Co si o sobě myslím, jako o řidiči?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Nedá mi to , abych nezareagoval na vaše příspěvky co se týče starších a nikam nespěchajících řidičů.
I my jednou budeme staří, málo rozhodní, reakce nám ubudou. Buďme k těmto řidičům ohleduplní, odpusťme si "ty dědky", řešme s nimi situace s nadhledem.
Hynkovu počátečnímu příspěvku se dost divím. Mě nepřipadal, že by to myslel s humorem. Vždyť Hynek je sám již ve věku, kdy by mohl odhadnout, že to stáří stojí za prd. Možná že má tu kliku, že je za volantem lepší, než ti ostatní, co najíždějí na to náměstí, ale není to k posměchu.
I my jednou budeme staří, málo rozhodní, reakce nám ubudou. Buďme k těmto řidičům ohleduplní, odpusťme si "ty dědky", řešme s nimi situace s nadhledem.
Hynkovu počátečnímu příspěvku se dost divím. Mě nepřipadal, že by to myslel s humorem. Vždyť Hynek je sám již ve věku, kdy by mohl odhadnout, že to stáří stojí za prd. Možná že má tu kliku, že je za volantem lepší, než ti ostatní, co najíždějí na to náměstí, ale není to k posměchu.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Reklama
Ja nemam nic proti starsim spoluobcanum za volnatem ale nekdy je to vazne na zabiti...nestava se to casto ale jednou jsem jel takhle z Krumlova a predemnou Felicie,mimo obec jela 60 a v obci 40...bohuzel neslo predjet...a to dost dlouho...sama zatacka nebo auta...no a kdyz byla konecne skulinka na predjeti tak jsem toho pirata predjel a schvalne jsem se kouknul kdo nebo co bude za volantem...byla tam vec v podobne stary tlusty zensky se sluchatkama na usich...nikoliv pecky sluchatka ale sluchatka jako mel rakosnik ve filmu Vesnicko ma strediskova...myslim,ze si pani prehravala pasku se zakladnimi pokyny pro rizeni motoroveho vozidla...neco jako autoskola od benzinky...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
V.Brousku,nemám nic proti starším a nespěchajícím řidičům. Ale na druhou stranu,když někdo vysloveně brzdí a blokuje silniční provoz,tak jsem nas..... . Skus si někdy zajet o víkendu do Rakovníka. V obci maximálně 40,což mě nevadí,ale mimo obec maximálně 80 a když ho na rovném úseku chci předjet,tak mě málem natlačí do příkopu a ještě mi nadává.V.Brousek píše:Nedá mi to , abych nezareagoval na vaše příspěvky co se týče starších a nikam nespěchajících řidičů.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
BMW F 800 GS
www.autobardo.cz
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
[quote="V.Brousek"]Ivoši , jsi dobrej, ty již víš, jak budeš jezdit, až tě bude 70 let. Klobouk dolů před tebou.[/quote
Ja neviem,či sa my vôbec takého veku dožijeme
.
Teraz vážne,čo vidím okolo seba,môj otec bude mať t.r. 72 rokooév,a keď porovnávam jeho štýl jazdy,keď mal moje roky (45),veľmi sa nezmenil,narozdiel odo mňa neznesie ,keď sa musí vliecť za pomalšie idúcim autom,snaží sa za každú cenu predbehnúť,ani si nie vždy robí ťažkú hlavu s obmedzenej rychlosti,už sa za to musel aj párkrát plesnúť po vačku (kapse). Vozieva sa s ním od jeho 34 rokov,tak môžem posúdiť,že s pribúdajúcimi rokmi sa štýl jazdy nemení,ten je do značnej miery daný povahou a charakterom jedinca a pravdaže aj skusenosti a odjazdené kilometre robia svoje.Samozrejme,že starký,ktorý raz za týždeň vezie vnúčata do kostola, ,3 km tam a späť a ešte ide v sobotu ráno s babkou na nákup 2 km do hypermarketu si bude počínať za volantom neisto,lenže ten najazdil za celý život menej,ako priemerný vodič-amatér za 1-2 roky.
Ja neviem,či sa my vôbec takého veku dožijeme
.
