Chladicí sustava

Moderátor: Blue Lanos

bero

Příspěvek od bero »

Diky za odpovedi, tohle je urcite vadnym ventilkem. Kapalina po kapkach odkapava ven. Netusil jsem, ze tam nejaky je.
Reklama

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Rado77 - nevím jak u tebe, ale pokud bych ti zítra vyfotil mou vyrovnávací nádržku, tak zjistíš že není na ní ani náznak nějakého úniku kapaliny a pokud jsem jí někdy čistil, tak to mohlo být tak někdy na jaře, ale pouze od prachu. Dnes se již k autu nedostanu, ale zítra to hodím do foťáku a jsem fakt sám zvědav, jestli na ní něco najdu, protože pouze vizuálně kontroluji stav výšky hladiny. Hezký večer.

https://www.chevroletclub.cz/album_pic.php?pic_id=2025
Naposledy upravil(a) V.Brousek dne stř pro 19, 2007 18:48, celkem upraveno 1 x.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Nemam s tym zase tolko skusenosti, kedze mam len jedneho Matizka. Mozno je aj moje viecko zle uz dlhe roky, ale kedze to nebyval viditelny ubytok kvapaliny, tak som to neriesil. Ale tusim tu niekde aj chalani-fachmani pisali, ze to je normal jav... Uvidim ked kupim nove (stoji to par korun), ci to prestane a dam vediet.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

V.Brousek píše:Rado77 - nevím jak u tebe, ale pokud bych ti zítra vyfotil mou vyrovnávací nádržku, tak zjistíš že není na ní ani náznak nějakého úniku kapaliny a pokud jsem jí někdy čistil, tak to mohlo být tak někdy na jaře, ale pouze od prachu. Dnes se již k autu nedostanu, ale zítra to hodím do foťáku a jsem fakt sám zvědav, jestli na ní něco najdu, protože pouze vizuálně kontroluji stav výšky hladiny. Hezký večer.
--------------------------------
To samé ve světle zelené dělám já - zdraví " Vazoun " :lol:
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Vcera vecer som este urobil inspekcioooo viecka - zrada vyzera v premackanom tesneni. Ventilky som pozrel a vsetko vycistil, tak este uvidim, ci sa to zlepsi....
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Takze po vycisteni je to dobre, viecko uz drzi a zavity su suche. Na ventilkoch bolo dost sajrajtu a gumicka jedneho nedoliehala presne ako mala.
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Pozor,kto na jeseň menil spolu s kvapalinou aj pôvodnu kovovú sponu za objímku (SK-pásku),môže sa vyskytnúť zz ničoho-nič a zo dňa na den zľahka pesakovanie okolo náustku hadice na chladiči.Ono to neradno doťahovať celkom fest,vzhľadom na možnosť poškodenia plastového nátrubku,ale keď sa vyskytne taký malý priesak (väčsiou po oddsavení vozu aj malá mláčka pod predným spojlerom,stačí len,veľmi opatrne,s citom,málinko dotiahnuť upevňovaciu skrutku objímky.Čosi podobné sa mi stalo ešte dáááááááááávno na škodovke.V lete som menil hadicu od vodného čerpadla a v zime z ničoho nič začala kvapkať cez jednu z objímiek voda,tiež len stačilo dotiahnuť a dnes som podobný efekt spozoroval na Matejovi.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“