Jít do 15" ?
Moderátor: Blue Lanos
-
- Kontaktovat uživatele:
Jít do 15" ?
Tak mám možnost koupit tyhle 15" kolca z Galanta za nějaké 4000Kč. Jít do toho?
Už jsem si i našel vhodné gumy:
http://e-pneu.cz/hledej_pneu.php?s=165& ... 040&ce=&u=
V rozhodování by mi pomohlo, pokud by měl někdo zájem o moje stávající kola Cena asi 4000Kč i s gumama 145/70 na 1 sezonu
Už jsem si i našel vhodné gumy:
http://e-pneu.cz/hledej_pneu.php?s=165& ... 040&ce=&u=
V rozhodování by mi pomohlo, pokud by měl někdo zájem o moje stávající kola Cena asi 4000Kč i s gumama 145/70 na 1 sezonu
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
- Reklama
Re: Jít do 15" ?
Nějak jsem nepochopil termín na 1 sezonu...jako že dýl nevydrží nebo že jsou letní/zimní?Ondras píše: V rozhodování by mi pomohlo, pokud by měl někdo zájem o moje stávající kola Cena asi 4000Kč i s gumama 145/70 na 1 sezonu
Což o to, kola jsou to moc hezký (na mým M by se mi moc líbily), ale ta cena....Co takhle nějaká sleva
Červený Matiz 0.8 CD (dual airbag, ABS, posilovač, stylový interiér, zadní kšilt, atd. )
-
- Kontaktovat uživatele:
No jsou jeté 2 letní sezony a ještě jednu odjezdí. S cenou by se možná dalo šibovat, ale zatím vůbec nevím jak s těma 15"... Fakt se dva ve mně bijouLoobo píše:Nějak jsem nepochopil termín na 1 sezonu...jako že dýl nevydrží nebo že jsou letní/zimní?
Což o to, kola jsou to moc hezký (na mým M by se mi moc líbily), ale ta cena....Co takhle nějaká sleva
|\/| /\ '|' | '/.
len pre inspiraciu:
toto su tie z toho mitsubishi. asi som ich velkostou trosku prestrelil, ale su tam aj nove pneu.
podla mna by bolo treba na Matiza celkovo vacsie kolesa - aby mali aj vacsi obvod. viem.
prosim, nehodnotit kvalitu vypracovania, toto su moje prve pokusy a momentalne ma trapi angina.
ak sa vam to nepaci, skuste prizmurit oci a pozerat sa do stredu auta. toho smajlika si nevsimajte.
200
toto su tie z toho mitsubishi. asi som ich velkostou trosku prestrelil, ale su tam aj nove pneu.
podla mna by bolo treba na Matiza celkovo vacsie kolesa - aby mali aj vacsi obvod. viem.
prosim, nehodnotit kvalitu vypracovania, toto su moje prve pokusy a momentalne ma trapi angina.
ak sa vam to nepaci, skuste prizmurit oci a pozerat sa do stredu auta. toho smajlika si nevsimajte.
200
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
mno od kol ti nepomuzu, a co se rozhodovani tyce, tak asi tolik - osobne mi prijdou dost orvany a takovy divny, zase kdybys mi tenkrat ukazal ty puvodni kola pred prestrikanim na bilo, tak bych ti to taky rozmlouval.Ondras píše:Tak mám možnost koupit tyhle 15" kolca z Galanta za nějaké 4000Kč. Jít do toho?
Fakt je ten, ze zatim ses vzdycky trefil. Dalsi fakt je, ze podobnych inzeratu bude behem zimy (imho) pribyvat, takze nemas duvod spechat.
A vec mozna trosku mimo - rozhodne bych to nemenil ihned za ty kola, co mas ted - uz jen vzhledem k tem perum, co jsi prave nainstalil by patnactky nemuseli byt nejpraktictejsi (pokud vubec realnou) volbou.
Ale zase kdyz si predstavim i tyhle kola v bily barve - mno, covece, asi ti nepomuzu
ty ondro, neni to moc uzka guma, dyt i ja mam na 14ti palcich 185 a tohle je 165. A i ta vejska mi prijde dost -
dyt normalne se dava 155/60 (13 palcu + 93*2) = 511 mm
a ty tam davas 165/50 (15 palcu + 82,5) = 540 mm
jeste to ted prepocitavam a vzhledem k rezerve u zadniho kola s temadle pruzinama - to jedes na blatniku, osobne jsem mel zato, ze kdybych daval 15", tak by vyska byla 45
ale zase kdyby sedela ta sirka, tak mozna ne, zase ale tri centimetry na prumeru, aby to nebyla brzda
prosim neber to jako moji paniku, ja ani nevim, jaky rozmer ma ten rafek, taky si nejsem jisty temi vypocty ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Já s tím asi ještě počkám. Co se týče mých stávajících kol, tak to byl takový výstřel do tmy.Spíš bych si je nechal na zimu a prodal plechy.
