Jiskření od rozdělovače

Moderátor: Blue Lanos

johnxx
Kontaktovat uživatele:

Jiskření od rozdělovače

Příspěvek od johnxx »

Dneska nam Matysek acal nejak nepravidelne jet, zacal vynechavat.Po prozkoumani jsme zjistily, ze probiji rozdelovac, ve tme byly videt jiskry od rozdelovace, jen nepravidelne.
Vycistil jsem u teto prilezitosti skrtici klapku, prosel jen tak vizualne kabely, rozdelaly jsme rozdelovač, tedy víčko, trochu očistily kontakty na víčku i v rozdělovači a po smontovani je to snad jeste horsi.
Co s tim?
Daewoo Matiz 0.8, 198 000 km, r.v. 12/98, modrá barva
Mrněte na můj web: http://www.rekreacenavysocine.cz/
Reklama

Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Toto vyzera dost zahadne, teda s predpokladom, ze ste nerozobrali cely rozdelovac, ale iba to viecko a palec. Co by som spravil ja - vymena vsetkych VN kablov (oni zvonku aj na kontaktoch vyzeraju OK, ale byvaju prepalene vnutri al. pri koncoch). Kable su casty problem. Dalsi predpoklad, ci si urcite spravne zapojil VN kable v poradi 1-3-2 (to ale predpokladam, ze si kontroloval...). Hned by som pozrel stav sviecok + farbu, ci su OK, ci niesu vlhke, pripadne prihol poly k sebe na tusim 1,1 mm ak treba. Osobne by som vymenil uz aj tie sviecky, je to par korun. Ja som mal iskrenim od kablov viac problemov, a vyriesili to nove kable, sviecky a vycistenie rozdelovaca. Ja som po 8-mich rokoch kupil aj nove veko a palec rozdelovaca, tiez par korun. Snad to nebude nic horsie, ako napr. zla cievka, alebo snimac polohy klukoveho hriadela.

To cistenie klapky - ako presnejsie si to cistil?
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jasne skoro jiste to budou jen kabely.po odpojeni z vicka se poskodili jeste vic nez byly.kdyby bylo spatne vicko bylo by to n nem videt
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
johnxx
Kontaktovat uživatele:

Kabely

Příspěvek od johnxx »

Jo, tak to byl jen kabel u prostredniho valce. Uz vse v poho, jen premyslim kdy se ma menit vicko rozdelovace, mame tam jeste origo, palec taky.
Daewoo Matiz 0.8, 198 000 km, r.v. 12/98, modrá barva
Mrněte na můj web: http://www.rekreacenavysocine.cz/
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

No super, to je fajn ze to bol len kabel ;) Ak vyzeral vnutri ten palec a kontakty OK, tak je to v pohode. Ja som to menil len pre istotu, lebo ma uz nebavilo riesit dokola tie veci s obcasnym preskakovanim iskry. Tak som to pomenil vsetko. Inak bacha keby si kupoval palec - nme sa napr. stalo, ze som kupoval palec typ Mando, ale bol to no-name part a nesedel mi ten stredovy 6-uholnikovy otvor. Takze radsej nieco znackovejsie.... :)
sepo

Příspěvek od sepo »

pozri na vicku ako vyzera uhlik co ide na palec lebo ja som zistil az ked som daval novy rozdelovac ze tam je aj nieco take :shock: :shock: a podla toho ho vymen
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Fotka viecka & palca z Polskeho fora : http://imajr.com/rozdelovac_viecko_palec_564384
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

nechcel som kvôli tomuto otvárať nové téma takže OTÁZKA: od rozdelovača je počuť pískanie. keď pritlačím prstom hlavný kábel viac na rozdelovač tak prestane... ked pustím znova píska.. alebo raz sa mi to zmenilo že bolo počuť klepanie namiesto pískania... čo mám od toho očakávať?
Matiz I 0.8 r.v. 98 moje od 05 teraz 157000 km
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Urcite ho otvor a pozri to viecko znutra a palec. To ako keby palec drel o vnut. stranu viecka, alebo sa predral kontakt palca v strede, ktory je pritlaceny prave k stredovemu kontaktu viecka.
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

ano je to niečo také ako šúchanie umelej hmoty... ak sa dobre pamatam raz mi rozdelovač zvlhol a mal som pboblém ho dať dolu.. treba na to nejaký zvláštny rozmer kluča však? 5,5 alebo 6,5 sa mi zdá....
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Ej, kluc neviem veru z hlavy, ale mne sa mari ze tie srobiky maju aj vyrezy na krizak....Ak je to ale fest pritiahnute, aj tak treba ten kluc....A k tomu spodnemu srobku je trochu horsi pristup si spominam
Hynek

Příspěvek od Hynek »

:? To by opravdu mohl dělat i ten "pružný" uhlíkový kontakt co jde na střed palce. Pokud přitlačíš na střední vodič,současně tlačíš i na tento uhlík.Zkontroluj to! Pokud bude "chytat" palec o stěnu, zaručeně tam zanechá "stopu" ve formě drážky. ;)
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Este ma napadla drobnost - z druhej strany vo vnutri rozdelovaca je plastovy kryt. Mozno aj ten by to hohol robit, staci pozriet jeho povrch
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no muze to byt cokoli v rozdelovaci to je jasne.
klic je opravdu 5,5.jsou 2 druhy jeden ma 5,5 a jeden myslim 7 nebo 8 klic.takze kup si orisek na malou racnu a v pohode to povolis.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
keegan.sk

Příspěvek od keegan.sk »

no takže cez víkend idem nato a pokukám čím to može byť?? ako zistím že je palec alebo veko v čudu?lebo autíčko mi ide v pohode len piští swlabo ten rozdelovač.
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“