"oprava" páčky na smerovky

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
mrk
Kontaktovat uživatele:

"oprava" páčky na smerovky

Příspěvek od mrk »

"Ako som opravoval packu na smerovky"
A true story by Mrk

Dnes sa mi stala taka nemila vec, chcel som "vyhodit" smerovku, uz som bol skoro v zakrute a nejako nesla zatlacit do hornej polohy, tak som trosku pritlacil a nieco sa ozvalo a packa nesla potlacit uz skoro vobec dohora, po par dalsich pokusoch sa mi ju podarilo zatlacit do stavu ze zopla a svetla blikli, hovorim si, dostanem sa domov a pozriem sa na to, este raz som ju zatlacil takym nasilu sposobom aby aspon blikla. polohu samozrejme nedrzala, vracala sa do neutralu. kto pamata Skodovky 120tky, tak tam bol velmi casty problem ze sa v packe nieco odlomilo a smerovku potom nevypinalo. povedal som si, ze to bude nieco podobne, asi sa tam nieco odlomilo. prepinat som sa to pokusal este asi 20x s rovnakym vysledkom, nedrzalo hornu polohu pri pravej smerovke. bud to nejako oparvim - zlepim, prinajhorsom musim kupit novu packu. demontaz prebiehala hladko, netrvala ani jeden a pol minuty, 2 srkutky pod volantom a horny kryt bol dole, uz len odpojit 2 konektory a stlacit 2 zapadky a cela packa je vonku. bol som nadseny, aky genialny system niekto vymyslel. cakal som priskrutkovane kable atd.... rozobrat packu vsak bol problem s ktorym som si nakoniec vobec neporadil. podarilo sa mi dat dole taku malu krytku okolo konektora, pod ktorou bolo vidiet medenne pliesky ako sa hybali pri prepinani packy. ale dalej som sa nedostal. problem bol v tom, ze po celom obvode bolo strasne vela zapadiek a bolo treba aspon 5 naraz odtiahnut. strkal som tam skrutkovace ako divy, zacali sa odlupovat drobne kusocky umelej hmoty a ja nie a nie dostat sa dnu. este parkrat som sa o to pokusil ale bez vysledku, kryt celeho mechanizmu zacal vykazovat znamky ako po pokuse o nasilne vniknutie. "VZDAVAM TO" som si povedal, mozno niekedy neskor, uz som mal pred ocami ludi v servise ako mi hovoria "to mate na vymenu, s tym sa nikto nebude paprat". este raz som vyskusal len tak v ruke opacnu polohu t.j. lavu smerovku, potom neutral a pravu smerovku. HOP. drzi. stal sa zazrak, packa funguje ako nova. teraz ani neviem kto ju vlastne opravil, ci ja alebo sa sama opravila, asi stacilo pobuchat. :lol:

Happy End
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Ty si ale chlapec šikovný no a tak vlastne Ti stačí sebou voziť také malé kladívko a je to :lol: :lol: :lol:
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Peťo, kladívko je zbytečný...stačí vozit sebou MRKa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Richard

Příspěvek od Richard »

Jo to je stará známá věc: ČÍM LEPŠÍ MECHANIK, TÍM VĚTŠÍ KLADIVO :lol: :lol: :lol:

Jsem ale stejnej "kutil" když se něco podělá mrknu do toho a většinou funkci pochopím, zbastlím něco, tu říznu, tu něco přidám a zařízení funguje (žehlička, dálk. ovládání satelitu) Prostě si řeknu, mrknu se na to, dřív než to poletí z baráku a většinou se to pak používá dál.... :D
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

no ani to kladivko nebolo treba ja som to len chcel rozobrat ale neslo to, len som sa tam snazil strcit skrutkovac ale ani to sa nepodarilo. a zrazu tomu nic nebolo.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
mino22

Příspěvek od mino22 »

No mozno keby si ho rozobral uplne , uz by si mohol novu kupovat . Ja to tiez riesim tak , ze ked sa nieco pokazi , urcity cas pockam a riesim to az potom , spravidla sa to po case opravi same .
skorpion,
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skorpion, »

kdyz uz jsme u teto packy chci se zeptat menil ste tu nekdo packu bez mlhovek za packu s mlhovkama??? chtel bych totiz dokoupit mlhovky a nevim jak nerocne pak bude cele zapojeni a propojeni elektriky
Honda Varadero 125L , Daewoo Lanos 1,5l 1999 5HB
obojí mam
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jasne
nic na tom neni
je temer stejna jen tam je o 2 dratky vic
pomerne sranda to vymyslet.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „LANOS“