Akumulátor v Nexii

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Hynek

Akumulátor v Nexii

Příspěvek od Hynek »

Chlapci. Může mi prosím někdo "prozradit", jak velký, myslím kolik amperhodin, má původní akumulátor v Nexii? :?: :?: ;)
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Reklama

martinko

Příspěvek od martinko »

nebolo to na tom aku napisane??? :?:
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

55 AH.
Goose
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goose »

55 ma i Leganza...zda se mi to silene malo na takove auto...kamos mel Galanta a ten by na 55 ani nenastartoval... :lol: :lol: :lol: Musel tam mit 72Ah...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Goose píše:55 ma i Leganza...zda se mi to silene malo na takove auto...kamos mel Galanta a ten by na 55 ani nenastartoval... :lol: :lol: :lol: Musel tam mit 72Ah...
Silene malo? Mal som staru A100, motor 2.0i , 5-valec a baterku 46 AH a nikdy som nemal problem s startom a to u nas byvaju "poctive" zimy (- 22°C), zapnes zapalovanie, pocujes ako ti zoplo p. ceroadlo a startujes, ak mas vsetko v poriadku tak max. po celej otake ti motor musi slapat.
Naposledy upravil(a) ferino28 dne pát led 11, 2008 23:10, celkem upraveno 1 x.
Hynek

Příspěvek od Hynek »

No ja se ptám proto, že když jsem ji kupoval, tak byla bez akumulátoru a já jsem neměl jiný než z motorového člunu 40Ah. Tam točí Wartburgem a na ten to stačí. Dnes mi to kleklo a tak budu nucen koupit novou.
KALOS 1,2.,Klíma.
Goose
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goose »

ferino28 píše:
Goose píše:55 ma i Leganza...zda se mi to silene malo na takove auto...kamos mel Galanta a ten by na 55 ani nenastartoval... :lol: :lol: :lol: Musel tam mit 72Ah...
Silene malo? Mal som staru A100, motor 2.0i , 5-valec a baterku 46 AH a nikdy som nemal problem s startom a to u nas byvaju "poctive" zimy (- 22°C), zapnes zapalovanie, poujes ako ti zoplo p. eroadlo a startujes, ak mas vsetko v tak max. po celej otake ti motor musi slapat.
No me se to zda malo no...to co si mel u tej audiny je jeste horsi...to bych mel strach...ale jak koukam...slapalo to v pohode...asi se taky prestanu bat...ale stejne bych do budoucna koupil silnejsi... ;)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní blbec, kterej neví, že to nejde a udělá to...
Hynek

Příspěvek od Hynek »

On se akumulátor posuzuje podle dvou základních kriterií.

Prvni je počet Ah . To je údaj, jak dlouho, kolik hodin, vydrží akumulátor dodávat proud o velikosti 1 A.

Druhé kriterium je schopnost akumulátoru "dodat" krátkodobě potřebný startovací proud. Na př. 360 A. Tento proud určuje síla starteru,jeho převodový poměr k věnci a samozřejmě obsah motoru, potažmo kompresní poměry.

Je tam ještě pár zanedbatelných položek, ale tyto jsou hlavní. ;)
KALOS 1,2.,Klíma.
Goose
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goose »

Aaaaaha...tak jsem zase o neco chytrejsi...no ja jsem jedine rad,ze to funguje na slabsi baterku...aspon usetrim... :lol:
Richard

Příspěvek od Richard »

Já měl v Pontiacu (raceru, motor 1,6) 44 Ah normální jako na Feldu a bylo to bez problémů 8)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Hynek

Příspěvek od Hynek »

Ony se posuzují většinou extrémní podmínky, zatuhnutí oleje při -30 st.,nebo zase opačně +55 st. Uvažuje se v extrémech.Ve velké většině motorů pro Evropu jsou ale tak příhodné převodové poměry mezi pastorkem starteru a věncem setrvačníku, že to lehce zvládnou i podstatně "slabší" akumulátory než doporučuje dodavatel. ;)
KALOS 1,2.,Klíma.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Hynek píše:Ony se posuzují většinou extrémní podmínky, zatuhnutí oleje při -30 st.,nebo zase opačně +55 st. Uvažuje se v extrémech.Ve velké většině motorů pro Evropu jsou ale tak příhodné převodové poměry mezi pastorkem starteru a věncem setrvačníku, že to lehce zvládnou i podstatně "slabší" akumulátory než doporučuje dodavatel. ;)
Hynku v Tescu na Zličíně mají Vartu Black Power 56Ah za 1799kč. Já jí tam taky koupil a max spokojenost.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Hynek

Příspěvek od Hynek »

To Petr: Díky za typ, zítra vyrážím na "obhlídku" tak se tam zastavím. ;)
KALOS 1,2.,Klíma.
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Ak je tam taka cena tak by si sa mal poponahlat. Ceny baterii isli moooc hore a je este sanca niekde zohnat za starsiu cenu.
Hynek

Příspěvek od Hynek »

ferino28 píše:Ak je tam taka cena tak by si sa mal poponahlat. Ceny baterii isli moooc hore a je este sanca niekde zohnat za starsiu cenu.
Jasně ferino! Budu spěchat. O těch cenách vím! :( :cry: :cry: :cry:
KALOS 1,2.,Klíma.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“