POVINNE SVIETENIE
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
POVINNE SVIETENIE
Nato aby sme nezabudli cez den zapnut svetla existuje mnoho sposobov. Ja som zvolil nasledujuci postup samozrejme premna najpohodlnejsi.Konstrukciu a montaz teoreticky zvladne kazdy radioamater alebo kutil. Tato schema spolahlivo funguje na nexii a espere a predpokladam ze skoro na vsetkych autach po patricnej uprave. Cena suciastok nepresahuje 200 korun vratane krabičky. Princip je jednoduchy: po nastartovani motora do 5 sekund rozsvieti svetla a po zhasnuti motora zhasnu aj svetla. Funkcnost celeho zariadenia ovladame spinacom leto - zima a cas rozsvietenia svetiel po starte trimrom. ja som sa povodneho spinaca svetiel v nexii nedotkol uz 3 roky. Zapojenie do auta je jednoduche a mne to nezabralo viac ako 5 minut. Do rozobrateho krytu za volantom nacvakame rychlospojkai kontakty "A" na hlavny kabel do spinaca svetiel a "A1 a A2" na dva tensie- parkovacky a stretavacky.Je to len napad nad ktorym mnohi kyvnu rukami ale mne to mozno usetrilo uz par tisic.
Naposledy upravil(a) Adro dne úte úno 12, 2008 17:03, celkem upraveno 4 x.
- Reklama
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Az na jednu malu drobnost. Svetla nereaguju na nastartovanie vozidla, ale na zapnutie zapalovania. Vo vaecsine pripadov to nie je na zavadu.
Pokial by to malo zavisiet skutocne od chodu motora, ja osobne by som to riesil signalom od snimaca tlaku oleja, pripadne od snimaca cidla otacok.
To len na upresnenie.
Pokial by to malo zavisiet skutocne od chodu motora, ja osobne by som to riesil signalom od snimaca tlaku oleja, pripadne od snimaca cidla otacok.
To len na upresnenie.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
denní svícení
...to Adro mám na nexii denní světla HELLA - funkce zcela automaticky při startování - po otočení klíčku do "I" ale pozor při samotném startování - roztočený startér zhasne, aby se následně při vrácení klíčku rozsvítily přívod na 15A - při přepnutí na hlavní světla zhasínají, spotřeba 12W ( 2 x 6W ) po vyhodnocení celoroční spotřeby průměr 7,87 oproti předminulému 8,67 úspora 0,6 l na 100km, hodnocení je zkresleno montáží v půli roku a " bodovým systémem " i tak ale je to více, než je deklarováno v odborném tisku...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
tych 0,2 si ukradli pumpari na kazdem natankovanem litru
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
nexia
...to Hynku " nachytal " jsi mi ( asi už neumím bez kalkulačky a P.C. počítat, nacpu to exellu a z hlavy už nic, no co nadělám )...je to 0,8 l/100 a to se mi zdá zase hodně, proti deklarovaným 0,2 l, nicméně už jsem zde jednou psal rakousko ustoupilo po vyhodnocení od povinného denního svícení a bude tlačit na výrobce k zavádění denního svícení ( dá si to do schvalovacích tech. podmínek )
...to Slávku to je o kalibraci čerpadlech a průtokových měřičích - ARAL měl údajně zcela prosté bublinek, tedy velmi přesné...nicméně v minulosti Benzina odebírala vzorky a naměřené množství se lišilo s velmi malou odchylkou v podstatě neměřitelnou - musíme vzít v úvahu studené prostředí tanků a roztažnost kapalin...
no nicméně u digitálních měřičů asi lze lecos - ale pokud si to nastavím na 0,98 = 1 l tak mám na 100 l = 0,2 a na 1 000 l = 2 l ( asi 60 Kč ) a tzn. 1 000 : 15 tj 66 tankování... no Slávku něco na tom může být ... ale půjde taky o plomby a kdo je pověřen...
Mějte se fajn
...to Slávku to je o kalibraci čerpadlech a průtokových měřičích - ARAL měl údajně zcela prosté bublinek, tedy velmi přesné...nicméně v minulosti Benzina odebírala vzorky a naměřené množství se lišilo s velmi malou odchylkou v podstatě neměřitelnou - musíme vzít v úvahu studené prostředí tanků a roztažnost kapalin...
no nicméně u digitálních měřičů asi lze lecos - ale pokud si to nastavím na 0,98 = 1 l tak mám na 100 l = 0,2 a na 1 000 l = 2 l ( asi 60 Kč ) a tzn. 1 000 : 15 tj 66 tankování... no Slávku něco na tom může být ... ale půjde taky o plomby a kdo je pověřen...
