Kontrolka oleja
Moderátor: Blue Lanos
Kontrolka oleja
Dnes som si kontroloval stav oleja v motore a odmerka nic neukazuje [olej je uz totalne pod odmerkou ], teda je v nom malo oleja , ale kontrolka nic neukazuje . Takze sa pytam pri akom minimalnom mnozstve oleja sa rozsvieti kontrolka ? Alebo ju mam ja vadnu a uz davno by mala blikat ? Ten olej som nekontroloval uz dlho , lebo predtym som pozeral castejsie , ale z oleja nechybalo , teraz mi uz ale dost unika okolo tesneni , rozdelovaca a tak . a este sa opytam , ten unikajuci olej sa moze dostat do rozdelovaca ? Moze tam robit nejake problemy ?[zadrbane kontakty a tak ] Kedze auto poslednou dobou lenivie a netaha .
- Reklama
Re: Kontrolka oleja
co sa tyka kontrolky, tak ta ked sa ti rozsvieti tak to uz je take stadium ze radsej vypni motor a nalej olej
no je pravda ze nie som ziadny znalec motorov, ale neni mi celkom jasne ako by sa mohol dostat olej do rozdelovaca.
skor si myslim ze ti ten olej tak spalil sviecky ze proste nedavaju tu iskru tak ako by mali a preto vykon a benzin idu do... (minimalne na skodovke to tak fungovalo a myslim ze tu to bude podobne)
no je pravda ze nie som ziadny znalec motorov, ale neni mi celkom jasne ako by sa mohol dostat olej do rozdelovaca.
skor si myslim ze ti ten olej tak spalil sviecky ze proste nedavaju tu iskru tak ako by mali a preto vykon a benzin idu do... (minimalne na skodovke to tak fungovalo a myslim ze tu to bude podobne)
ExLanos
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Pozri si aj ci sa ti olej netlaci vonku cez sviecky mne to robi budem ich musiet vymenit
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Dnes som sa na to pozrel , nasiel som v pivnici olej , bol v nom asi liter , tak som dolial vsetko do motora a po odstati , ked som zmeral , tak mi ukazovalo este stale pod minimom . Takze este bude potrebovat doliat , potom som vybral a precistil vsetky sviecky , boli suche a krasne opalene , takze podla mna sviecky problemy nerobia , Jednou cestou som dal dole aj rozdelovac , ktory bol poriadne zadrbany od oleja , ktory vytekal z motora , ale mozem povedat ze olej sa do rozdelovaca nedostane naisto , kedze je to cela a utesnena suciastka a bez poskodenia sa neda rozobrat . Ale potrebujem niekde zohnat to tesnenie pod rozdelovac a takisto tesnenie pod veko hlavy valcov , okolo sviecok mi olej neuteka , to by bolo vidno . A preco som si myslel ze sa do rozdelovaca moze dostat olej ? to preto , lebo som bol v tom , ze ten rozdelovac je pohanany nejakou oskou z motora , ale uz viem ze nie je .
lanos
...to mino..." okolo sviecok mi olej neuteka , to by bolo vidno..." co to je za volovinu - svíčky mohou být černé od oleje ( netěsnot kroužků, pístu - celkově vyběhaný motor ), při špatně dotažené svíčce si při 3taktu - expanze může odfouknout - následky jsou ale daleko katastrofálnější ( zničení závitu v hlavě ) potom svíčka " vystřelí ", vím o čem píši, mě se to stalo na služebním autě ( následek odborné montáže " Klokočka "... ), při " hydroštelech se plní k horní rysce ale nepřeplňovat - hrozí zakarbování pístních kroužků a následeného defektu - rozlámané kroužky = píst a válec to odnese v podstatě následuje GO...proto důsledně dodržuj rovinu a to zvlášť boční - napříč umístěný motor a měrka je na straně - a nechat aspoň 15 minut stéci...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Teda neviem, ale vo svojom Lanos-e 1.6 16v som rozdelovac nejako nenasiel ...
Inak, co sa tyka oleja: mne (vzhladom k vyrobnej chybe na motore) motor zozral skoro vsetok olej, odisli zdvihatka a ostatne zalezitosti .... Kontrolka tlaku oleja sa rozsvietila az vtedy, ked bol motor KO ...
Inak, co sa tyka oleja: mne (vzhladom k vyrobnej chybe na motore) motor zozral skoro vsetok olej, odisli zdvihatka a ostatne zalezitosti .... Kontrolka tlaku oleja sa rozsvietila az vtedy, ked bol motor KO ...
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
lanos
...to vado kontrolky jsou pouze informativní - proto něktěří výrobci např.: Alfa Romero dodává " budíky " tlak oleje, dobíjení - jinak kontrolka dobíjení mi taky u Š ukazovala vše OK ale dobíjelo se jenom 12,3 V tedy jenom tolik, aby zhasla kontrolka - což nedostačovalo...no a OPEL zrušil teploměr kapaliny - vody úplně a tak nevím...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico