žádost o radu
Moderátor: Blue Lanos
žádost o radu
ŽÁDÁM ZKUŠENĚJŠÍ PÁNY KOLEGY MATÍZKÁŘE O RADU. LZE POUŽÍT
ZIMNÍ PNEUMATIKY JINÉHO ROZMĚRU NEŽLI JE PŘEDEPSANÁ 145/70/13?
DĚKUJI ZA NOVÝ POZNATEK!!! ZDRAVÍ PEPA.
ZIMNÍ OBDOBÍ ZAČÍNÁ A NA ŠLUKNOVSKÝ VÝBĚŽEK SE VALÍ ČERNÉ
MRAKY, TAKŽE JE NEJVYŠŠÍ ČAS PŘEZOUTI!!!
ZA KAŽDOU RADU DĚKUJI. PEPA
- Reklama
Re: žádost o radu
mno pepo, dej si nejdriv do poradku klavesnici, vypada to, ze mas asi porouchany capslockj.berenreiter@tiscali.cz píše:ŽÁDÁM ZKUŠENĚJŠÍ PÁNY KOLEGY MATÍZKÁŘE O RADU. LZE POUŽÍT
odpoved: lze, bohuzel nepises jake, takze horko tezko odpovidat dal - chces tam dat 205/55/17, chces tam dat 145/60/12?
obecne jsem tu tusim evidoval spatne zkusenosti s vetsim prumerem kola (165/70/13?), cili asi takto ...
-
- Kontaktovat uživatele:
V poho 155/65R13, jednu zimu jsem odjezdil na 155/70R13 a taky se dalo. Širší nedoporučuju.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
ve skutečnosti pro šířku zimní pneu jsou dva rozdílné klady a zápory -
1 - větší šířka má větší styčnou plochu s podkladem a lépe tak drží na sněhu a má větší tření a tím i lepší ovladatelnost
2 - menší šířka váha vozu je soustředěna do menšího bodu na pneumatice a tím i větší silou působí na podložku , lépe odvádí rozbředlý sníh
Tak to jsou dva moje poznatky ohledně šířky zimních pneumatik
1 - větší šířka má větší styčnou plochu s podkladem a lépe tak drží na sněhu a má větší tření a tím i lepší ovladatelnost
2 - menší šířka váha vozu je soustředěna do menšího bodu na pneumatice a tím i větší silou působí na podložku , lépe odvádí rozbředlý sníh
Petře máš pravdu a je to opravdu dilema.Užší pneumatika se lépe prořezává a širší větší přilnavost.Je na každém co zvolí,ale vždy by mělo být rozhodující co je schváleno v technickém průkazu vozidla.A tam nic o širších pneu než 155/65 nic psáno není.Při případné kontrole mohou nastat problémy s policií.petrm píše:ve skutečnosti pro šířku zimní pneu jsou dva rozdílné klady a zápory -
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
pri kontrole s policii ne-e ta vi kulovy, co na aute muze byt, neco jineho je bouracka a pojistovna ...Václav Brousek píše:Petře máš pravdu a je to opravdu dilema.Užší pneumatika se lépe prořezává a širší větší přilnavost.Je na každém co zvolí,ale vždy by mělo být rozhodující co je schváleno v technickém průkazu vozidla.A tam nic o širších pneu než 155/65 nic psáno není.Při případné kontrole mohou nastat problémy s policií.petrm píše:ve skutečnosti pro šířku zimní pneu jsou dva rozdílné klady a zápory -
jakub píše:Jakube,Jakube nedělej s policajtů blbečky.Myslím si, že by jsi asi jejich povolání dělat nechtěl.A pokud je na vozidle něco neschváleného a ještě jsi arogantní,tak tě ometou že se nestačíš divit.Václav Brousek píše:Petře máš pravdu a je to opravdu dilema.Užší pneumatika se lépe prořezává a širší větší přilnavost.Je na každém co zvolí,ale vždy by mělo být rozhodující co je schváleno v technickém průkazu vozidla.A tam nic o širších pneu než 155/65 nic psáno není.Při případné kontrole mohou nastat problémy s policií.petrm píše:ve skutečnosti pro šířku zimní pneu jsou dva rozdílné klady a zápory -
pri kontrole s policii ne-e ta vi kulovy, co na aute muze byt, neco jineho je bouracka a pojistovna ...
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
-
- Kontaktovat uživatele:
I kdybys měl na Matizu 215/20R15, tak pokud ty kola nebudou trčet z kastle, tak ti nemůžou říct ani ň, protože nemůžou tušit, co máš napsáno v TP. Jedině tě mohou poslat na STK, totť vše. Např. já, pokud půjdu do 14" Alessio Monza, tak budou hezky zapsány v TP, protože je výrobce má v tomto rozměru homologované na Matize.Václav Brousek píše:Jakube,Jakube nedělej s policajtů blbečky.Myslím si, že by jsi asi jejich povolání dělat nechtěl.A pokud je na vozidle něco neschváleného a ještě jsi arogantní,tak tě ometou že se nestačíš divit.
|\/| /\ '|' | '/.
tak, tak (btw tohle ctu az po tom mailu, takze se omlouvam ...)Ondras píše:I kdybys měl na Matizu 215/20R15, tak pokud ty kola nebudou trčet z kastle, tak ti nemůžou říct ani ň, protože nemůžou tušit, co máš napsáno v TP. Jedině tě mohou poslat na STK, totť vše. Např. já, pokud půjdu do 14" Alessio Monza, tak budou hezky zapsány v TP, protože je výrobce má v tomto rozměru homologované na Matize.
no, tak tady nevim, to snad ani nemelo byt vuci policajtum (moje zkusenosti jsou neutralni), ale k faktu, ze policajt pri silnicni kontrole _NEVI_ co na aute muze byt, a uz vuuubec nevi, co je a neni schvaleny (teda krome zcela zjevnych zalezitosti - treba kdybys mel na aute v predu sadu nozu od horsta fuchse pripravene na masakr chodcuVáclav Brousek píše:Jakube,Jakube nedělej s policajtů blbečky.Myslím si, že by jsi asi jejich povolání dělat nechtěl.A pokud je na vozidle něco neschváleného a ještě jsi arogantní,tak tě ometou že se nestačíš divit.
na policajta nevim, proc bych mel byt arogantni, uprimne todle snad muze udelat jenom magor (ci masochista), protoze je jasny, jakym smerem se bude debata ubirat. Onehda me zastavili jel jsem 69 na padesatce (konec mesta), prijel jsem bylo mi jasny kvuli cemu, nerekl jsem ani slovo, dostal jsem dve stovky (cili ferova cena) a dal uz jsem jel zvolna.
zaverem: me muze policie klido zastavit, ja na aute nic nepovolenyho nemam
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak, tak, blahopřeji k zápisu 185/50R14@6J14 do TP Každý nechť si to přeloží sámjakub píše:zaverem: me muze policie klido zastavit, ja na aute nic nepovolenyho nemam
|\/| /\ '|' | '/.