klinový remeň

Moderátor: Blue Lanos

keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

no tak sa teda na to pokukám... inak ten remeň už nepištíí.. uplne pršalo a skušal som také srandy že pri 50 podradiť do 2ky a uplne v pohode.. :o)
Matiz I 0.8 r.v. 98 moje od 05 teraz 157000 km
Reklama

Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Super, este ze to bolo iba remenom za par korun ;) A ten olej+rozvody teda pozri a daj vediet. Niekde mam aj fakturu za vymenu toho gufera klukovky, myslim ze islo o nizku polozku.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Ja som vymenil pískajúci klinovy remeň po 40.000 km,po niečo vyše tisíc km začal pískať znova,tak sa došponoval,natrel som ho mydlom , a včera som spozoroval zas iný nezvyčajný zvuk. Tké kňučanie až hvízdanie,ako pri turbe :o)))),úmerne počtu otáčok motora,najmarkantnejšie je pri studenom motore.Tak neviem,či je to len ten klinový remeň,alebo iná príčina. a či to treba riešiť,či sa jedná o nejakú vážnejšiu závadu,alebo len neškodný akustický efekt.:?: :?: :?: :?: :?:
Na oplátku ja som zas zistil,že pri MATIZe II to cvrlikanie až rapkanie pri chode na voľnobeh je naprosto neškodná záležitosť,že to sa len necháva počuť jeden z podtlakových ventilov.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Alvin - tym "podtlakovym ventilom" myslis PCV ventil? Lebo moj PCV ventil si tam pekne hrka, aj ked som ho vytiahol a potriasol v ruke, hrka v nom vcelku dost. Ale funkcny je OK, jednym smerom prefuknut nesiel, iba tym spravnym. Na volnobehu hrka dost silno
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Myslím,že áno,mám to presne od mechanika,ktorý mi robil prehliadku po 40 000 km,že aj to syčanie u jednotkových a cvrlikanie u dvojkových Matejov ,pri voľnobehu,má na svedomí ten ventil,asi to fakt bude PCV, a ide o naprosto neškodný jav.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Hej, toto som tu uz davnejsie rozoberal ... keby bol ten ventil postaveny nastojato, nehrkal by. Kvoli spravnemu tlaku ale zrejme musi byt nalezato... Ked uz nebudem vediet co od dobroty, do niecoho nehorlaveho ho zabalim :)
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Správný postreh

Příspěvek od Vazoun »

Rado77 píše:Hej, toto som tu uz davnejsie rozoberal ... keby bol ten ventil postaveny nastojato, nehrkal by. Kvoli spravnemu tlaku ale zrejme musi byt nalezato... Ked uz nebudem vediet co od dobroty, do niecoho nehorlaveho ho zabalim :)
-------------------------------
Správný postreh :lol: kolegáčku " Rado77 " :lol: jenže je tam usazený jinak, než by nám bylo milé :lol: čau klucí - jedete do Plumlova? Zdravim všechny na foru " Vazoun " :lol:
Miloš

Příspěvek od Miloš »

Při 68tis.km jsem nechal měnit rozvody a klíňák. Klíňák byl teda zdevastovaný až, až samá prasklina. Nyní mám nový a ten mi nadělil hvízdavé zvuky :o Takže říkate: více napnout???
New Spark LS 2011 oranž.metla 1000km :-))[
Mikeš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikeš »

No,pokud je ten řemen volný tak samo že více napnout ... :D
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no s remenem na matizkovi to je tezke.obvykle pokud se vymeni tak po nekolika stech kilometrech se prihlasi o dotazeni.nam se to stavalo pomerne casto.jelikoz clovek neni vrah lozisek dotahne to s citem.jenze klinovy remen je potvora a velmi rychle se vymacka a tedy povoli.nezlobte se na servismany neni to odflaknute ono to proste jinak nejde.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Miloš

Příspěvek od Miloš »

Jestli jsem dobře pochopil po výměně klínového řemene a ujetí nějakých kilometrů znova dotáhnout ;) Díky
New Spark LS 2011 oranž.metla 1000km :-))[
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“