ma espero peľový filter?
Moderátor: Blue Lanos
ma espero peľový filter?
Sevaste daevaci ma espero peľovy filter? alebo inak? mam pocit ze sa mi vytvara v kabine urcity smrad a tak by ma zaujalo ako s nim von?
Daewoo Leganza 2.0 CDX (1998),
Daewoo Espero, 1.5 DOHC(1996),
- Reklama
Pelovy urcite nema.
Ja som sa smradu zbavil tak, ze som pri nasavani vzduchu /v motorovom priestore/ zlozil ten cierny plast, nastriekal som tam nejaky sprej na interiery, pekne to natiahlo, vyfuklo cez vsetky vyfuky dnu v kabine a potom som zapol vnutorny obeh... A mam tam stale vonu. A stale pouzivam aj tie olejove vone na vetraky.
Druha vec je, ze neviem, v akom stave mas interier. Pachy sa dobre "odstranuju" aj vysavacom. V aute mas kopu prachu /ja osobne min 1 x tyzdene vysavam/ a ked je vonku dlho vlhko, je dobre pocas slnecnych dni cele auto pootvarat, vybrat koberce, nechat presusit, vyvetrat, niekedy vytepovat aspon kefkou a vlaznou vodou tu najhrubsiu spinu. Palubovku a ostatne plasty je dobre prelestit a osetrit sprejmi na na na plasty /resp. kozu/, ktore maju na kazdej pumpe...
Len ho treba vycistit /a pravidelne, nie raz za rok/
A potom ti auto uz nemoze smrdiet...
Ja som sa smradu zbavil tak, ze som pri nasavani vzduchu /v motorovom priestore/ zlozil ten cierny plast, nastriekal som tam nejaky sprej na interiery, pekne to natiahlo, vyfuklo cez vsetky vyfuky dnu v kabine a potom som zapol vnutorny obeh... A mam tam stale vonu. A stale pouzivam aj tie olejove vone na vetraky.
Druha vec je, ze neviem, v akom stave mas interier. Pachy sa dobre "odstranuju" aj vysavacom. V aute mas kopu prachu /ja osobne min 1 x tyzdene vysavam/ a ked je vonku dlho vlhko, je dobre pocas slnecnych dni cele auto pootvarat, vybrat koberce, nechat presusit, vyvetrat, niekedy vytepovat aspon kefkou a vlaznou vodou tu najhrubsiu spinu. Palubovku a ostatne plasty je dobre prelestit a osetrit sprejmi na na na plasty /resp. kozu/, ktore maju na kazdej pumpe...
Len ho treba vycistit /a pravidelne, nie raz za rok/
A potom ti auto uz nemoze smrdiet...
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
stefan Zaslal: Po Júl 23, 2007 07:25 Predmet:
--------------------------------------------------------------------------------
Nemá. Aký smrad máš na mysli?
myslel som vseobecny smrad z okolia a tak.............
a vdaka kasma asi to tak vyriesim vonkajsim vzduchovym filtrom a jeho nastriekanim.............
--------------------------------------------------------------------------------
Nemá. Aký smrad máš na mysli?
myslel som vseobecny smrad z okolia a tak.............
a vdaka kasma asi to tak vyriesim vonkajsim vzduchovym filtrom a jeho nastriekanim.............
ros Zaslal: Po Júl 23, 2007 11:07 Predmet:
Ještě ti muže jít pach z klimatizace a tu musíš vyčistit. Spray stojí okolo tří stovek.
A to aky sprej? a kde sa to a ako cisti???
Ještě ti muže jít pach z klimatizace a tu musíš vyčistit. Spray stojí okolo tří stovek.
A to aky sprej? a kde sa to a ako cisti???
Ak je to smrad ako z hovien tak je to proste hnijuci svincik vdaka klimatizacii. Nechavam vzdy par minut pred dojdenim do ciela klimu vypnutu a smrad uz davno nie je aj bez cistenia klimatizacie. Ale na to cistenie sa tiez chystam, ale najprv musim vymysliet nejaky lahko vymenny filter pred vstup do vetrania.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové predvčerom som mal také prekvapenie a to až tak že som musel asi hodinu nechať otvorené okná a klímu na plno a ten spray používam asi pol roka asi tak raz za dva mesiace no kúsok to pomôže ale nič moc a tak som prichystaný na kompletnú očistu klímy a jej jonyzáciu našťastie sa tu u nás otvorila fyrma čo sa tým zaoberá jo ale ten smrad by som nikomu neprial bolo to k zblití fuj tajbl
-
- Kontaktovat uživatele:
Rosíku díky málem som zabudol že to tam môže byť ale nechce sa mi hladať kde to je tak keby si bol tak dobrý a písnul mi kde to tam je abych sa tam zajtra pozrel lebo to môže byť príčina jo dneska som ju ráno odstavil a teraz som bol zavrieť garáž a mám podozrenie že to zasa bude zajtra smrdieť tak keby si mi poradil ja bych ju našiel ale trvalo by to a tak pokud už to máš za sebou tak poraď díky
Vyskusali ste uz niekto ten filter do vetrania pre favo/fel? Je to asi 3cm penovity filter, z 2/3 akoze pelovy a z 1/3 cierny akoze uhlikovy protipachovy. Stoji to cca 79Sk a tvarom to presne saden na otvor nasavania do vetracieho systemu fava a feldy.
Funguje to? Filtruje to nieco? Nepriskrti to prilis prietok vzduchu? Pripadne ine skusenosti alebo materialy? oproti vzduchovemu filtru do sania motoru to ma vyssiu/nizsiu priepustnost?
Rieism totizto filter do klimatizacie jak pre skodovku tak pre feldu a espero. pre feldu to vyzera ako plug and play, do skodovky noway a do espera je to tiez pouzitelne s istymi domorobo doplnkami.
Funguje to? Filtruje to nieco? Nepriskrti to prilis prietok vzduchu? Pripadne ine skusenosti alebo materialy? oproti vzduchovemu filtru do sania motoru to ma vyssiu/nizsiu priepustnost?
Rieism totizto filter do klimatizacie jak pre skodovku tak pre feldu a espero. pre feldu to vyzera ako plug and play, do skodovky noway a do espera je to tiez pouzitelne s istymi domorobo doplnkami.