premyslam nad zmenou auta - aj znacky

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

oba dily jsou supr, ale prvni se mi libil vice. to bmw bylo supr. to bylo dosud nejhezci bmw :-)
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Reklama

Muco

Příspěvek od Muco »

Premýšlam o kúpe auta-nemam ani tušenia,akého...Chevrolet sa mi nechce kupovať a ani opel,koli servisu.Je ouplne od ruky a servisanti od veci :cry: :cry: :cry:
Tiež neviem,či nové,alebo jazdené.Nové za 300tis.nič poriadneho nekúpim a z bazaru je to dosť velký peniaz(a po skúsenostiach z AAA Auto) sa aj bojím... :? :? :? ono bazár ako bazár...to je jedna a tá istá politika...
Na inzerát je to tiež ťažké,lebo neviem si predstaviť napr.do Košíc autobusom cestovať a zistím tam,že to auto na internete vypadalo lepšie ,takže sa môžem vrátiť(nehovoriac o tom,že by som sam nemohol ísť,lebo do tých aut až tak velmi nerozumiem...
Je tu ale ešte jedna cesta,že by som kúpil nového Yarisa a záleží na tom ,akú cenu mi urobí chlapík v obchode (samozrejme na 1.3-jku nemám,stojí to do 400tis.,takže jedine 1.0 trojvalec.)vyskúšal som ten trojvalec a je to zaujímavá jazda.Nieže by sa mi to veľmi páčilo,ale dá sa na ten zvuk zvyknúť.Cena je oficialne 339 tis.Takže som zvedavý,akú cenu mi ponúkne... :lol: :lol: :lol:
Momentálne mám vyresetované v hlave a žiadny nápad nemám... :lol: :lol:
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
Rastos

Příspěvek od Rastos »

No ked uz mas dat 340 za Yaris (trieda skoro Matiza), to uz je myslim lepsie dat 355 za Hyundai Matrix 1.6 (je teraz v akcii Premium). Auto velkostou ako Opel Meriva. I ked osobne by som radsej kupil rocne Lacetti kombi CDX FULL z Nemecka... ked sa hlada a zadari, tak v cene toho Yarisa ho mas.
ex: Matiz, Kalos, Lacetti
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Ja som kúpil z AAA a som spokojný,ono kúpa ojetiny je vždy tak trochu lotéria vecou šťastia,ale nerobím si ilúzie o možnej úspešnosti najakej prípadnej reklamácie,ono totiž sa povie,čo je prrimerané optrebenie veku a používaniu vozidla,čo je dosť ťažko pevne stanoviť tú hranicu.Ono by bolo asi najistajšie,ešte pred podpísaním kúpnej zmluvy dať to prehliadnuť v STK,alebo servise,ale nie každý predajca to umožní.Ani čerstvý protokol STK nezaručuje,že ide o spoľahlivé auto,zaručí iba to,že prihlásenie vozidla na nového majiteľa prebehne hladko,nič viac. A vraj úplne o ničom je dovolať sa pravdy keď kupujeme auto priamo od majiteľa - z rúčky do rúčky,o tom sa už popísali celé romány... Sám za seba hovorím,že tak by som kúpil len od veľmi dobrého známeho,ale rozhodne nie niekde na inzerát.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Rastos

Příspěvek od Rastos »

Zakladom dobrej kupy ojazdeneho auta je - ked uz si clovek vyberie konkretny model - kupit to auto, ktore ma na trhu najnizsi vek a najmenej km.
ex: Matiz, Kalos, Lacetti
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

No tak to,by som povedal,sa už rozumie samo - sebou. Ja som mal vybraté,že to bude kórejec,hatchback, najviac r. 2001 a max do 50 000 km do 170 000Sk,ponúk bolo niekoľko,ale tento Matej ( 2003 - 34 000 km a 159 000 SK),mal som ho vytipovaného spomedzi dvoch,ten druhý bol z Oravy, a mal len 11 000,ale už som prišiel asi neskoro) :( :P sa mi pozdával najviac.Dnes už sú zas tie ceny o niečom inom.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Tak to bych zase takhle neřekl...podle mě je nejdůležitější technický stav...stáří bych řešil spíš v souvislosti s různými vylepšeními v průběhu výroby...(např. když Feldu, tak nejlépe od 03/1998 do konce 1999 atd.)...

