NOVÝ zákon o premávke na cestných komunikáciach (SR) ...
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
- Rumcajz
- Kontaktovat uživatele:
NOVÝ zákon o premávke na cestných komunikáciach (SR) ...
zdar... a máme to tu..
HLAVNÉ zmeny
.. obec 50 km/h ( škoda že zabudli dať mimo obce na 100km/h )
.. dialnica min 80km/h ( čo mi je popravde šumafuk )
.. povinnosť používať na niektorých vozidlách pneumatiky so zimným dezénom, ak sa na vozovke nachádza súvislá vrstva snehu, ľadu alebo námrazy ( tomuto troška nechápem, oni nedali povinné zimné gumy, len keď je sneh atď.. ( ja používam zimné celú zimu) )
.. zákaz používania zariadení, ktoré umožňujú odhaliť technické prostriedky na meranie rýchlosti jazdy vozidiel
.. oprávnenie na zadržanie vodičského preukazu, ak páchateľ priestupku nemá prostriedky na zaplatenie pokuty ( na toto som zvedavý )
.. a samozrejme vyššie pokuty...
.. ak niečo podstatné som nenapísal, môžte vy..
a malo by to fungovať od 1.10.2008
HLAVNÉ zmeny
.. obec 50 km/h ( škoda že zabudli dať mimo obce na 100km/h )
.. dialnica min 80km/h ( čo mi je popravde šumafuk )
.. povinnosť používať na niektorých vozidlách pneumatiky so zimným dezénom, ak sa na vozovke nachádza súvislá vrstva snehu, ľadu alebo námrazy ( tomuto troška nechápem, oni nedali povinné zimné gumy, len keď je sneh atď.. ( ja používam zimné celú zimu) )
.. zákaz používania zariadení, ktoré umožňujú odhaliť technické prostriedky na meranie rýchlosti jazdy vozidiel
.. oprávnenie na zadržanie vodičského preukazu, ak páchateľ priestupku nemá prostriedky na zaplatenie pokuty ( na toto som zvedavý )
.. a samozrejme vyššie pokuty...
.. ak niečo podstatné som nenapísal, môžte vy..
a malo by to fungovať od 1.10.2008
Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
- Reklama
Možnosť pokutu odpracovať pre obec - 1 hod - 100 SK
Pokuty do 30 000SK.
Možnosť zadržania vodičáku až na 5 rokov.
Cyklisti za zníženej viditeľnosti a mimo obce vždy výstražná vesta.
Deti cyklisti prilba vždy.
Počkajme, simone nám to vysvetlí bližšie.
Pokuty do 30 000SK.
Možnosť zadržania vodičáku až na 5 rokov.
Cyklisti za zníženej viditeľnosti a mimo obce vždy výstražná vesta.
Deti cyklisti prilba vždy.
Počkajme, simone nám to vysvetlí bližšie.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
ešte nam to do prace neprišlo oficialne ani vykonavacie vyhlašky treba počkať nale nič nieje take horuce ako sa na prvý pohľad zdá
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
No a je to tady...snizeni rychlosti v obci je blby...myslim,ze ta 60 byla lepsi...plynulejsi provoz byl...no celorocni sviceni taky neni na skodu...jinac pokuty budete mit taky hezky...ale pritvrdit se musi...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
aj tak to bude v praxi fungovat inak ako sa to schvali...
to ked nebudem mat koruny u seba, zoberu mi vodicak??? tak asi budem so sebou nosit nejaky mini trezor no zatial som bez pokuty, tak dufam, ze to tak zostane...
ale cyklistom tie reflexne vesty to je dobry napad
no a ta 50-tka v obci... to ani 3. a ani 4. kvalt....
to ked nebudem mat koruny u seba, zoberu mi vodicak??? tak asi budem so sebou nosit nejaky mini trezor no zatial som bez pokuty, tak dufam, ze to tak zostane...
ale cyklistom tie reflexne vesty to je dobry napad
no a ta 50-tka v obci... to ani 3. a ani 4. kvalt....
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
-
- Kontaktovat uživatele:
No koukám že na Slovensku se musí co nejrychleji zavést každá pitomost co je zavedena v ČR...aby se posléze zase zrušila...Viz.např.celodenní svícení v Rakousku...a jeho zrušení.
60km/h v obci se mi na Slovensku líbilo...Nevadí mi 50km/h,pokud jedu přes město..Jenže při delších trasách (z ČR to mám ke tchýni na Slovensko 530km) mi rozdíl mezi 50 a 60km/h v obci přijde vhod..
