Koupě ojetého Matýska
Moderátor: Blue Lanos
Koupě ojetého Matýska
Ahoj, chtěl bych koupit ojetý Matiz 0,8i, r.v.1998 a chtěl bych tak poprosit kohokoli o nějaké postřehy a rady na co si dát při koupi pozor. Zároveň se chci zeptat jestli tohle auto určené především pro městský provoz dokáže jezdit dvakrát týdně z Ústí nad Labem do Hradce Králové(cca 200km). Všem dík, Lukáš
- Reklama
Myslim si, ze tuto cestu, kterou by jsi chtel absolvovat Matizek bezproblemu zvladne a co se tyce veci, na ktere si davat pozor, tak urcite to bude: rizeni (vule, kmitani volantu), brzdy, tlumice, spojka. Na tyto veci jsem si daval alespon ja pozor a vicemene se mi to vyplatilo. Akorat mam jednu malinkou neprijemnost a to jsou tlumice. Zadni mam uplne v haji a predni jsou tak na polovine cesty do pekel. Jinak s Matizkem jezdim kazdy den a zatim se mi nic neprihodilo a najel jsem s nim uz 12.000 km.
Tak to je muj nazor....:lol
Tak to je muj nazor....:lol
Re: Koupě ojetého Matýska
vem si k sobe nejakyho znamyho, co dela v servisu - obecne takto:Lukáš píše:Ahoj, chtěl bych koupit ojetý Matiz 0,8i, r.v.1998 a chtěl bych tak poprosit kohokoli o nějaké postřehy a rady na co si dát při koupi pozor. Zároveň se chci zeptat jestli tohle auto určené především pro městský provoz dokáže jezdit dvakrát týdně z Ústí nad Labem do Hradce Králové(cca 200km). Všem dík, Lukáš
- nechat si potvrdit stav tlumicu (klidne at jsou blby, ale at o tom vis pred koupi)
- stav motoru, pocet najetych kilometru, kupovano v cr, kolikrat bourano !!!
- mateze projet, nemel by byt nadmiru hlucny, nic by se nemelo v motoru "klepat" (coz ti zase rekne spis clovek, ktery uz nekdy s matezem jel, nebo servisni technik
- prevodovka je nepresna normalne, ale rychlost by nemela jit "pres zuby"
- zkontroluj vodu (jestli neni pod miru) a olej jestli nesmdi spaleninou
- zkontrolovat (optat se na osetreni spodku proti rzi - i nejnovejsi matiz ma napriklad ze serie dole kolem nadrze apod. holy - neosetreny plech :/)
- jinak jak jiz bylo receno - tak toto neni zadny problem s matizem ujezdit
Vážení, Matízka mám 4 roky, od nového, dodnes mám najeto 69 500,-KM.
Jezdím s ním denně do práce do Prahy cca40Km za den. Krom toho 1x Itálie, 2 x Chorvatsko ( naposledy letos v červnu) , 1x Rakousko s boxem la lyže. 1x-2x měsíčně Východní Čechy a Krkonoše.
Jezdí super , při obsazení 2x středně dospělí + děcko, dálnice 120-130, se spotřebou 5.8 l za celé 4 roky. To chorvatsko jsem jel za průměr 4.7l, moje žena dokonce vItálii za 4.2 l. Na dlouhé cesty je pohodlný , trochu strácí do kopců na dálnici, ale jinak super. Zadní tlumiče se už taky hlásí, ale o předku nevím, ani čepy , nic , pohoda a pohoda, a to mu dávám za uši po Praze. V zimě netočte studenej motor , jinak žere olej.
Ahoj Tomáš
Jezdím s ním denně do práce do Prahy cca40Km za den. Krom toho 1x Itálie, 2 x Chorvatsko ( naposledy letos v červnu) , 1x Rakousko s boxem la lyže. 1x-2x měsíčně Východní Čechy a Krkonoše.
Jezdí super , při obsazení 2x středně dospělí + děcko, dálnice 120-130, se spotřebou 5.8 l za celé 4 roky. To chorvatsko jsem jel za průměr 4.7l, moje žena dokonce vItálii za 4.2 l. Na dlouhé cesty je pohodlný , trochu strácí do kopců na dálnici, ale jinak super. Zadní tlumiče se už taky hlásí, ale o předku nevím, ani čepy , nic , pohoda a pohoda, a to mu dávám za uši po Praze. V zimě netočte studenej motor , jinak žere olej.
Ahoj Tomáš
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Tomáši nějak divně počítáš ty km. Já jezdim každej den do práce 38-45 km a za neclej rok mam na Nubiře natočeno 27 500km.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Sice se to netyka Matizka, ale nexie, ale jiste tam je par veci spolecnych.
Tak mrknete k nam na www.nexiaclub.com kde jsem popsal, jak kupovat nexii
Tak mrknete k nam na www.nexiaclub.com kde jsem popsal, jak kupovat nexii
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Nevim, proc myslis? Rok 2004, pokud dobre pocitam, ma 254 pracovnich dnu, coz je pri 40 km denne 10160 km za rok a 40640 km za 4 roky a ten zbytek je na dovoleny a ostatni cesty.Krtek píše:Tomáši nějak divně počítáš ty km. Já jezdim každej den do práce 38-45 km a za neclej rok mam na Nubiře natočeno 27 500km.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Tak až zas budete dělat výpravu na pol tak nezzapomeńte vynásobit zásoby dvěma...PavelZ píše:Nevim, proc myslis? Rok 2004, pokud dobre pocitam, ma 254 pracovnich dnu, coz je pri 40 km denne 10160 km za rok a 40640 km za 4 roky a ten zbytek je na dovoleny a ostatni cesty.Krtek píše:Tomáši nějak divně počítáš ty km. Já jezdim každej den do práce 38-45 km a za neclej rok mam na Nubiře natočeno 27 500km.
To je vono. Tomáš jezdí 20 km, já jezdim 45. Takže bych měl řikat že jezdim denně do práce 75-100 km.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Železná zásoba je nedotknutelná. Takže to vypadá že jsme jí předevčírem nesnědli
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
imho to neni az tak o kilometrech, ale o stavu auta. Zivotnost vetsiny aut je stejnak nad 200tkm, coz ale vzhledem ke stari matezu a jeho urceni bude mit maloktery.zelivak píše:Ahoj, chci se zeptat, do kolika najetých km má ještě smysl kupovat ojetýho Matese. Kolik tak má to auto životnost bez větších investic?
Navic jak rikam, auto, co ma najeto 70tkm muze byt na odstrel, stejne jako 100tkm muze mit dalsich 150 pred sebou.
Dalsi vec je, co znamena "vetsich investic" - pro nekoho je dvacet tisic na GO nemyslitelna castka, nekdo to vrazi rocne do auta dobrovolne , ze ?