Připojení stmívače vnitřního osvětlení
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Připojení stmívače vnitřního osvětlení
Zdravím vás všechny.
Jelikož mám s tímto fórem velice dobré zkušenosti,tak si jdu opětpro radu.
Koupil jsem stmívač vnitřního osvětlení,který po zavření dveří prodlouží dobu svícení vnitřního osvětlení.Zapojení je triviální,jelikož jsou tam dva kablíky (černý na kostru a červený za žárovku na +.viz schéma)Připojil jsem a funguje v pohodě.
Problém však nastal když jsem chtěl po zavření dveří zamknout auto dálkou od centrálu.Dokud totiž nepočkám až světlo zahasne,centrál nezamknu,jelikož se to tváří,jako kdyby byli otevřené dveře.Ještě podotýkám,že pokud zavřu dveře a svítí mi vnitřní světlo přes zpožďovač,tak svítí i kontrolka otevřených dveří.Pak spolu obě zhasnou.
Co se týká konektoru k osvětlení,tak jeden je kostra,druhý je trvalé+ a třetí je taky +,ale sepnuté až po zavření dveří.
Prosím o radu jak to vyřešit,aby mi to tak neblokovalo ten centrál a šlo zamknout i když ještě chvíli bude svitit ten zpoždovač.
Díky předem všem za radu.
Jelikož mám s tímto fórem velice dobré zkušenosti,tak si jdu opětpro radu.
Koupil jsem stmívač vnitřního osvětlení,který po zavření dveří prodlouží dobu svícení vnitřního osvětlení.Zapojení je triviální,jelikož jsou tam dva kablíky (černý na kostru a červený za žárovku na +.viz schéma)Připojil jsem a funguje v pohodě.
Problém však nastal když jsem chtěl po zavření dveří zamknout auto dálkou od centrálu.Dokud totiž nepočkám až světlo zahasne,centrál nezamknu,jelikož se to tváří,jako kdyby byli otevřené dveře.Ještě podotýkám,že pokud zavřu dveře a svítí mi vnitřní světlo přes zpožďovač,tak svítí i kontrolka otevřených dveří.Pak spolu obě zhasnou.
Co se týká konektoru k osvětlení,tak jeden je kostra,druhý je trvalé+ a třetí je taky +,ale sepnuté až po zavření dveří.
Prosím o radu jak to vyřešit,aby mi to tak neblokovalo ten centrál a šlo zamknout i když ještě chvíli bude svitit ten zpoždovač.
Díky předem všem za radu.
Daewoo Nubira II combi 09/2000 - 1,6DOHC 16V,78kW - radio CD,ABS,2xAirbag,klima,el.okna+zrcátka,Alu Platin,červená 70U
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
- Reklama
no je to uplne jasne proc to dela.
ale uz chvilku si lamu hlavu jak to vyresit a zatim me nic nenapadlo.
jednine co tak by musely byt spinace dveri dvojitea jeden okruh by byl pro alarm a druhy pro svetlo.
zkusim to vymyslet ale asi to nebude nikdy uplne perfektni.
jeste jedna varianta ale taky divna musely by byt ve svetle 2 zarovky a na dvere by svitila jedna a na krabicku druha.
uvidime.
ale uz chvilku si lamu hlavu jak to vyresit a zatim me nic nenapadlo.
jednine co tak by musely byt spinace dveri dvojitea jeden okruh by byl pro alarm a druhy pro svetlo.
zkusim to vymyslet ale asi to nebude nikdy uplne perfektni.
jeste jedna varianta ale taky divna musely by byt ve svetle 2 zarovky a na dvere by svitila jedna a na krabicku druha.
uvidime.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
No to je problém, protože dveřní spínače připojují kostru a +12 je na žárovce pořád. No a pokud touhle krabičkou připojení kostry chvilku ještě podržíš, opravdu ten alarm myslí, že jsou otevřené dveře. Nejschůdnější asi bude rada Palikxe dát tam nějak ještě jednu žárovku a tu zapojit přes tu krabičku jinak kolik to stálo? Já měl ve Feldě alarm Jablotron a ten to prodloužené svícení taky uměl, ale jen do zapnutí zapalování pak vše zhaslo a při opuštění vozidla to nedělal, protože když v něm nejsi, nemusí se svítit, což tvoje krabka neví.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Tak že koukám že nejsu sám.Jinak s tím druhým obvodem mě to napadlo taky,ale nevěděl jsem,zda na to není nějaký fígl.A kolik to stálo?Jenom 75Kč,ale co jsem našel na internetu,tak ten samý se prodává i za 150Kč.
Daewoo Nubira II combi 09/2000 - 1,6DOHC 16V,78kW - radio CD,ABS,2xAirbag,klima,el.okna+zrcátka,Alu Platin,červená 70U
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
A čo tak dať rovno od žiarovky osvetlenia kabíny diódu a stmievač
zapojiť priamo na žiarovku, oiginál ovládanie pred diódu? Tak by
nemali byť ovládané aj ostatné veci napichnuté na dverných spínačoch.
zapojiť priamo na žiarovku, oiginál ovládanie pred diódu? Tak by
nemali byť ovládané aj ostatné veci napichnuté na dverných spínačoch.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Jasně dej diodu před žárovku na spínanej mínus od dveří. Za zkoušku to stojí , ale těžko říct jak to tam je vše zapojený, to je to nejjednodušší co můžeš zkusit
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Prosím ještě jednou o radu,jakou diodu dát do obvodu mezi stmívač a kostru.Ve stropním světle mám 10W žarovku.Rád bych to vyzkoušel,co mi zde kolegové poradily.
Díky moc!
Díky moc!
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
Tak jsem to vyzkoušel a nic.
Sice jsem doma našel pouze KY703 ale to by nemělo mít vliv.Po připojení diody mezi žárovku a stmívač)Za žárovku a před stmívač) mi opět svítí i kontrolka na palubovce(nezavřených dveří)což jistě bude mít pořád za následek nezamčení auta na dálku.Dále od stmívače to mám na kostru.
A co včil?
Sice jsem doma našel pouze KY703 ale to by nemělo mít vliv.Po připojení diody mezi žárovku a stmívač)Za žárovku a před stmívač) mi opět svítí i kontrolka na palubovce(nezavřených dveří)což jistě bude mít pořád za následek nezamčení auta na dálku.Dále od stmívače to mám na kostru.
A co včil?
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
Nie diódu medi žiarovku a spínač, ale diódu medzi
prívod od dverného spínača a žiarovkou, a stmievač pripojiť
priamo na žiarovku (za diódu od dverného spínača).
Tak aby prúd zo stmievača nešiel do ďalších obvodov
ktoré sú napojené na dverný spínač.
prívod od dverného spínača a žiarovkou, a stmievač pripojiť
priamo na žiarovku (za diódu od dverného spínača).
Tak aby prúd zo stmievača nešiel do ďalších obvodov
ktoré sú napojené na dverný spínač.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Tak jsem z toho trochu jelen.Zkoušel jsem všemožná zapojení a pořád si nevím rady.
Vzal jsem to tedy z jiného konce.Proměřil jsem vše co se dá a sepsal a oskenoval a přikládám jako obrázek a znovuprosím onakopnutí,jak dál.
Zde pro pořádek opakuji problém:
Díky všem za radu a trpělivost!!!
Vzal jsem to tedy z jiného konce.Proměřil jsem vše co se dá a sepsal a oskenoval a přikládám jako obrázek a znovuprosím onakopnutí,jak dál.
Zde pro pořádek opakuji problém:
Díky všem za radu a trpělivost!!!
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla