Skrtiaca klapka

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

martinko

Skrtiaca klapka

Příspěvek od martinko »

Viem ze tu uz vyzeram jak totalny magor, stale sa nieco vypytujem ale nikto z neba uceny nepadol a tak znovu ziadam o pomoc. Aby sa nepovedalo hladal som aj na fore ale nic konkretne som nenasiel. Potrebujem najaky navod na rozobratie a vycistenie klapky a kedze som to este nerobil , nechcem sa do toho pustat len tak po hlave. ak niekto mate aj nejake obrazky prosim poslite ( mam 1.5 8V) vopred dakujem ;)
Reklama

Hynek

Příspěvek od Hynek »

Neomlouvej se , již jednou jsem ti někde napsal: " Kdo se zeptá , je za blba chvíli, kdo se nezeptá je blbej furt!" :P :P ;) On ti někdo jistě a rád poradí. Já to ale nevím!
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Dark69

Re: Skrtiaca klapka

Příspěvek od Dark69 »

martinko píše:Viem ze tu uz vyzeram jak totalny magor, stale sa nieco vypytujem ale nikto z neba uceny nepadol a tak znovu ziadam o pomoc. Aby sa nepovedalo hladal som aj na fore ale nic konkretne som nenasiel. Potrebujem najaky navod na rozobratie a vycistenie klapky a kedze som to este nerobil , nechcem sa do toho pustat len tak po hlave. ak niekto mate aj nejake obrazky prosim poslite ( mam 1.5 8V) vopred dakujem ;)
jasneee to som chcel uz napisat skor ale nechcel som zas ja vyzerat ako blb :lol: :lol: nie nie ...potrebujem to aj ja vycistit ale na slepo nerad sa pustim do toho ja mam 1.5 16V... a sa mi zda ze JD Mclearen mal niekde obrazky ako to robil lenze neviem kde :?
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

JRD tu nedavno daval do nejakeho topicu fotky ako to vycistit. Skus este pohladat (malo to nieco spolocne s trhanim, cukanim motora alebo take nieco).
martinko

Příspěvek od martinko »

no nasiel som to ale to z DOHC , je tam nejaky zasadny rozdiel??
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

martinko píše:no nasiel som to ale to z DOHC , je tam nejaky zasadny rozdiel??
prosimta mozes mi poslat link kde si to nasiel z DOHC??mne treba to...a ved pozri podla obrazku ci mas taku istu klapku aka je tam na DOHC a budes vediet ci aj to plati pre teba na 1.5 8V
martinko

Příspěvek od martinko »

http://195.168.25.155/dohc/klapka/ malo by to byt ono. a ja neviem podla obrazku posudit ci je taka ista , keby som ju videl v kope a na motore tak mozno , ale takto tazko , prosiiiiiiiim poradte niekto.
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

martinko píše:http://195.168.25.155/dohc/klapka/ malo by to byt ono. a ja neviem podla obrazku posudit ci je taka ista , keby som ju videl v kope a na motore tak mozno , ale takto tazko , prosiiiiiiiim poradte niekto.
to je klapka z motora 1.5 16V DOHC !!
martinko

Příspěvek od martinko »

Dark69 píše:
martinko píše:http://195.168.25.155/dohc/klapka/ malo by to byt ono. a ja neviem podla obrazku posudit ci je taka ista , keby som ju videl v kope a na motore tak mozno , ale takto tazko , prosiiiiiiiim poradte niekto.
ako co je? taka ista??
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

martinko píše:
Dark69 píše:
ako co je? taka ista??
aky mas motor ???ak mas motor 1.5 8V SOHC tak ta klapka je trochu ina...ale nevravim na 100 % ale isto sa mi zda ze je kusok ina
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

Klapku som este nerozoberal, ale jedno je iste - ak nieco chces rozobrat tak to neni problem. Problem moze nastat az pri skladani. Ak mas fotak (mobil s foto) tak ho pri rozoberani pouzivaj, dalej, znac si diely oproti sebe (samo ze este v zlozenom stave) napr. fixou (pernament) alebo nieco skrabni na to (hlavne take diely co mas pocit, ze sa mozu otacat a moze zalezat na tom natoceni), pozor na sroby s roznou dlzkou zavitu (aby si ich vratil tam kam patria) a tiez aby ti niekam blbo nespadli. Nic neni zlozite, problem byvaju rozne tesnenia (nastastie papierove idu doma vyrobit). Kto sa boji, nech nejde do lesa, takze sa toho neboj. Snad uz len, ze asi mas taky zakladny vercajch ako su kluce, nejaka gola, srobovaky, klieste (a super je mat aj segerove kl.), imbus kluce, nejaky ten multi-olej, kladivo. Ono sa ide tazko nieco kupovat, ked mas auto rozobrate.
martinko

Příspěvek od martinko »

no tie veci by som aj mal ale hlavne ze mam kladivo, s tym sa da spravit vsetko, len mam strach ze nezozeniem to tesnenie co tam je. je to nejake specificke alebo existuje nejake univerzalne?
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

martinko píše:no tie veci by som aj mal ale hlavne ze mam kladivo, s tym sa da spravit vsetko, len mam strach ze nezozeniem to tesnenie co tam je. je to nejake specificke alebo existuje nejake univerzalne?
no ved prave to vsetko sa da rozobraz lahko len tazsie potom poskladat a najväcsi hacik je to tesnenie :lol: skoro vsade ho treba takze jedine objednat niekde alebo doma z vykresu vyrobit ho je to malina priloz vykres na tu klapku kde bolo povodne tesnenie a pobuchaj kladivom po vykrese ktory je prilozeny na klapke kde bolo povodne tesnenie a pekne sa ti vyrisuju hrany tesnenia ako ho mas vystrihnut a netreba nic risovat alebo utesnit silikonom cervenym a vykresom...moznosti je kopu. 8)
ferino28

Příspěvek od ferino28 »

S tym cervenym silikonom opatrne, neni to ziadna nahrada za nejake tesnenie, z vlastnych skusenosti viem, ze zle odolava benzinu a jeho vyparom a casom sa rozpada, takze ak ho pouzivat, tak iba ako "poistku" , nie ako nahradu a v kazdom pripade iba v tenkej vrstve.
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

ferino28 píše:S tym cervenym silikonom opatrne, neni to ziadna nahrada za nejake tesnenie, z vlastnych skusenosti viem, ze zle odolava benzinu a jeho vyparom a casom sa rozpada, takze ak ho pouzivat, tak iba ako "poistku" , nie ako nahradu a v kazdom pripade iba v tenkej vrstve.
ano mas pravdu no ved aj napisal som ze pouzit ten silikon k tesneniu z vykresu ak ma po ruke ale nemusi bit...kusocek staci potriet s tym tesnenie urobene z vykresu a je to :lol: mozno som sa zle vyjadril ale nevadi opravil si ma 8)
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“