captiva - jsem tu nový

Krásné SUV od Chevroletu

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
pagi
Kontaktovat uživatele:

captiva - jsem tu nový

Příspěvek od pagi »

ahoj lidi
forum pod hlavičkou CAPTIVA nějak nevykazuje návštěvnost. Mám Captivu asi rok a docela bych si rád vyměnil nějaké dojmy a zkušenosti s tímto podle mě pěkným vozem s dalšími majiteli. Chystám se také na drobná vylepšení a tak návrhy a zkušenosti by přišli vhod. Chodí sem majitelé těchto vozů nebo se jen spekuluje na základě zkušebních jízd a testů v magazínech?
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No asi si tu sám ale nie si na fóre sám tam patrýš k nám ale rady a pomoc dostaneš ako to bude možné :D Jo ale netreba zúfať lebo najprv Leganza tých tu bolo málo a rozrásti sme a potom chudinka Evanda ale aj tam už sú viacerý tak že možno aj Captivu konečne dakdo rozbehne :lol: :lol: :lol: Jo a kludne nahoď fotky lebo je to fakt krásné auto :lol:
Jo tyhle nám zatím stoja v salóne
Obrázek Obrázek
Ta strieborná je môj favorit :lol: :lol: :lol: [/i]
pagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pagi »

fotky přidám až bude auto vylepšené, teď mám ředovou verzi LT bez jakéhokoli viditelného vylepšení. ty neviditelné jsou vzásadě 2 - chiptuning, který byl asi zbytečný a auto mám potáhnuté ochrannou folií proti poškrábání
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No ona Captiva je krásná už v základe ale s temi kolesami máš pravdu lebo tu máme asi dve na 19 ale jedna má kanály 20 palcové v chromu a to je bejkárna :lol: :lol: :lol:
Tyhle ale teraz ležia v sklade :lol:
Obrázek Obrázek Obrázek
pagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pagi »

a můžeš mi napsat jak je to se zapsáním do techničáku? já jsem se informoval a každý říká něco jiného. jednak musím mít typový list od výrobce ( což vybraná kola na českém trhu nemají ) a pak prý ještě souhlas od výrobce. každopádně na velkejch ráfcích je to super Obrázek Obrázek
jiruna

Příspěvek od jiruna »

pagi píše:fotky přidám až bude auto vylepšené, teď mám ředovou verzi LT bez jakéhokoli viditelného vylepšení. ty neviditelné jsou vzásadě 2 - chiptuning, který byl asi zbytečný a auto mám potáhnuté ochrannou folií proti poškrábání
Prosím dej nějaké info o chiptuningu, Captivu mám v naftě a uvažuji o něm hlavně kvůli spotřebě - teď v zimě cca 10,5 l.
Do větších kol bych asi nešel, pravda, je to o dost hezčí ale pak je to taky pěkný drncák. Teď mám zimáky 235/55/17 protože jsem jiný nesehnal a ten rozdíl v nižším profilu je celkem znát.
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Zdar chlape vitam Te mezi nami a to srdecne nebot s Captivou je vas tu bych rek uz 2 a co se tyce toho profilu gum jen s tebou souhlasim ale s ti m chipem ti neporadim nebot sam nevim a nehledal jsem...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
pagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pagi »

tak s tím chipem jsem asi udělal pitomost. auto i s těmi 150 koňmi jezdilo dobře, je fakt, že teď to má lepší odšťuch, ale podle mě ne až tak výrazný rozdíl. Chip jsem chtěl taky kvůli spotřebě, na což mě hodně nalákali, mám automat a ten žere trochu víc, ale spotřeba spíš vzrostla než naopak. Na dálkách když jedu v klidu, tak mám průměr cca 10l, což jsem měl i před tím, ale ve městě, když rozjíždíš a popojíždíš, tak jsem na 11 - 11,5l. Jednou jsem tankoval plnou po 480km ve městě.
Může to být taky špatným výběrem firmy, ale známý automechanik mi říkal, že s tou spotřebou je to v podstatě blbost. Argument chipovací firmy na spotřebu byl takový, že auto nepotřebuje tak brzy podřazovat, ale to je tak na dlouhé cesty po dálnicích, v reálu stejně jezdím normální okresky tak nic nepociťuju.
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Chip na turbodiesel v zásadě je dobrý nápad...ale jako u všeho - musí to dělat někdo kdo ví co dělá...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
jiruna

Příspěvek od jiruna »

S tím chipem jsem myslel také na to, zda se to nebude lépe sbírat odspoda. Teď se skoro do dvou tisíc ot. nic neděje a pak to vyrazí. Oslovil jsem firmu Bitpower a když jsem požadoval bližší údaje jako je výkonostní graf po úpravě, tak už se raději neozvali. Takže na chip asi kašlu a budu raději investovat do kvalitní nafty u Shellky. S tou spotřebou jsem se v létě nakonec dostal na 7,5 - je fakt že ta šestka tam schází (na dálnici při 130km/h točí motor 3000 ot.) V zimě toho najezdím podstatně méně, tak ať mrcha žere.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

No já myslim že s takovouhle krávou jezdit pod 10 čehokoliv je úspěch i kdyby to byl vodík.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
pagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pagi »

na lepší "rozjezd" jsem taky sázel, ale v tomto směru není změna žádná. tam prostě zafunguje turbo a pak to odlítne, ale do 1800 to potřebuje roztlačit.
Odpovědět

Zpět na „CAPTIVA“