Nový majitel od dneška a mám pár dotazu
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Nový majitel od dneška a mám pár dotazu
Tak sem se konečně po 14 dní dočkal a přihlasily mi mojí dovezenou nubirku přiznám se že sem chtěl megana ale když mně k tomu hle postavily vyhrála docela dosti rychle nubirka mno tak teď k těm dotazům
1) nevím zda se mi to jen jako zdá ale mám takovej dojem že mi jako se zasekává plyn ale jen nachvíly možná spíš něco s kompem bo co ale jako že třeba když vyřadím tak to zustane chvíly trčet na cca 2100 otáčkách a pak to klesne na 1000
2) dkyž otevřu dveře jde nastavit aby se tam jako rozsvítily ty vnitřní světýlka? nepřišel sem na to
3) když chci vyměnit žárovku v zadním světle musím vyndat celý světlo jako u 106ky bo na to je nějakej fígl?
4) taky vám dřou přední zástěrky často o zem? mně třeba na retarderu šmejkne nebo na nerovný silnici což mně docela štve bo mám v obci 3 retardery než se dostanu k baráku
Mno bylo by to asi tak vše víc už mně fakt nenapadá jen doufám že budu s nubirou spokojenej a bude mi pilně sloužit je to moje první pořádný autí před tím samí pekáče do 10k
jinak sem z Příbrami a zatím sem si tu nevšim žádný Nubiry je nás tu víc nebo ne?
1) nevím zda se mi to jen jako zdá ale mám takovej dojem že mi jako se zasekává plyn ale jen nachvíly možná spíš něco s kompem bo co ale jako že třeba když vyřadím tak to zustane chvíly trčet na cca 2100 otáčkách a pak to klesne na 1000
2) dkyž otevřu dveře jde nastavit aby se tam jako rozsvítily ty vnitřní světýlka? nepřišel sem na to
3) když chci vyměnit žárovku v zadním světle musím vyndat celý světlo jako u 106ky bo na to je nějakej fígl?
4) taky vám dřou přední zástěrky často o zem? mně třeba na retarderu šmejkne nebo na nerovný silnici což mně docela štve bo mám v obci 3 retardery než se dostanu k baráku
Mno bylo by to asi tak vše víc už mně fakt nenapadá jen doufám že budu s nubirou spokojenej a bude mi pilně sloužit je to moje první pořádný autí před tím samí pekáče do 10k
jinak sem z Příbrami a zatím sem si tu nevšim žádný Nubiry je nás tu víc nebo ne?
- Reklama
No tak te zdravim a ty budes asi pekny cislo
mno tak k tvym problemum
1 to ze chvili zustanou viset otacky neni uplne normalni a to muze mit par ruznych pricin.pridreny krokovy motorek(ridi volnobeh)poskozenoe podtlakove hadicky ovladani topeni egr ventilu a klapky dlouheho sani,mozna pridrenou klapku dlouheho sani a nebo velkou vuli na saci klapce a prisava si to vzduch.
2.svetylko v nubire sviti jen to v prostred auta.ty male u zpetneho zrcatka se rozsvici pouze zmacknutim cudliku
3ano kdyz chces vymenit zarovku v zadnim svetle musis ho cele vyndat.
4zasterky mi neskrtaji mam original.pokud slysis divne zvuky pri prejeti nerovnosti nejsou to zasterky ale gumy predniho stabilizatoru -je to normalni u nekterych aut-nubira na to trpi hodne a dnes jsem zjistil ze i suzuki swift.
pomuze vymena silentbloku ale jen do pristi zimy
mno to je asi tak vse co bych ti k tomu mohl rici
mno tak k tvym problemum
1 to ze chvili zustanou viset otacky neni uplne normalni a to muze mit par ruznych pricin.pridreny krokovy motorek(ridi volnobeh)poskozenoe podtlakove hadicky ovladani topeni egr ventilu a klapky dlouheho sani,mozna pridrenou klapku dlouheho sani a nebo velkou vuli na saci klapce a prisava si to vzduch.
2.svetylko v nubire sviti jen to v prostred auta.ty male u zpetneho zrcatka se rozsvici pouze zmacknutim cudliku
3ano kdyz chces vymenit zarovku v zadnim svetle musis ho cele vyndat.
4zasterky mi neskrtaji mam original.pokud slysis divne zvuky pri prejeti nerovnosti nejsou to zasterky ale gumy predniho stabilizatoru -je to normalni u nekterych aut-nubira na to trpi hodne a dnes jsem zjistil ze i suzuki swift.
pomuze vymena silentbloku ale jen do pristi zimy
mno to je asi tak vse co bych ti k tomu mohl rici
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Zdravím tě mezi Nubirákama, máš I. II. nebo Laceti SW? To jsi nenapsal.
Pro info I. 1997-2000, II. 2000-cca 2004 a pak je Laceti SW. Jinak mě osobně se líbí víc I. než II. někdo zde psal, že II. vypadá jako vytlemenej doutník, mám podobný názor a navíc se mi líbí klasická přístrojovka se stejně velikým otáčkoměrem a rychloměrem. Proto taky mám Nubi I 2,0 kombi, ať to stojí za to, když se chci trochu projet.
