Problem s prevodovkou
Moderátor: Blue Lanos
Problem s prevodovkou
Ahojte. Chcel by som Vas poprosit o radu. Kupil som Lanosa 1,5 r.v. 2000 Je to Lanos prvej generacie. Mam problem pri radeni. Vsetky prevodove stupne sa radia velmi tazko - pri pohybe kulisy akoby drhla po celej svojej drahe, pri vsetkych prevodovych stupnoch. Najhorsie je to za studena a pri radeni jednotky a dvojky. Rychlost tam musim doslova natlacit. Nie je pocut ziadne skrtnutie takze dufam ze synchrony to nebudu. Co sa tyka spojky tak tam problem nieje, vypina spolahlivo.
Lanos ma nabehanych poctivych 70 000 km. S Lanosom mam bohate skusenosti - otec ho vlastnil 9 rokov ale takyto problem nemal.
Za odpovede vsetkym DAKUJEM!!!
Lanos ma nabehanych poctivych 70 000 km. S Lanosom mam bohate skusenosti - otec ho vlastnil 9 rokov ale takyto problem nemal.
Za odpovede vsetkym DAKUJEM!!!
- Reklama
tezko rit.asi bych nejdriv odpojil tahlo od prevodovky a zkusil jestli chodi volne jen samotne tahlo.pak bych zjistil v cem se nehybe.Jedine co tam je v motoru je prepakovani ktere muze byt treba nejak moc dotazene i kdyz to v podstate nejde jelikoz je tam jen jistici kolik.
no pak jestli neni problem primo v kulise razeni.
rozebrat a podivat se a cele poradne promazat.
no pak jestli neni problem primo v kulise razeni.
rozebrat a podivat se a cele poradne promazat.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Takze: Kulisu a cely mechanicky system pohybu som premazal - Nepomohlo.
Ale v mieste kde sa mechanizmus prenosu pohybu dostava do prevodovky je zvrchu na prevodovke skrutka, ktora ma na sebe taky gumenny stuplik. Tento som odstuploval a na dne skrutky bola dierka a zvnutra prevodovky knej bola dotlacena gulicka - to som nerozoberal iba som si pozrel dokumentaciu.
Do tejto skrutky som dovnutra nalial trosku oleja a skusal som radit. Po par preradeniach olej stiekol cez dierku na tu spomynanu gulicku. A PANI POMOHLO. Prevodovka chodi ako za mlada, studena ci tepla stale OK. Som bol prekvapeny ze to pomohlo lebo to bola taka oprava pokus omyl sakra neviem co robim.
Ale v mieste kde sa mechanizmus prenosu pohybu dostava do prevodovky je zvrchu na prevodovke skrutka, ktora ma na sebe taky gumenny stuplik. Tento som odstuploval a na dne skrutky bola dierka a zvnutra prevodovky knej bola dotlacena gulicka - to som nerozoberal iba som si pozrel dokumentaciu.
Do tejto skrutky som dovnutra nalial trosku oleja a skusal som radit. Po par preradeniach olej stiekol cez dierku na tu spomynanu gulicku. A PANI POMOHLO. Prevodovka chodi ako za mlada, studena ci tepla stale OK. Som bol prekvapeny ze to pomohlo lebo to bola taka oprava pokus omyl sakra neviem co robim.
no to teda koukam jak blazen.
prosim bylo by mozne ze by jsi to vyfotil?a poslal sem nebo aspon me?Tohle chci videt jelikoz vubec nevim o jakem sroubu mluvis.
asi se podivam do auta co to mohlo byt.
prosim bylo by mozne ze by jsi to vyfotil?a poslal sem nebo aspon me?Tohle chci videt jelikoz vubec nevim o jakem sroubu mluvis.
asi se podivam do auta co to mohlo byt.
Simson s 51
Simson s 51
no
tak na obrazku je to cislo 23
a na fotce je to nalevaci srou prevodovky.tudy se naleva olej do prevodovky v pripade ze je vypustena.to ze jsi tam nalil olej je opravdu nahoda a nebo mas v prevodovce malo oleje jelikoz toto misto je normalne mazano rozstrikem od kol prevodovky.
takze mas prevodovku suchou a proto neradila.tim ze jsi tam neco dolil se to nahore promazlo a ted to chodi.ale asi bych se podival na stav a mnozstvi oleje.
tak na obrazku je to cislo 23
a na fotce je to nalevaci srou prevodovky.tudy se naleva olej do prevodovky v pripade ze je vypustena.to ze jsi tam nalil olej je opravdu nahoda a nebo mas v prevodovce malo oleje jelikoz toto misto je normalne mazano rozstrikem od kol prevodovky.
takze mas prevodovku suchou a proto neradila.tim ze jsi tam neco dolil se to nahore promazlo a ted to chodi.ale asi bych se podival na stav a mnozstvi oleje.
Simson s 51
Simson s 51
no a ty jsi ten vypustni sroub vyndal uplne?nebo jsi jen uvolnil a hned zacal vytekat olej.a jakou mel barvu?
pokud jsi sroub vyndal a jen vytekal trosku tak je to malo.a hlavne musi byt ten olej do cervena.
pokud jsi sroub vyndal a jen vytekal trosku tak je to malo.a hlavne musi byt ten olej do cervena.
Simson s 51
Simson s 51
nesly by fotecky obnovit ? resim ted podobnej problem a mozna ze by me to taky pomohlo
UPDATE - Škoda Octavia TOUR 1.9 TDi-PD
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
Jezdím s TomTom GO730 a Prestigio MultiPhone 4500T DUO.
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
Jezdím s TomTom GO730 a Prestigio MultiPhone 4500T DUO.