rekorder MATIZ
Moderátor: Blue Lanos
rekorder MATIZ
sice je to starsieho data, ale majitelov Matiza to mozno potesi (alebo skor naopak)
http://www.autoweb.com.au/cms/A_52342/newsarticle.html
na 3900 km dlhej trati priemerna spotreba 3,124l/100km
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
- Reklama
Re: rekorder MATIZ
to me muze leda nakrknout ja mam ted prumer devet :/ boze, proc jaaamrk píše:sice je to starsieho data, ale majitelov Matiza to mozno potesi (alebo skor naopak)
-
- Kontaktovat uživatele:
Za 105.000 km mám průměr 5.65. Já sám jsem s autem najezdil asi 60.000 km, před tím s ním jezdil otec a to tak, že denně 30 km do práce a zpět mimo město a o víkendu 60km na chalupu a zpět. Přes týden v jednom a o víkendu ve 2 lidech. Jezdil za 5.5.
Matiz je moje první auto, takže jsem se na něm učil a ze začátku jsem jezdil za víc. Jezdím v podstatě denně po městě 40 a více km a poměrně často taky dlouhé cesty mimo město. A moje dlouhodobá spotřeba stále klesá .
Minimum, které se mi padřilo dosáhnout "v laboratorních podmínkách" byla spotřeba 3.26 l/100km na 125km dlouhé cestě po okreskách v poměrně zvlněném terénu. Průměrný rychlost byla 55 km/h. Ale bylo to utrpení .
Maximum na delší štrece byla šílená jízda Ostrava - Brno zvládnutá za 1:30, kdy např 70km úsek Olomouc - Brno byl projet průměrem (!!) 140 km/h. Omluvou mi budiž, že to bylo v sobotu v okolo 5. hodiny ranní a byly úplně prázndá cesty. Cesto mě předjelo jen 5 aut. Spotřeba byla 7.6.
Matiz je moje první auto, takže jsem se na něm učil a ze začátku jsem jezdil za víc. Jezdím v podstatě denně po městě 40 a více km a poměrně často taky dlouhé cesty mimo město. A moje dlouhodobá spotřeba stále klesá .
Minimum, které se mi padřilo dosáhnout "v laboratorních podmínkách" byla spotřeba 3.26 l/100km na 125km dlouhé cestě po okreskách v poměrně zvlněném terénu. Průměrný rychlost byla 55 km/h. Ale bylo to utrpení .
Maximum na delší štrece byla šílená jízda Ostrava - Brno zvládnutá za 1:30, kdy např 70km úsek Olomouc - Brno byl projet průměrem (!!) 140 km/h. Omluvou mi budiž, že to bylo v sobotu v okolo 5. hodiny ranní a byly úplně prázndá cesty. Cesto mě předjelo jen 5 aut. Spotřeba byla 7.6.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Když tu píšete o spotřebě, tak taky přidám tu svou. Největší jsem měl 9,18 , ale to bylo v záběhu a zřejmě způsobeno špatným tankováním, jinak mám max. 8,36 a průměrná spotřeba za cca 31 000km je 6,02 L/100km. Většinu km najezdím na krátké trase po okresce, tak si myslím že to docela jde. Když jsem měl Nexii tak na stejné trase brala 7,5L/100km. Jo a nejmíň s Matesem se mi povedla 3,84
Už bez Matesa
Rekorder Matiz
Já se taky pochlubím spotřebou. Tankuju vždy do plné a po najetých 5500km mám průměr 5,48. Zatím rekord (a to mě překvapilo) na trase Jeseník - Chrudim a zpět ve čtyřech lidech celkem 310km, spotřeba 14,51 litru, tj. 4,68 na 100km. Měl jsem dojem, že mi ukazatel blbne, protože jsem jel dost svižně. Tak jsem natankoval. Známý tvrdí, že u litru je to normální.
Já takyyyy, nejvyšší dosažená 9 na velkejch kolech, jinak jezdím stabilně za 7 lítrů pouze po Brně, venku to jde dost dolů, i na 5,5 , ale já když už vyjedu z města, tak se stejně neudržím a nakládám pod kotel a pak jsem zase na 7 Ale teď odjel bratr, který jezdí s Matizem taky a rázem mi klesla spotřeba ve městě asi na 6,5. Možná ještě míň. Zatím jsem netankoval, tak jen orientačně. On má holt přetěžkou nohu a bohužel i na studeno. H