Jestli to s povinností nosit u cyklisty vestu mimo obec znamená,že i opravdový cyklista na tréninku,oblečený již beztak do většinou zářivého dresu,bude muset přes sebe mít ještě reflexní vestu model "Tesco za 50Kč",pak je to kokotina na n-tou...To říkám jako sám cyklista...To mohl vymyslet jen někdo kdo na závodním kole v životě nejel...
60km/h v obci se mi na Slovensku líbilo...Nevadí mi 50km/h,pokud jedu přes město..Jenže při delších trasách (z ČR to mám ke tchýni na Slovensko 530km) mi rozdíl mezi 50 a 60km/h v obci přijde vhod..
Jestli to s povinností nosit u cyklisty vestu mimo obec znamená,že i opravdový cyklista na tréninku,oblečený již beztak do většinou zářivého dresu,bude muset přes sebe mít ještě reflexní vestu model "Tesco za 50Kč",pak je to kokotina na n-tou...To říkám jako sám cyklista...To mohl vymyslet jen někdo kdo na závodním kole v životě nejel...
Chevrolet Aveo 1,2 sedan-sunset orange metalíza
- Hanzy
Ty vesty na kolo si myslim rovnez kravina spis bych dal v povinnost osvetleni a radne to pokutoval nebot jsem zvedavy kdy nejakeho potme neuvidim i diky foliim na sklech a narazim do nej nebo on do me z boku tak na ten naraz jeste dlouho nezapomene jak mu budu vysvetlovat ze ma byt osvetlen!!!
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Pravej ciklista dejme tomu....i když dost z nich má jen zářivej dres, ovšem bez jakýchkoliv reflexních pásků ...ale na silnicích potkávám spoustu a spoustu tzv. cyklistů na závodkách a jiných kolech, kteří mají oblečení co nejtmavší....tu reflexní vestu by měli zavést i tady....na závodce mám taky něco najeto a nevím, v čem by měla překážet a když se upraví, tak nebude ani vlát a stěžovat jízdu....
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím přesně jak to v tom zákonu bude...nepodařilo se mi to najít...
Pokud tam bude eventualita že reflexní vesta má být použita za snížené viditelnosti,a může být nahrazena podobně funkčním oblečením,nebo oblečením či obuví s reflexními prvky,potom proč ne..
Jinak si ale nedokážu jízdu v plné tréninkové zátěži ve vestě na silničce (a koneckonců ani na MTB) představit..Nejen kvůli plandající vestě...ale i kvůli odvodu potu...na to je dělaný právě a jen dres...a ne vesta pro cestáře opravující asfalt...I z dalších důvodů je to nesmyslné...,ale nechci tady psát romány..
Pokud tam bude eventualita že reflexní vesta má být použita za snížené viditelnosti,a může být nahrazena podobně funkčním oblečením,nebo oblečením či obuví s reflexními prvky,potom proč ne..
Jinak si ale nedokážu jízdu v plné tréninkové zátěži ve vestě na silničce (a koneckonců ani na MTB) představit..Nejen kvůli plandající vestě...ale i kvůli odvodu potu...na to je dělaný právě a jen dres...a ne vesta pro cestáře opravující asfalt...I z dalších důvodů je to nesmyslné...,ale nechci tady psát romány..
Chevrolet Aveo 1,2 sedan-sunset orange metalíza
- Hanzy
Presne tak jedna se o to at je to pradlo hlavne funkcni a ty reflexni prvky davaji znackovi vyrobci cim dal vic do svych kolekci takze si myslim jen dobre ale v kazdem pripade hlavne osvetleni dnes s temea diodama zaden problem male lehke ucinne...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
pokec
...Ivoš i Hanzy a ostatní - i v LIEDLU už prodávají kalhoty - cyklistické s výstelkou - a reflexním proužkem cena asi za 290...mám je víc než rok, a srovnám je ze značkovými za 900 - tak velký rozdíl nenacházím snad kromě lepšího střihu, jinak vesty jako takové pro cyklisty - to je nesmysl, nacopak mu je dres za 1 až 2litry s odvodem potu a proti profouknutí, a navíc jsou opravdu pestrobarevný...ale jinak nechci být zlomyslný - no vono se to přebírá a tak už i na Slovensku...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
priatelia počkajte týžden dva kým prijdu vykonavacie vyhlášky ktorý paragraf sa ako bude vb reale uplatnovať . Až nam to dojden na utva r dam to sem
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,