Tlak v pneumatikách
Moderátor: Blue Lanos
Tlak v pneumatikách
Nevíte někdo jaký má být podle výrobce tlak v pneumatikách?Já je tedy foukám na 210kPa ale v servisní knížce je uváděný tlak na 14ti a 15ti palcová kola,no a já mám 13ti palcová hoj a dík.
Aveo 5dveř.HB 1,2 r.v.2006.Závěs,zamykání zpátečky,podélníky.
- Reklama
Re: Tlak v pneumatikách
když otevřeš kastlík u spolujezdce, tak tam máš napsány správné hodnoty, a myslím, že je tam 2,1bar, takže to děláš správněpik píše:Nevíte někdo jaký má být podle výrobce tlak v pneumatikách?Já je tedy foukám na 210kPa ale v servisní knížce je uváděný tlak na 14ti a 15ti palcová kola,no a já mám 13ti palcová hoj a dík.
- SkylineGTR
- Kontaktovat uživatele:
Já dávám u 14" 2,2 a u 16" 2,3.
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
No hochu nebudeš věřit, ale já jsem z letních pásů na zimní přezouval. Šlo o tahač k radiolokátoru P- 35. Měl opravdu pásy na zimu a na léto.pik píše:Topol: Máš pravdu že jsem pásy za celou vojnu nefoukal ani jednou a dokonce ani nepřezouval zimní za letní a naopak! hoj
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
- Hanzy
To je ruzne podle pneu i u stejneho rozmeru se muze vhodny tlak lisit,kazda guma je jina jinak me na 225/55/16 rikal profik v pneu ze na 2,6 je idealni a i tak se mi to nezda ze by to bylo nejvic...Goose píše:2,4???Proboha vzdyt ja na Leganze tlakuju na 2,2 predek a na 2,0 zadek...Ivoš píše:Na 14'' máme psanej tlak 2,4 tuším.....do 16'' tlakuju 2,3.
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Tlak predpisuje vyrobca pneumatik. Nie vyrobca auta. Vaecsinou sa pripusta 10% do plusu, do minusu nic.
Vseobecne sa fuka rozmer 14" na 2.2, pricom je lepsie mat tlak vyssi, ako mensi. Tyka sa to hlavne letnych gum. Menej sa optrebuju a spotreba ide tiez (nebadatelne ) dole. Horsie je to pri podhusteni, kde spotreba stupa o dost viac (uvadza sa, ze o kolko % je podhustena pneu, o tolko % x 2 ide spotreba hore - nemam overene).
Ja svoje gumy ci uz letne, alebo zimne tlakujem na 2.4 a zatial som nepocitil, zeby to bol problem.
Vseobecne sa fuka rozmer 14" na 2.2, pricom je lepsie mat tlak vyssi, ako mensi. Tyka sa to hlavne letnych gum. Menej sa optrebuju a spotreba ide tiez (nebadatelne ) dole. Horsie je to pri podhusteni, kde spotreba stupa o dost viac (uvadza sa, ze o kolko % je podhustena pneu, o tolko % x 2 ide spotreba hore - nemam overene).
Ja svoje gumy ci uz letne, alebo zimne tlakujem na 2.4 a zatial som nepocitil, zeby to bol problem.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black