Teraz vážne,čo vidím okolo seba,môj otec bude mať t.r. 72 rokooév,a keď porovnávam jeho štýl jazdy,keď mal moje roky (45),veľmi sa nezmenil,narozdiel odo mňa neznesie ,keď sa musí vliecť za pomalšie idúcim autom,snaží sa za každú cenu predbehnúť,ani si nie vždy robí ťažkú hlavu s obmedzenej rychlosti,už sa za to musel aj párkrát plesnúť po vačku (kapse). Vozieva sa s ním od jeho 34 rokov,tak môžem posúdiť,že s pribúdajúcimi rokmi sa štýl jazdy nemení,ten je do značnej miery daný povahou a charakterom jedinca a pravdaže aj skusenosti a odjazdené kilometre robia svoje.Samozrejme,že starký,ktorý raz za týždeň vezie vnúčata do kostola, ,3 km tam a späť a ešte ide v sobotu ráno s babkou na nákup 2 km do hypermarketu si bude počínať za volantom neisto,lenže ten najazdil za celý život menej,ako priemerný vodič-amatér za 1-2 roky.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Mé poslední vyjádření pro všechny, zejména pro Petra Soukupa.
Petře, nemusím jezdit do Rakovníka, jsem na silnicích dnes a denně a potkávám také pány v kloboucích a přitom si vždy vzpomenu na mého otce, který jezdil do 85 let,než mu lékař neobnovil lékařskou prohlídku. Určitě byl na silnici pomalý, překážel, ale bylo to jeho potěšení, dojet si do 10 km vzdálených Teplic, kde nechal auto stát na kraji města a pokračoval městkou dopravou. Byla to trasa kterou znal a nikam jinam již nejezdil. Když nemohl řídit, začal chřadnout a ztrácel zájem o vše. Já nevím jak kdo, ale mě těch deset minut případného zdržení v žádném případě nevadí.
Petře, nemusím jezdit do Rakovníka, jsem na silnicích dnes a denně a potkávám také pány v kloboucích a přitom si vždy vzpomenu na mého otce, který jezdil do 85 let,než mu lékař neobnovil lékařskou prohlídku. Určitě byl na silnici pomalý, překážel, ale bylo to jeho potěšení, dojet si do 10 km vzdálených Teplic, kde nechal auto stát na kraji města a pokračoval městkou dopravou. Byla to trasa kterou znal a nikam jinam již nejezdil. Když nemohl řídit, začal chřadnout a ztrácel zájem o vše. Já nevím jak kdo, ale mě těch deset minut případného zdržení v žádném případě nevadí.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
No jak myslíš, ale před lety tady pod kopcem v Kralovicích, je tam taková blbá zatáčka s křižovatkou,jel pro chleba, ostatně jako každý druhý den 82letý děda s Pragou Piccolo. Nedal přednost, "šťouchnul" do Roburu /na benzin/, obrátil ho a uhořeli tam tři lidi. Jel jsem zrovna do práce a na ten jejich křik , než je zadusil plamen, nikdy nezapomenu. Jeho syn, který na místo nehody přijel tvrdil, že to není možný, že tu cestu znal jak svý boty. No a pak babo raď. Na jednu stranu , je starý, je to jeho radost ale...........
