Klepanie v motore :(

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Granko

Klepanie v motore :(

Příspěvek od Granko »

bol som si vcera nechat naliat nemrznucu zmes do chladica. okrem ineho som zistil, ze tesnenia veka ventilov a naspodu vane, ktore mi menili pred dvoma mesiacmi (a predtym pred 3/4 rokom) znova tecu. takze nech je carex aky chce, asi robia lepsie ako servis, co mam teraz. odvcera som trocha pobehal a dnes vecer som zistil v motore take neprijemne klepanie. najviac ho pocut tam ako je klinak, ale mam pocit, ze to vychadza spod veka ventilov. ked sa zvysia otacky, tak to skoro uplne zmizne. znie to, ako keby tam bolo nieco uvolnene a klepalo o cosi. teraz som si spomenul, ze sa pocas poslednych dni sa po nastartovani 1-2 krat (nie vzdy - dohromady) rozsvietila kontrolka motora, ale po chvili hned zhasla. neprikladal som tomu velku dolezitost nakolko mi zasa blbne spinacka. auto jazdi normalne, objavilo sa to nahle. oleja mam dost, hlava generalkovana v januari. co s tym ? najhorsie je, ze zajtra som s tym planoval ist na sluzobku, ale teraz sa neodvazim. co ma zasa caka ??
Reklama

mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

ako tak sledujem tvoje prispevky - ty mas asi to najporuchovejsie auto z celeho daewooclubu.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ja ked hento vidim, ze bol som si nechat naliat zmes do chladica a podobne, tak ma stipe v zadku. To si nevies napustit chladiacu kvapalinu alebo co? Tie tesnenia tiez nenisu umenie vymenit. :x
Nezostal viset ventil? Pocul som taky pripad, ze jednemu cloveku ked sa zasekli zdvihatka, tak normalne ich hlavicky boli hrdzave. Mozno ten ventil aj ide len ma velku volu a klepe ako na Favorite. To si len tak ja myslim. Potom uz len volaco uvolnene.
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

to Mrk: taky mám ten dojem, že Granko má nejporuchovější Nexii :shock:
to Dano: někdo si neumí nalít kapalinu do chladiče, ale zase umí jiné věci, které neumíš Ty :!:

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Granko

Příspěvek od Granko »

mrk: aj ja mam ten pocit :( . ono ide, ale ....
dano: kedze som ani jedno ani druhe este na ziadnom aute nerobil (na to mam servis), tak v tom nemam prax a nemam ani zdvihak (ten velky). na 99% by som to v pohode zvladol, ale musel by som nad tym chvilu maturovat, zhanat vedro na olej (co s nim), cely by som sa zabaral a trvalo by to omnoho dlhsie. uz ma preslo to mladicke nadsenie, ze vsetko si spravim sam a dobre, aj ked az na treti krat a spomocou dalsich dvoch kamaratov. ten cas a nervy mi za to nestoja, takze radsej dam servisakovi par kil a je pokoj (skoro). samozrejme, ked vies co a kde, tak je asi lepsie, ked si to spravis sam.

2all: keby zacali odchadzat tie zdvihatka, treba ich menit, lebo sa moze pokazit nieco viac, alebo sa to tam nechava, kym to uplne neodide ?
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Co sa tyka zdvihatiek, tak ak naozaj su zaseknute, tak to musis urobit. To ako keby si mal zle nastelovane ventily na aute kde sa steluju manualne. Mozes ich podpalit a podobne. Okrem toho ti praskne tesnenie pod hlavou a tak. Ak su uplne kaput, tak budes potrebovat nove. Vyse 500 korun za jeden. Musia volne behat. U toho cloveka, ktoreho som spominal, ze sa mu pozasekavali to uz nikdy nebolo take ako pred tym. Zrejme sa tam vybehaju aj tie sachticky, v ktorych behaju. Vzdy po nastartovani mu auto zarachotilo nez sa preolejovali. Aspom vedel, ze funguju:) Takyto motor je haklivy na olej. Netreba tam Mobil 1, len nerob to, co robia niektory expreti, ze machruju ja tam mam Castrol a nechavam ho tam 5000 km navyse. Hovno. Radsej tam daj Turbo Plus a po 5000 ho vylej do riti. Ak by si chcel skontrolovat tie zdvihatka, musis rozpolit hlavu. Viac ti uz nepoviem, lebo PetrM ma sprdne:)
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Nadzvihátka

Příspěvek od Kruger !!! »

Co se týče nadzvihátek, můžeš je klidně nechat klepat i 15 - 20 000 km, nic moc se nestane ( pokud deně nenajedeš 6 km :) ). U mě to byla nadzvihátka, ale ty poznáš tak, že klepání zmizí hned po zhasnutí kontrolky OLEJE.
demodemo

klepání

Příspěvek od demodemo »

Měl jsem něco podobnýho, po opravě víčka rozdělovače klepání přestalo.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“