...a co se týče kilometrů, je mi jedno na kolik to předchozí majitel stočil...pak to vypadá jak to vypadá...že lidi se nechávají hypnotizovat tachometrem a bazarní zmrdi tomu vycházejí vstříc...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Muco

Příspěvek od Muco »

Rastos píše:No ked uz mas dat 340 za Yaris (trieda skoro Matiza), to uz je myslim lepsie dat 355 za Hyundai Matrix 1.6 (je teraz v akcii Premium). Auto velkostou ako Opel Meriva. I ked osobne by som radsej kupil rocne Lacetti kombi CDX FULL z Nemecka... ked sa hlada a zadari, tak v cene toho Yarisa ho mas.
Nie,nie-stojí ten yaris sice 339 tis.,ale je to len cena na oficialnych stránkach...on mi má urobiť cenu "pre mňa" tak uvidím...( okrem toho,sa musím pohybovať do 300-310 tis) alebo potom už len počkať a možno sa niečo natrafí.Sprostí majú šťastie :lol: :lol: -ale ja som asi dooosť múdry,lebo šťastie som doteraz nemal... A keď už teda to nemecko spomínaš,nemám ani len známeho,kto by mi to odtial doviezol a ešte čo a v akom stave...tuto alternativu som vyhodil ako prvú(bohužial) :cry: :cry: :cry:
Obrázek
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Kessler píše:Tak to bych zase takhle neřekl...podle mě je nejdůležitější technický stav...stáří bych řešil spíš v souvislosti s různými vylepšeními v průběhu výroby...(např. když Feldu, tak nejlépe od 03/1998 do konce 1999 atd.)...

...a co se týče kilometrů, je mi jedno na kolik to předchozí majitel stočil...pak to vypadá jak to vypadá...že lidi se nechávají hypnotizovat tachometrem a bazarní zmrdi tomu vycházejí vstříc...
s tými kilometrami je to pravda,ale kto nejazdí týždeň vie svoje,že rozprávať vedia aj gumy na pedáloch,sedadlo vodiča či povrch volantu, 10-15 tis km nehrá rolu,ale je rozdiel po najazdení 30 a 90 000 km. Môj matej mal poctivých 34 000,lebo boli aj záznamy v servisnek knižke aj opotrebenie niektorých dielov tomu zodpovedalo,podľa záznamov ten pôvodny majitel jazdil tak cca 9 000 km ročne.
A ešte jedna vec,to som už bol písal - v živote by som nekúpil auto ,na ktoré by som sa nepozrel zo spodu, či by šlo o ročné,alebo 6 ročné a tie bežné skúšania pozná každý z Vás,ako kmitanie volantom,pomykanie kolesami (vôľa riadenia),prudko zošliapnuť a pustiť plyn na voľnobeh (spotreba oleja - nesmie vypustiť oblak dymu),pri skúšobnej jazde cca pri 60-ke pustiť volant,či drží smer a kde je to možné aj prudšie pribrzdiť,také a podobné finty pozná už každý,kto kupoval ojetinu.
Inak v AAA sú tie zmluvy veľmi figliarsky štylizované,aby boli čo najviac krytí,napr pri každom aute zaškrtávajú,že motor nemá adekvátny výkon,hoci tomu tak zjavne nieje,proste sa tak poisťujú pre prípad nejakej reklamácie,lebo auto pri skušobnej jazde pekne opieralo do sedadiel poádku,ani nečmudilo z výfuku,ale oni to,pre istotu,značia,vraj pri každom jazdenom. :P
Muco

Příspěvek od Muco »

veru AAA-to má "premyslené" !!! Dokonca majú určenú trasu,kadial idú s tebou na skúšobnú jazdu.On ide "tam" a ty nazad...potom napíšu do zmluvy,že si bol na skušobnej jazde-najmenej 10km a ešte neviem tak presne ako je tam formulované,akože si mal možnosť tolko kilometrov najazdiť na skúšobnej jazde,kolko si potreboval na vyskúšanie z tvojej strany...Ale tú debilne sformulovanú vetu pochopíš až keď si to prečítaš niekolko krát (a to zistíš len doma),lebo tolko papierov podpisuješ,že si z tých viet tupý už po 5 minutách čítania...A také niečo,že ti umožnili prezrieť auto aj na jame...a tak ďalej zistíš až pri podpisovaní papierov.Toto ti počas jazdy alebo pri aute na parkovisku pred uzatvorením zmluvy nepovie...
Takže ja by som poradil najskôr prečítať zmluvy a potom vyskúšať auto ...
Obrázek
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Muco píše:veru AAA-to má "premyslené" !!! Dokonca majú určenú trasu,kadial idú s tebou na skúšobnú jazdu.On ide "tam" a ty nazad...potom napíšu do zmluvy,že si bol na skušobnej jazde-najmenej 10km a ešte neviem tak presne ako je tam formulované,akože si mal možnosť tolko kilometrov najazdiť na skúšobnej jazde,kolko si potreboval na vyskúšanie z tvojej strany...Ale tú debilne sformulovanú vetu pochopíš až keď si to prečítaš niekolko krát (a to zistíš len doma),lebo tolko papierov podpisuješ,že si z tých viet tupý už po 5 minutách čítania...A také niečo,že ti umožnili prezrieť auto aj na jame...a tak ďalej zistíš až pri podpisovaní papierov.Toto ti počas jazdy alebo pri aute na parkovisku pred uzatvorením zmluvy nepovie...
Takže ja by som poradil najskôr prečítať zmluvy a potom vyskúšať auto ...
No, s tou jamou,hej,ale sami od seba ti to neponúknu.musiš ich o to požiadať,ale nie v každom bazáre ju majú k dispozícii (nemyslím teraz len na AAA,preto zo sebou na takú príležitosť nosievam igelitovú fóliu a nie som lenivý sa ohnúť a kľaknúť,veď nekupujem kilo cukri,či topánky na 1 sezónu :lol: :lol: :lol: :lol: čo sa týka tej trasy,tak v nitre chodia okolo TESCA smerom na Blavu po tej 4-prúdovke,a presne tak ako píšes tam on,späť ja :P
Muco