Prodávající mi ještě pošle další rozměry ráfku (šířku a ET), takže docela přesně budu vědět jestli vejdou. No a do bílé by šly na 100% .
Co se týče rozměru gum, tak pro Matize jsou reálně u nás k sehnání 165/50R15 a 195/45R15 (to měl borec na srazu). Obvod užší gumy je 1715mm, širší 1748. Obvod sériovky (155/65R13) je 1675. Na obvodu je to u užší gumy rozdíl +13mm a širší +23mm, což je v poho. Já beru v úvahu jen užší. 195 je moc...
Prodávající mi ještě pošle další rozměry ráfku (šířku a ET), takže docela přesně budu vědět jestli vejdou. No a do bílé by šly na 100% .
Co se týče rozměru gum, tak pro Matize jsou reálně u nás k sehnání 165/50R15 a 195/45R15 (to měl borec na srazu). Obvod užší gumy je 1715mm, širší 1748. Obvod sériovky (155/65R13) je 1675. Na obvodu je to u užší gumy rozdíl +13mm a širší +23mm, což je v poho. Já beru v úvahu jen užší. 195 je moc...
|\/| /\ '|' | '/.
to me lames , chapu tvoje dilemaOndras píše:Prodávající mi ještě pošle další rozměry ráfku (šířku a ET), takže docela přesně budu vědět jestli vejdou. No a do bílé by šly na 100%
hmm ja pocital blbe 155/60, nezda se, ale je to rozdilOndras píše:Co se týče rozměru gum, tak pro Matize jsou reálně u nás k sehnání 165/50R15 a 195/45R15 (to měl borec na srazu). Obvod užší gumy je 1715mm, širší 1748. Obvod sériovky (155/65R13) je 1675. Na obvodu je to u užší gumy rozdíl +13mm a širší +23mm, což je v poho. Já beru v úvahu jen užší. 195 je moc...
195 mi taky prijde uz docela kotel vzhledem k sile motoru (jakyhokoli motoru v matezovi ), ale byl by to showcar jak svin
-
- Kontaktovat uživatele:
Jó, Bobe, u Vomyho už jsem se taky díval. Já bohužel nemám rád límce. Ale oboje dvoje kola vypadjí dobře. Jaké gumy plánuješ? Ty Komho Ecsta Supra, nebo jiné? Jo a víš, co znamená ET 37 a 6" šířka? Kola ti vylezou ven o 27mm...
Ještě tu mám malé demíčko s kolama:
13" Hyundai Excel (sučasné):
14" Alessio Monza:
15" Mitsubishi Galant:
Ještě tu mám malé demíčko s kolama:
14" Alessio Monza:
15" Mitsubishi Galant:
|\/| /\ '|' | '/.
z tohodle pohledu samozrejme plati vice->lepe, nicmene to imho proporcne nesedi (to su cely ja kritik) - gumy na 15tkach jsou totiz dost tenky vzhledem k tomu, ze maji mit temer osm centimetru - vim ze to zni jako detail, ale tady budou hrat prave detaily velkou roliOndras píše: Ještě tu mám malé demíčko s kolama:
14" Alessio Monza:
15" Mitsubishi Galant:
memu oku lahodi spise ty ctrnactky od alessia, ale ty mi zas prijdou na fotce umrneny ... mno a pak tam muzes strelit monzu v patnactce a mas to fertig
-
- Kontaktovat uživatele:
Todle vypadá na 14". Hynek zkoušel 15" a nepásly bo díra na Suzuki (57mm). Matiz má snad největší díru světa - 69.1mm.jakub píše:tydle tusim zkousel hynek - bez nizky gumy ani ranu (to co tam je je imho mimo), jestli to jsou trinactky, tak mozna, jestli ctrnact, tak si priprav mucho dinero ... tzv. exot rozmer
Exot rozměr na 14" nemusí být za mucho dinero. Viz. právě Kumho Ecsta Supra 155 a 165/55R14 za nějakých 1600Kč/ks.
Gumy na 15" musí byt nízké, aby byl zachován průměr. Přes to nejede vlak . Mi se taky ty Alessia líbí nejvíc. Ve 14" bude bez problémů. Na tom mojem demu vypadají hůř než v reálu. Holt blbá fotka kola.jakub píše:...gumy na 15tkach jsou totiz dost tenky...
memu oku lahodi spise ty ctrnactky od alessia, ale ty mi zas prijdou na fotce umrneny ... mno a pak tam muzes strelit monzu v patnactce a mas to fertig
|\/| /\ '|' | '/.