Jinak k tvým problémům:
1. když vyřadíš za jízdy zůstávají chviku otáčky viset výš a pak spadnou na cca 1000 po zastavení na cca 800. Tady bych problém nehledal, prostě to tak je
2. Já u Nubi I. žádně světýlka na dveřích nemám, myslíš takové červené, když se otevřou dveře? Pokud otevřu rozsvítí se mi světlo v kabině, pokud otevřu kufr svítí to v kufru, Momentálně mi v kufru nesvítí asi žárovka nebo spínač, nebo kabel
3.Zadní světlo se při výměně u Nubi I. vyndá celý (2 šroubky) a pak vyměníš žárovku
4. jseš si jistej, že drhnou zástěrky? Dost protivnej zvuk na retardérech dělaj gumy ve stabilizátoru, je to zvuk jako když se trhá plech, nebo tak nějak, každopádně je zvuk fakt nepříjemný, ale je slyšet jen v zimě a ještě jen několikrát z počátku cesty a v mrazech, po několika propérováních to obvykle ztichne, v létě je vše OK.
Jinak samo přeju hodně spokojených kiláků s Nubi
Pro info I. 1997-2000, II. 2000-cca 2004 a pak je Laceti SW. Jinak mě osobně se líbí víc I. než II. někdo zde psal, že II. vypadá jako vytlemenej doutník, mám podobný názor a navíc se mi líbí klasická přístrojovka se stejně velikým otáčkoměrem a rychloměrem. Proto taky mám Nubi I 2,0 kombi, ať to stojí za to, když se chci trochu projet.
Jinak k tvým problémům:
1. když vyřadíš za jízdy zůstávají chviku otáčky viset výš a pak spadnou na cca 1000 po zastavení na cca 800. Tady bych problém nehledal, prostě to tak je
2. Já u Nubi I. žádně světýlka na dveřích nemám, myslíš takové červené, když se otevřou dveře? Pokud otevřu rozsvítí se mi světlo v kabině, pokud otevřu kufr svítí to v kufru, Momentálně mi v kufru nesvítí asi žárovka nebo spínač, nebo kabel
3.Zadní světlo se při výměně u Nubi I. vyndá celý (2 šroubky) a pak vyměníš žárovku
4. jseš si jistej, že drhnou zástěrky? Dost protivnej zvuk na retardérech dělaj gumy ve stabilizátoru, je to zvuk jako když se trhá plech, nebo tak nějak, každopádně je zvuk fakt nepříjemný, ale je slyšet jen v zimě a ještě jen několikrát z počátku cesty a v mrazech, po několika propérováních to obvykle ztichne, v létě je vše OK.
Jinak samo přeju hodně spokojených kiláků s Nubi
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Jak vidím, začal jsem psát a než jsem dokončil už máš několik fundovaných odpovědí, tak to tady obvykle chodí. Jinak doporučuju brát rady Palikxe vážně, je to profík, co Daewa opravoval profesionálně. Jinak k bodu 1. při jízdě a vyřazení jsou otáčky trochu výš, ale fakt jsem přehlíd těch tvých 2100 , to je opravdu trochu moc. Já osobně mám tak 1200-1300 chvíli a pak padají na 800.
Samo je tu spousta super lidí, kteří se o zkušenosti vždy podělí
Samo je tu spousta super lidí, kteří se o zkušenosti vždy podělí
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Jujingu...vítej na fóru a jsem rád, že jsi Nubirák...co máš za typ (viz Richardův dotaz)?....odpovědi máš napsané, jinak když máš takhle vysoko otáčky, tak zkus nejprve vyčistit krokový motorek (práce asi na půl hodiny a 3 minuty....minuta a půl vyndání, na půl hodiny ponořit do techn. benzínu, pak vyjmout, očistit od zbylých nečistot a zas namontovat....když nepomůže, tak koupit krokáč nový.
Ať ti Nubi slouží, je to best kočár
Ať ti Nubi slouží, je to best kočár
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
No Ivoši , s tím čištěním krokového motorku máš pravdu , vše je OK , ale na něco jsi zapomněl , takhle ti moc dlouho chodit nebude - nasucho . Já ho ještě na konci tebou popsané procedůry prostříknul WD40 a mám klid , chodí bez problému už asi rok.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Nazdááár. Já a Soptík jsme taky z Příbrami. Teda o víkendech.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Tak teda mám Nubiru I 10/98 mno zástěrky to asi fakt nebudou ale ty guma jak říkate asi jo vono fakt po pár kilákách je to v pohodětakže to nebudu řešit jinak ty otáčky sou fakt nad 2000 takže to zkusím rozebrat jak radíte a podívám se na to. Světlo ve venitř mi asi nesvítí kvůli žárovce jak se tam mám dovniotř dostat? sem to jako zkoušel ale bojim se zapáčit víc přeci jenom to není škodovka a nechci to zníčit...
Krtek: no já sem zase z příbrami jen v tejdnu o víkendu mízím do Petrovic
Krtek: no já sem zase z příbrami jen v tejdnu o víkendu mízím do Petrovic
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Zkus spíš něco z tvrdého plastu....já mám na výměnu duše u jízdního kola takový 2 plastový packy, kde na jednom koncu je ploška jak na šroubováku a tohle při jemnější práci udělá totéž co šroubovák, ale nezbyte po tom žádná škoda (škrábance, rýpance apod.)....každopádně se zeptej třeba Palikxe...pošli mu SZ a budeš vědět
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
jj oki já mu nápíšu a ještě takovej dotaz na sotřikovače je jedna nádobka nebo na předek a na zadek jiná? Popřípadně kde ji najdu vzadu..Ivoš píše:Zkus spíš něco z tvrdého plastu....já mám na výměnu duše u jízdního kola takový 2 plastový packy, kde na jednom koncu je ploška jak na šroubováku a tohle při jemnější práci udělá totéž co šroubovák, ale nezbyte po tom žádná škoda (škrábance, rýpance apod.)....každopádně se zeptej třeba Palikxe...pošli mu SZ a budeš vědět