Příspěvek od Muco »

keď už sme pri tom AAA Auto,tak by som rád upozornil na jednu vec,čo som si všimol.Keď kupujú oni od vás auto,idú o niečo ďalej,ako keď niekto od nich kupuje...Proste napr.v Bystrici majú trasu od AAA smerom na Sliač na starej ceste(vedla dialnice) až po čističku,(asi 2km)kde sa otočia .Ale popri otáčaní najskôr kružia vašim autom asi 3x do lava a 3x do prava -skoro som mu tam hodil tyčku... :x a potom idú nazad. Ale POZOR-ak kupujete od nich auto vy,nikdy neidú až k tej spomínanej čističke,ale pár metrov pred tým sa otočia a môžete ísť nazad vy...tým chcem povedať len to,že pokial vy na nich nenaliehate ,aby išiel možno ďalej-kde by ste mali možnosť lepšie vyskúšať auto čo kupujete-sám až k tej "otočke " nepôjde.Čiže majú pri predaji "iný meter",ako pri kúpe.
Toto je možno na iné stránky,ale cítil som potrebu na toto upozorniť ľudí,ktorí by sa rozhodli v tomto bazari kúpiť auto. A je to jedno,v ktorom je to meste-toto sú len moje skúsenosti s nimi(ja si tam nekúpim ani trojuholník..) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Čo sa týka tej jamy,myslím si ,že v každej pobočke tohto bazaru jamu majú,lebo pri odkupovaní musia prezrieť aj zo spodu,keďže vám dávajú peniaze "hneď"(cca po 6 hodinách čakania) na ruku.
Obrázek
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Stále platí:Obrázek
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný den :P
Teda dedo.miki až takhle snad né :shock: Já vždy říkám je to o penězích ! ;) Kolik peněz takový auto. Já jsem zatím za ty peníze spokojen ;) Není to první auto možná poslední ?!? Za ty roky se vždy snažím auto brát pomalu jak když je živej tvor ;) Cejtím s ním každej kamínek kterému jsem se nedokázal vyhnout .A když ho někdy trochu ženu tak mu domlouvám jak Horymír Šemíkovi . :lol: Jak říkám někdy si i spolu pokecáme :lol:
Ať nám jezdí a nezlobí :P
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Muco píše:Premýšlam o kúpe auta-nemam ani tušenia,akého...Chevrolet sa mi nechce kupovať a ani opel,koli servisu.Je ouplne od ruky a servisanti od veci :cry: :cry: :cry:
Tiež neviem,či nové,alebo jazdené.Nové za 300tis.nič poriadneho nekúpim a z bazaru je to dosť velký peniaz(a po skúsenostiach z AAA Auto) sa aj bojím... :? :? :? ono bazár ako bazár...to je jedna a tá istá politika...
Na inzerát je to tiež ťažké,lebo neviem si predstaviť napr.do Košíc autobusom cestovať a zistím tam,že to auto na internete vypadalo lepšie ,takže sa môžem vrátiť(nehovoriac o tom,že by som sam nemohol ísť,lebo do tých aut až tak velmi nerozumiem...
Je tu ale ešte jedna cesta,že by som kúpil nového Yarisa a záleží na tom ,akú cenu mi urobí chlapík v obchode (samozrejme na 1.3-jku nemám,stojí to do 400tis.,takže jedine 1.0 trojvalec.)vyskúšal som ten trojvalec a je to zaujímavá jazda.Nieže by sa mi to veľmi páčilo,ale dá sa na ten zvuk zvyknúť.Cena je oficialne 339 tis.Takže som zvedavý,akú cenu mi ponúkne... :lol: :lol: :lol:
Momentálne mám vyresetované v hlave a žiadny nápad nemám... :lol: :lol:
To jsem z toho jelen ty uz nemas Ford Fusion nebo v tom mam hokej??? :shock: Nebo chces prikupit...?
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Odpovědět

Zpět na „POKEC“