Rozebrání dveří a výměna vnitřních klik na otvírání dveři

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
_LoLeG_

Rozebrání dveří a výměna vnitřních klik na otvírání dveři

Příspěvek od _LoLeG_ »

Ahoj, protože se mi z klik na otvíraní dveří začal sloupávat chrom (vnitřní kliky na otvírání dveří) rozhodl jsem se objednat si nové. Už je mám doma jen nějak nevím jak začít s výměnou :)
Chtěl jsem se zeptat zda někdo nemáte nějaké rady, foto a nebo návod na to jak rozebrat dveře abych kliky mohl vyměnit. Na co si dát pozor, co ohlídat, zda je na to potřeba neco speciálního a jaké problémy mě mohou potkat.
Nejsem technik a jediné co jsem dokázal rozebrat a znovu složit je PC a proto se chci raději informovat než se do něčeho takového pustím :)

Mám sice originál manuál k autu ale tam o rozebírání není ani slovo (jen o tom jak měnit žárovky a rozebrat světla)
Daewoo Matiz 0.8
Reklama

cobyll

Příspěvek od cobyll »

Ahoj
tak dveře jdou rozebrat celkem lehce (povedlo se mi rozebrat i zavřené dveře, když jsem měl zaseklý zámek).
Na straně dveří u zámku jsou naboku takové plastové šroubky na kříž.šroubovák v plast.pouzdrech. šroubky vyšroubuj a pouzdra vyjmi. na straně u pantů jsou dva vruty. jeden je v černém průduchu pro přívod vzduchu do dveří (pro ofuk zrcátka) a druhý přímo v tapecírunku někde tam poblíž. Další sroub je v madle na zavírání dveří v té kapsičce, co se v ní hodně drží binec :? . tím povolíš celý ovládací panel pro el okna, který vyjmi a odpoj konektor. a už zbývá jen klička otevírání dveří. tu jemně potáhni a tím plastem pod ní decentně škubni k sobě a směrem od pantů k zámku. potom chyť tapecírunk ze spoda a škubni s ním k sobě. neboj, jsou tam jenom plastové čudle něco jako na škodárně 120. jakmile je tapec dole volný tak ho musíš přizvednout a potahovat směrem od pantů. je zavěšený na plechu dveří podél celého okýnka až k výškovému repráku. a tapec je dole...uf :shock: samotná klička drží na jednom šroubu a třech zobáčkách. Vyšroubovat, potáhnout směrem od pantů, vyjmout, pomaturovat s táhly a rozborka je hotova. zpět = opačný postup. Hodně štěstí... :lol: :lol: :lol:
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
cobyll

Příspěvek od cobyll »

:lol: :lol: :lol: teda doufám, že máš nubi I :lol: :lol: :lol:
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
_LoLeG_

Příspěvek od _LoLeG_ »

Mno mám sice Nubi2 ale myslim ze tento postup je vice nez navodny a myslim ze u Nubi2 to zase takovej rozdil nebude :) Takze jen co bude cas tak se do toho pustim a budu doufat ze to pak zase nejak slozim :)
Diky
Daewoo Matiz 0.8
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“