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Deset minut,je někdy i dost,ale taky i málo. Mě nevadí strejdové,ani to že mají klobouk a jedou pomalu,ale já když vidím za sebou rychlé auto,tak se mu snažím udělat prostor,aby jel. Co já vím,jestli to je nějaký magor,nebo člověk který veze raněného do nemocnice? Co potom na deset minu zpoždění? Raněný je mrtvý. Ne všichni co blikají a troubí jsou magoři. Toto si pánové uvědomte!!!!!!! A pak ten pocit,že jsem někoho vyškolil jak má jezdit? Já vím blbé přirovnání,ale jednou se to stát může!V.Brousek píše:Mé poslední vyjádření pro všechny, zejména pro Petra Soukupa.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
www.autobardo.cz
BMW F 800 GS
www.autobardo.cz
pokec
...to GOOSE ( beru tvou ironii jezdím jako prase, tedy jako pražák ) a Hynku, jak jsem už jednou napsal pozoruji z balkónu ( chodím tam kouřit - jsem prostě ohleduplný ) jak se parkuje v Praze a ti co zaparkovali půl metru od chodníku zrovna nepatřili k těm starším naopak - příčinu vidím v autoškolách, prostě dostatečně nezvládnutý výcvik ( v autoškole jsem učil tři roky, tak vím o čem píši ...) a pokud někdo aktivně nejezdí samozřejmě se to musí projevit...je ale nutný si uvědomit další faktory - reálné důchody, mzdy ( tedy spotřební koš, ve kterém je na provoz auta to co zbyde, a to je málo ) - bodový systém - i lidi a zejména důchodci prostě na něj nemají ( nové zkoušky a platby ) a proto se sychrují a jedou tedy ve městě 40 a venku 80 nebo i méně ...chápu je a se.. mi to jako vás, tak je prostě na příhodném místě předjedu, posouzení schopnosti pro řízení ponechávám na odbornících... ( a následky jsou kruté ve všech rovinách, tedy ponechat osvědčení - tragická nehoda... nebo odebrání " radosti " viz příspěvek Brousek )
....jinak poznal jsem hodně řidičů po 60 kteří jezdili svižně, většinou se jednalo o tzv. řidiče z povolání, můj známý Tomáš Foukal se stal v 50letech mistrem rep. SBK a poté s Pertlíčkem jezdili MS side okolo středu tedy 8 - 12 místo...
no nakonec pro Soukupa i Ivoše smajlíky beru na vědomí - ale prostě mi nepřipadá k smíchu, že nikdo neumí zaparkovat....( už jenom proto, že vedle může stát moje auto... ) ale to je věc názoru a nikomu ho nenutím, ani se k tomu již nehodlám vyjadřovat
Mějte se fajn
....jinak poznal jsem hodně řidičů po 60 kteří jezdili svižně, většinou se jednalo o tzv. řidiče z povolání, můj známý Tomáš Foukal se stal v 50letech mistrem rep. SBK a poté s Pertlíčkem jezdili MS side okolo středu tedy 8 - 12 místo...
no nakonec pro Soukupa i Ivoše smajlíky beru na vědomí - ale prostě mi nepřipadá k smíchu, že nikdo neumí zaparkovat....( už jenom proto, že vedle může stát moje auto... ) ale to je věc názoru a nikomu ho nenutím, ani se k tomu již nehodlám vyjadřovat
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
- Hanzy
Omlouvam se je to mimo tema ale neda mi to reagovat na Serpicovou vetu ze je ohleduplny a kouri na balkone... je to pro ostatni co bydli nad nim a i vedle katastrofa to same jak lidi kouri na zachode zas to jde stoupackama.Clovek chce vyvetrat a misto vetrani jde mu do bytu cmoud z cigar,dalsi duvod proc nemam rad bydleni v bytech...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Serpico, tady koneckonců nejde o tu rychlost nebo to, že bych nepřál nikomu radost z jízdy....já jí taky potřebuju, když dlouho neřídím, tak mi to sakra chybí....tady jde jen o to, aby se pomalejší řidiči uhnuli těm rychlejším.....stejně jako to dělají traktory například.....v principu je to aplikace zákona přírody....jeď, ale když na to nemáš, nebo jsi pomalejší, tak jdi stranou schopnějším a rychlejším.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Ivoš píše:Serpico, tady koneckonců nejde o tu rychlost nebo to, že bych nepřál nikomu radost z jízdy....já jí taky potřebuju, když dlouho neřídím, tak mi to sakra chybí....tady jde jen o to, aby se pomalejší řidiči uhnuli těm rychlejším.....stejně jako to dělají traktory například.....v principu je to aplikace zákona přírody....jeď, ale když na to nemáš, nebo jsi pomalejší, tak jdi stranou schopnějším a rychlejším.
No a o to právě jde! Česká povaha říká :" Když chcípla koza mě, ať chcípne taky sousedovi."
Proč by ostatní nemohli jet taky pomalu, když jedu já? To je motto, které vede mnohé a odvážím se tvrdit že hlavně!!! starší řidiče.Píšu to tu již po sté. Největším uměním řidiče je nechat se předjet a umožnit to rychlejším! Mnoho rádoby " řidičů" vyjíždí do levé strany,zrychluje když zjistí že je předjížděn a dělá vše pro to, aby předjížděnému to předjíždění zatraceně znechutil,atd,atd.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.