" Vazoun " zdraví forum a mám radost, že se zde dozvím jak blbě jezdím. Proto jsem si ten otáčkoměr pořídil, abych si mohl kontrolou
otáček a hlavně zvuku motoru včas přeřadit.Já osobně ustálenou 50tku
jezdím na 4 rychlostní stupen a spoléhám bedlivě nejen na otáčky,ale zvuk motoru.Domnívám se,že nedělám nic čím bych si snad navýšil spotřebu.Musím nutně respektovat kopcovitý teren - proto ta 4 a 5 až od 70tky v pohodě. Pište hodně na toto téma své zkušenosti at se na stará kolena konečně naučím správně a včas přeřazovat./motor nikdy neturuju/
Ahojky " Vazoun "
----------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20
převodový stupeň ve městě
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
-
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
tak to neni, kdyz jedes paesat na 5 a potrebujesse razem dostat se na 70 tak spalis daleko vic nez kdyby si jel za 3 a zrychlil si na 70 a az pak si podradil, a co to mate vubec za mesta ze se tam da jezdit padesat plynuleOndras píše:Pětka jako spěch? Ale... Pětka je u většiny aut ideální stupeň na ustálenou(!) padesátku. Jezdil jsem tak s Matesem, jezdím i Hondou. Zcela OK.
Pokud někdo tvrdí, že při padesátce přeřazením z trojky na čtyřku nebo pětku neušetří, tak patrně nemá nebo nevnímá palubák s údajem o aktuální spotřebě.
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš, Slávku, pravdu. Je přeci nad slunce jasné, že spálím méně jedu-li na pětku a v okamžiku, kdy potřebuji akcelerovat podřadím na tři. Proč stahovat kalhoty, když brod je daleko a proč jet pade na tři, když zrychlovat budu až po půl kilometru? Taky nejedeš s přišlápnutou brzdou, protože přeci někdy budeš zastavovat na světlech.Slavek píše:tak to neni, kdyz jedes paesat na 5 a potrebujesse razem dostat se na 70 tak spalis daleko vic nez kdyby si jel za 3 a zrychlil si na 70 a az pak si podradil, a co to mate vubec za mesta ze se tam da jezdit padesat plynule
Jaké město? Ostrava.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
No nevim ale 70% lidi s kteryma sem jezdil nepodrazuji, asi je to nebavi, proto milosh si koupil automat , nevim jak vy ale taky kdyz jedu za 4 50 a abych zrychlil na 70 nepodrazuji, a tim ze to seslapnu na 4 abych dosah 70 spalim vic, nez kdyby zrichloval z 3. Z ty 4 je to prece jenom linejsi v 1500 otackach nez 3 ve 2000. Nevim jak dlouho bude pro starsi pany bavit porad tam sazet rychlosti. Osobne me to nebavi proto jezdim ve meste za 3. Ono taky tabulky a realita je neco jinyho ja mluvim o realnim zivote a ne o tom co je napsano na papiru, stejne te tvoje podvedomi nuti spis mackat plyn nez podradit, aspon je to tak u mne
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči
Dovoz aut zD
ted VOLVO 1.9TDi
Holt bezpeči je bezpeči