ma espero peľový filter?

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
janodvt

ma espero peľový filter?

Příspěvek od janodvt »

Sevaste daevaci ma espero peľovy filter? alebo inak? mam pocit ze sa mi vytvara v kabine urcity smrad a tak by ma zaujalo ako s nim von?
Daewoo Leganza 2.0 CDX (1998),
Daewoo Espero, 1.5 DOHC(1996),
Reklama

stefan

Příspěvek od stefan »

Nemá. Aký smrad máš na mysli?
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
kasma

Příspěvek od kasma »

Pelovy urcite nema.
Ja som sa smradu zbavil tak, ze som pri nasavani vzduchu /v motorovom priestore/ zlozil ten cierny plast, nastriekal som tam nejaky sprej na interiery, pekne to natiahlo, vyfuklo cez vsetky vyfuky dnu v kabine a potom som zapol vnutorny obeh... A mam tam stale vonu. A stale pouzivam aj tie olejove vone na vetraky.

Druha vec je, ze neviem, v akom stave mas interier. Pachy sa dobre "odstranuju" aj vysavacom. V aute mas kopu prachu /ja osobne min 1 x tyzdene vysavam/ a ked je vonku dlho vlhko, je dobre pocas slnecnych dni cele auto pootvarat, vybrat koberce, nechat presusit, vyvetrat, niekedy vytepovat aspon kefkou a vlaznou vodou tu najhrubsiu spinu. Palubovku a ostatne plasty je dobre prelestit a osetrit sprejmi na na na plasty /resp. kozu/, ktore maju na kazdej pumpe...

Len ho treba vycistit /a pravidelne, nie raz za rok/
A potom ti auto uz nemoze smrdiet...
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
janodvt

Příspěvek od janodvt »

stefan Zaslal: Po Júl 23, 2007 07:25 Predmet:

--------------------------------------------------------------------------------

Nemá. Aký smrad máš na mysli?

myslel som vseobecny smrad z okolia a tak.............
a vdaka kasma asi to tak vyriesim vonkajsim vzduchovym filtrom a jeho nastriekanim.............
ros

Příspěvek od ros »

Ještě ti muže jít pach z klimatizace a tu musíš vyčistit. Spray stojí okolo tří stovek.
Leganza 2,2 LPG automat rok 2000, dříve Espero
janodvt

Příspěvek od janodvt »

ros Zaslal: Po Júl 23, 2007 11:07 Predmet:
--------------------------------------------------------------------------------
Ještě ti muže jít pach z klimatizace a tu musíš vyčistit. Spray stojí okolo tří stovek.

A to aky sprej? a kde sa to a ako cisti??? :?:
ros

Příspěvek od ros »

Je to na dezinfekci klimatizací, u nás se kupuje v drogerii (nějaká specialka), nebo na netu dej do vyhledavače "dezinfekce klimatizace" a nějaký odkaz najdeš. Já jsem to střikl na výparník a celkem to pomohlo.
ppp

Příspěvek od ppp »

Ak je to smrad ako z hovien tak je to proste hnijuci svincik vdaka klimatizacii. Nechavam vzdy par minut pred dojdenim do ciela klimu vypnutu a smrad uz davno nie je aj bez cistenia klimatizacie. Ale na to cistenie sa tiez chystam, ale najprv musim vymysliet nejaky lahko vymenny filter pred vstup do vetrania.
ros

Příspěvek od ros »

Spíše jako zatuchlý hadr, nebo hnijící voda. Až vymyslíš ten filtr, tak bych měl zájem. Espero co jsem měl, teď používá otec, tak bych mu ho montnul.
ppp

Příspěvek od ppp »

Tak tak nejako mi smrdelo z kurenia v skodovke vdaka prachu, pavucinam a plesni co v nom bola. Po vycisteni ziaden zapach ale uz sa urcite zase zanieslo aj ked som dal cez vstup aspon natiahnutu silonku.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Pánové predvčerom som mal také prekvapenie a to až tak že som musel asi hodinu nechať otvorené okná a klímu na plno a ten spray používam asi pol roka asi tak raz za dva mesiace no kúsok to pomôže ale nič moc a tak som prichystaný na kompletnú očistu klímy a jej jonyzáciu našťastie sa tu u nás otvorila fyrma čo sa tým zaoberá jo ale ten smrad by som nikomu neprial bolo to k zblití fuj tajbl :D :D :D :D :D :D :D :D
ros

Příspěvek od ros »

Vím, že to určitě víš, ale podívej se na odtok vody z klímy. Mél jsem ho lehce ucpaný a ten smrad byl, asi jak popisuješ. Ale jsem zvědavý jak ti to bude fungovat po kompletní očistě.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Rosíku díky málem som zabudol že to tam môže byť ale nechce sa mi hladať kde to je tak keby si bol tak dobrý a písnul mi kde to tam je abych sa tam zajtra pozrel lebo to môže byť príčina jo dneska som ju ráno odstavil a teraz som bol zavrieť garáž a mám podozrenie že to zasa bude zajtra smrdieť tak keby si mi poradil ja bych ju našiel ale trvalo by to a tak pokud už to máš za sebou tak poraď díky :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ros

Příspěvek od ros »

Jak máš pylový filtr, tak asi 25 cm pod ním je gumová trubička do elka. Popis nic moc, ale zíra se podívám a upřesním :D :D
ppp

Příspěvek od ppp »

Vyskusali ste uz niekto ten filter do vetrania pre favo/fel? Je to asi 3cm penovity filter, z 2/3 akoze pelovy a z 1/3 cierny akoze uhlikovy protipachovy. Stoji to cca 79Sk a tvarom to presne saden na otvor nasavania do vetracieho systemu fava a feldy.
Funguje to? Filtruje to nieco? Nepriskrti to prilis prietok vzduchu? Pripadne ine skusenosti alebo materialy? oproti vzduchovemu filtru do sania motoru to ma vyssiu/nizsiu priepustnost?
Rieism totizto filter do klimatizacie jak pre skodovku tak pre feldu a espero. pre feldu to vyzera ako plug and play, do skodovky noway :) a do espera je to tiez pouzitelne s istymi domorobo doplnkami.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“