PRUŽINY

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Adro

PRUŽINY

Příspěvek od Adro »

budem menit pruziny preto sa opytam : daju sa vybrat po jednom alebo musim dvihnut cely zadok a rozoberat obe strany naraz ?
...kedze zadna naprava je jeden celok
Reklama

Serpico

nexia

Příspěvek od Serpico »

...to adro minimálně v páru - nejlépe celý auto - jinak uděláš zadek pružiny + tlumiče a předek to nebude stíhat, tedy rozházený stav...a pozor jsou různé síly pružin ( mimo sportovních ), předek u nexie 12,2 - 12,8 zadek 12,8 - 13,5 pozor i délku výšku pružin nestandartní výroba a pak je problém to tam narvat...nejlépe origo péra a tlumiče si vyber osobně mám SACHS plyn a bez probémů

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
ferino28

Re: PRUŽINY

Příspěvek od ferino28 »

Adro píše:budem menit pruziny preto sa opytam : daju sa vybrat po jednom alebo musim dvihnut cely zadok a rozoberat obe strany naraz ?
...kedze zadna naprava je jeden celok
Ty asi ides menit pruziny a nevies ako na to. Zadne sa menia uplne lahucko, avsak aby to islo lahko musis zdvihnut cely zadok, teda obe strany. Este aby ti tam lahucku vliezli a nemusel si ich tam nejak rvat (alebo stlacat), tak si povol tlmice (v zadnom kufri pod tymi klobucikmi), vtedy ti zadna naprava krasne spadne dolu. Inak pri vymene ti doporucujem vymenit aj tie gumy co su pod/nad pruzinou, stoji to par korun.
Adro

Příspěvek od Adro »

vymenil som to bez problemov pred panelakom uz je to ok. diky
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

ted sem privezl nexii po tydnu ze servisu. měnili mi Komplet rozvody, ložiska v alternátoru+klín.řemen. jeden čep po 260tis kilometrech+geometrie a sjíždělo se mi levé zadní kolo a já měl prasklou pružinu. takže 2x zadní pružina, taky tam byly původní. jedna stála 1330kč. takže komplet oprava 7250kč. a ptal sem se jestli je třeba vyměnit i přední pružiny když sou vzadu nové a on řikal že to vůbec neni třeba.
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Predne pruziny nieco vydrzia, s tymi nebyva problem. Skor tlmice. Inak, tie zadne mas aku znacku? Ja som kupoval Monroe a stali asi (ak si pamatam dobre) nieco okolo 900 kacek.
Serpico

pružiny

Příspěvek od Serpico »

...to Franta P - měl jsem taky prasklé zadní pružiny - mají proměnlivý průměr a prostě musí být zatočený až do středu, no přední byly taky, vypadalo to docela hezky - ale jak už jsem napsal jsou minimálně dva rozměry síly - dozadu mi daly silnější a přední se slabšími a prasklými nestačil zadku...šel okamžitě na doraz

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“