiez problem so spojkou, zaberala uplne dole, v piatok bola odvzdusnena pojazdil som, nasledne bola v stredu odzvdusnena a zda sa mi ze us zabera viac k stredu
da, riznout vystavovaci paku(nejspis bude ohnuta) a trochu ji presadit a zabira uprostred. Alespon mi to takto vysvetloval mechanik, kterej pri vymene spojky zjistil, ze zabira az u podlahy. Navic se mu to porad zavzdusnovalo, pomohla az vymena toho hydraulickyho smejda=pist.
Daewoo Nubira I 97 2.0 16V sedan , 2-litru zdar !!!
spojka dole...
Tak, to nevím, neříkali v autoservisu nic, teda jako, že páka je OK, ale je to prý ten hlavní válec...
Už jsem se pomalu přizpůsobil, ale někdy mi to při přeřazování skáče jak nováčkovi v autoškole, ta spojka je dost ostrá…
Už jsem se pomalu přizpůsobil, ale někdy mi to při přeřazování skáče jak nováčkovi v autoškole, ta spojka je dost ostrá…