prehriaty disk alebo bubon?-problem

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Janik0024

prehriaty disk alebo bubon?-problem

Příspěvek od Janik0024 »

Ahojte, vie mi niekto poradit preco sa mi nahrieva prave zadne koleso tak ze az vyteka vazelina po disku? Menil som totiz nove celuste a od vtedy to robi. Mal som to rozobrate asi 20x ale na nic som neprisiel. Bubon sa dava dole bez problemov a lanko funguje tak ako ma. Len neviem ako preverit ci sa vracaju valceky ked pri davani dole bubna ich pritlacim a uz neviem ci boli stiahnute dovnutra alebo nie. Daju sa vyskusat valceky bez bubna? Nevypadnu von? Mam podozrenie aj na lozisko ale nesedi mi na tom jedna vec ze koleso by hucalo. Ak mate nikto podobne skusenosti poradte prosim. :(
Reklama

Igi

Příspěvek od Igi »

pozor-bez bubna nestlácat brzdový pedál, vytlacís valceky a je pruser, teda aspon v mudrej knizke som sa docítal ;-)
Ak sa ti zohrieva koleso, na 99% sa nevracajú pakne. zistís to tak, ze zdvihnes auto a skus pri uvolnenej rucnej brzde otácat kolesom, nemalo by drhnút, ked tak len velmi zlahka.
lozisko by hádam nedokázalo tak zohrievat bubon. matka na lozisku sa dotahuje velmi zlahka, ale to asi vies.
Lanos 1,5l, 5dv., BRC-LPG
mino22

Příspěvek od mino22 »

tie piestiky na brzdovom valceku by sa nemali vyberat , to je pravda , napriek tomu mne sa ich podarilo nedopatrenim vytlacit , ale som ich jednoducho dal spet a ziadny problem nenastal . rucna brzda je dobre nastavena ? ja som aj po odbrzdeni rucnou mal zabrzdene koleso a som sa nevedel pohnut , tam trebalo menit lanko rucnej brzdy . ak sa ti to zahrieva , nieco sa musi triet , a to lozisko skontroluj , ci fakt nie je dotiahnute nasilu .
Janik0024

Příspěvek od Janik0024 »

Vcera som prisiel z prace domov a koleso bolo studene. Asi mam problem vyrieseny lebo dnes rano tiez nebolo prehriate. Odhadujem, ze islo iba o lahke trenie celusti o bubon a nasledne ich vybrusenie. Mozno som mal dat hned pri vymene celusti aj vysustruzit bubon a nemal by som ziadny problem. Dakujem za rady. :lol:
Janik0024

Příspěvek od Janik0024 »

a som tam kde som bol. Zase sa prehrieva aj ked menej ako predtym ale zase. Ked prejdem cca 50km tak bubon je tak teply ze neudrzim na nom ruku ani 5sekund a zakazdym musim doklepnut vysunutu krytku na srob.
Rucnu brzdu vobec nepouzivam, takze ostava na pricine iba valcek. Vie niekto postup ako vymenit valcek??? :?: :?: :?:

jednozacne musis dat novy valcek on sa dobre navracia tre a portom je koleso horuce treba aj ten system premazat pruziny atd...a ovzdusnit samozrejme ak si tonerobil nechaj to tak na servis predsa su to brzdy -i -i
Odpovědět

Zpět na „LANOS“