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
Jednou jsem potřeboval benzin do sekačky a pily. Vzal jsem si malý kanystřík a natankoval do něj přesne tři litry. Na stojanu to ukazovalo přesně tři a v mém "kalibrovaném " kanistru bylo pouze 2,7 litru.Všimnul jsem si toho náhodou! Protože patřím k těm, kdo se nedají jen tak šidit, vyžádal jsem si měřící válec, který musí mít k dispozici na každé pumpě. Na deseti litrech to dělalo rozdíl 1.7 litru. Pak něco počítej!
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
nexia
...to Hynku to je dost " hodně " chce se mi říci, že v tomto případě pumpař krade jako " straka "...anebo mu majitel dává malou výplatu...moje teorie byla nastavena na dlouhodobou perspektivu..." stačí když kape, nemusí lejt "...ale asi na tom něco bude, znal jsem pár pumpařů...jednou jeden cpal do normálu super, protože tam zrovna měl manko ( v minulém století...)
... ale obecně si myslím, že to až tak horký nebude, poslední dobou ( 12 let ) jsem jezdil hodně se služebními auty a spotřebu jsem držel na " velmi příznivé hranici " , ale fakt nevím, jak jsou dnes nastaveny kontroly a kdo je oprávněn je provádět a ani nechci odhadovat případnou korupci, nemám jakékoliv podklady...a snad je ani nechci...inu neberte mi iluzi, že ten rohlík má 30deka, třeba by mi už nechutnal...
Mějte se fajn
... ale obecně si myslím, že to až tak horký nebude, poslední dobou ( 12 let ) jsem jezdil hodně se služebními auty a spotřebu jsem držel na " velmi příznivé hranici " , ale fakt nevím, jak jsou dnes nastaveny kontroly a kdo je oprávněn je provádět a ani nechci odhadovat případnou korupci, nemám jakékoliv podklady...a snad je ani nechci...inu neberte mi iluzi, že ten rohlík má 30deka, třeba by mi už nechutnal...
Mějte se fajn
serpico
serpico
Komu není rady, tomu není ani pomoci!
Nabídl jsem mu, že zaplatím jen to, co si odvezu a on že ten stojan seřídí nebo zavře. Nedohodli jsme se, odmítl, tak jsem zavolal vedoucího. Ten hoch tam za dvě hodiny už nebyl a již nikdy se tam neobjevil.
Nabídl jsem mu, že zaplatím jen to, co si odvezu a on že ten stojan seřídí nebo zavře. Nedohodli jsme se, odmítl, tak jsem zavolal vedoucího. Ten hoch tam za dvě hodiny už nebyl a již nikdy se tam neobjevil.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
nexia
...to Hynku, no... nedáš se - nicméně 10% = 0,3 l to je " velkej potok " to se nedá zkousnout, jenom se divím, že to vzal vedoucí po přinešení z domova, to bych ti řek, že sis to odlil... - o nějakých setinách bych nediskutoval...vono taky jde o to, že pumpař nabere prošlý ( i benzín má espiraci ) z různých vojenských zásob i mimo republiku a prodá...a pak nám to škube a jede na nic a na h...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
my sme to jednou delali, na jedny benzince sme pozadali obsluhu aby nam uvolnila jen 10l nalili sme je do suchyho kanystru a stojan nam dal presne 10l, pak sme to lili do laboratorni litrovky a vysledek bylo ze z deseti litru nam po mereni vyslo 9.88l pak sme zvazili kanystr a nechali sme odparit vsechen zustatek co tam jeste byl a pak smeho zvazili znova a vysel nam rozdil 0.085l co znamena ze stojan nameril o 0,035l mene nez mel na displeji, ale je to zanedbatelna castka a neni jisty jestli ten stojan umi to namerit v todletom rozsahu. Ani metrolog nam nedokazal presne odpovedet. Delali sme to v ramci laboratorni prace, takze vsechno bylo zdokumentovano a byla pak z toho reklama pro tu benzinku. Takze kdyz budete tankovat 100l tak pridete o 3,5l coz si myslim ze je zase hodne ale zaroven i malo.
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
nexia
...no hynku už jsem zticha - jasný
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico