montáž bielych budíkov na Daewoo Espero

Moderátor: Blue Lanos

roberto33

montáž bielych budíkov na Daewoo Espero

Příspěvek od roberto33 »

chcel by som namontovať biele budíky na prístrojovku do Espera.Došli mi od Newman tuninga priamo na zákazku sú modro červené ale mám strach z demontáže celej prístrojovky.Hlavne neviem ka ovybeirem te nčíry predný kryt a ten plast vzadu ale hlavne tie ručičky ak ich vytiahnem nie som si istý či ich naspäť dám tak ako majú byť, to je či budú správne nakalibrované a či budú správne fungovať.Tuším Rumcajz alebo niekto z Vás ich už menil a tak by som bol veeeeľmi povďačný tomu ako mám postupovať a čoho sa vyvarovať aby som niečo nedobabral.Je to dosť ťažké ke=d na to pozerám a ani netuším ako nasuniem rýchlomer a otáčkomer, tam vidím njväačší probém.Na www.tuningsamolepka.cz som našiel jeden návod ale je to na feldu a to je niečo iné.Dík za všetky rady anávody
Reklama

simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

Ten rozdiel medzi feldou velký nebude len sa trafiť pri montáži aby to ukazovalo správne :( treba preskumať ako su dorazy alebo nejak voskom zaaretovať tie koliky na ktorých su ručičky
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Hynek

Příspěvek od Hynek »

Hlavně si nezapomeň odpojit akumulátor, stačí minus pol. Sundat a nasunout "ciferníky", by se ti mělo podařit středovou dírkou. Stačí lehce ručičku přizvednout a pak ji zas vrátit.Je to lepší, než ji strhnout a znova nasadit.Můžeš totiž velmi lehce poškodit nebo zdeformovat vratnou spirálovou pružinku. Je to práce pro hodináře!!! Přeju hodně trpělivosti a zdar při práci! ;)
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

to simone. to nepoznáš niekoho v Tvojom alebo mojom okolí alebo sám by si si netrúfol?Neviem nejako nabrť odvahu t ovybrať a naspäť nasunúť,už som toľko vecí v daewoo urobil sám aj tie vypínače podsvietenia sťahovania okien som už urobil no keď som vide u sharka vybratú prístrojovku a ako sa mu podarilo ulomiť plošák aj tie plastové sklíčka a dorazy a už bolo po prístrojovke a to nehovorím ako boli dokašľané ručičky a tuším tam bola nejaká spružinka a tá sa už nešla späť vrátiť, tak preto ale ani keby som nevymenil budíky ale naletoval Ledky do tých žiaroviek tak to vyzerá dosť ťažko.Ono farebné žiarovky by boli asi najlepšie ale keď tie budíky sú fakt bombové.A hynek ako si myslel len nadvihnúť tú ručičku?
Hynek

Příspěvek od Hynek »

No, já jsem na svém letadle měnil na velmi dobře pracujícím, ale starém,špatně čitelném otáčkoměru "ciferník" za nový a podařilo se mi celkem bez problémů "svlíknout" starý ciferník středovým otvorem.Stejným způsobem jsem "navlíknul"nový bez toho,že bych musel ručičku sundat.Podařilo se mi lehce sundat ten středový krycí klobouček a pak už to bylo jednoduché.Ani jsem nemusel nic přihýbat,stačila její pružnost.No ale výrobcem otáčkoměru byl Mercury. Obrázek
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

roberto netrufam si na cudzom lebo predsa čo ak..... :( na škodovke som si menil a nepodarilo sa mi rýchlomer poskladať ako bol a ukazoval bludy ale šla na predaj tak ma to nesralo ale na nexii a nubire to neskusim aj keby to bolo pekné
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Rumcajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rumcajz »

zdar.... noooooooooooo... keďže to mám asi tak desať a viac krát za sebou tak ti to mám pofotiť komplet ako sa to rozoberá bo sa mi doma váľajú asi tri prístrojovky rozobraté alebo prídeš a urobíme to spolu... alebo mi pošleš tie budíky a skompletujem ti celú prístrojovku... hmmm?

.. vypysovať ako to treba je dosť obtiažne ale ak chceš môžem sa pokúsiť...

adios
Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
Espero 2.0l na 1.5l TP full výbava, ... PREDANÉ 75tis
Omega MV6 ... no coment ...
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

No do Martina je dosť ďaleko.to ti možno radšej pošlem tie budíky keď nebudem plánovať ísť autom dlhšiu dobu.Za ako rýchlo to vieš spraviť.ja by so msa pokúsil aj sám,ale mám len jednu prístrojovku a Ty si koľko pokazil dokiaľ si nahodil svoju?A všetko Ti ukazuje presne?nechápem ako sa dá vymeniť vpredu ten kryt za biely aby som nemusel dať dole ručičku ,veď to sa tam nedá dať bez toho aby si to pretiahol cez ten kolík nulovania počítadla kilometrov a potom aj cez ručičku.
Rumcajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rumcajz »

.. ručičky musíš dať dole, to je jasné...
.. najhoršie je to, že keď sa na to lepšie kukneš, tak tie budíky (to čo chceš vymeniť) nie sú presne ploché ale také ako jamky (válovčeky) a tie čo máš urobené sú ploché..
.. musíš to riadne podlepiť aby to tam držalo a časom aby sa ti to neodlepilo, lebo keď sa ti to uvolní tak ti potom budú drhnúť ručičky alebo sa ti vôbec nebudú chýbať..
.. tiež som nad tým maturoval ako to urobiť a nakoniec som proste tie ručičky len tak zľahka zasunul a basta... zatial to funguje..
.. s tou kalibráciou som nemal vôbec problém.. proste som ich dal nazad na nuly a pohoda.. ukazujú ok

.. demontáže a montáže sa nemusíš báť.. len troška šikovnosti a IQ.. a nerob tam nič na silu, hlavne keď budeš dávať dole ten priehľadný plast.. rád sa láme.. poradne pokukaj kde sú šroby a ako je uchytený.. je to jednoduché

držím palce...
.. ak čosi tak aj cez icq...

adios
Espero 2.0l na 1.5l TP,, 15" elektróny, new music, new sanie, new výfuk, new vačka z 1.8...
Espero 2.0l na 1.5l TP, LPG (legal), ABS, klíma, airbag, akože drevo, modré,..(koža, vyhr.sedadlá) .. PREDANÉ 68tis
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

Díkes asi medzi Sviatkami ( teda) po Vianociach sa do toho pustím.A s tým máš pravdu,že sú také ploché tie nové čo chcem meniť, tie staré sú také oválne tam by trebalo uribiť taký válovček alebo čím si to Ty podlepil?No vybrať to není problém, len ten číry plast, keď som videl u Sharka ako oddrbal ten prehľadný plast na budíkoc ha potom aj poškodi lplošák šrubovákom tak musím fakt dosť premýšľať ak oto spravím, lebo nemám náhradnú prístrojovku.Ozaj a j na krajoch tie krajné rožky máš bile a ako ti potom ukazujú kontrolky?(myslím na ABS,predné a zadné hmlovky batéria, dobíjanie atd.?) Tie pôvodné sú farebné a tie čo mi došli sú len biel a nie sú zospodu farebné tak mi to bude všetko potom svietiť na bielo.Mám to nechať pôvodné a vymeniť len okrúhle budíky alebo tam mám naletovať farebné ledky?Co myslíš Ty.Ako by si to spravil?také malé žiarovky čo sú tam pid žiarovky asi farebné nezoženiem a ani farbené návleky na nich,že?
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

Ty si to už robil aj niekomu inému alebo len sebe,A máš ešte náhradnú prístrojovku funkčnú?Ak áno tak by som jednu kúpil priamo od Teba a poslal by som Ti len budíky bolo by to jednoduchšie tak by som mohol chodiť aj na aute.Čo Ty na To?
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

Tak už sa mi za pomoci Sharka podarilo nasadiť tie budíky.No keby nie jeho tak sa mi to nepodarí.ten plast sme dali dole aj ručičky išli dole ľahko najhoršie,že tie budíky sú ploché nemajú takú oblinu v strede, kde idú ručičky ak otie pôvodné ale podlepil som ich obojstrannou lepiacou páskou a sekundovým lepidlo aby mi to nedvíhalo.No vyzerá to super, len tie žiarovky sú slabé, dal som tam 5w ale nerovnomerne to osvetľuje a skúšla som aj vysokosvietivé LEd- diody ale nič moc, rozmýšľam naad bielými vysokosvietivými parkovačkami, rozptykovými nie bodovými aby to rovnomernejšie osvetlilo , no ale rozmýľam ešte nad tými postrannými čo zobrazujú kontorolky, lebo jeto všetko na bielo podsvietené a Ja to chcem urobiť na farebno(predné hmlovky zelené, ABS oranžové, pásy červené..., keďže mi prišli na bielo urobené a zospodu neboli urobené na farebno tak zatiľ som ich nedal.Rozmýšľal som nad farebnými LED-lkami, že tam naletujem namiesto bielych žiaroviek.Tak ako to máš Ty Rumcajz urobené?
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

Rumcajz vie z Vás niekto ako namontovať tie chromové krúžky aby tam vošli na budíky aby som neulomil ten prehľadný biely plast?Ako ste to tam dali, halvne Ty Rumcajz a ako si ich tam dal, keď boli trocha voľnejšie?
Rumcajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rumcajz »

zdar..

.. čo sa týka tých chromových somarín, tak musíš demontovať ten predok s priehľadným plastom ( drží na dvoch alebo jednom šróbe od zadu ) a potom tie krúžky nasadíš.. tie menšie cez tú vačšiu dieru :) a najhoršie je osadiť ten najväčší.. ja som ho troška musel stlačiť ( ale opatrne aby sa nezlomil )

.. to podsvietenie som poriešil len domontovaním dvoch žiaroviek ( sériových )

.. a tak...

adios
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

Ako a kde si ich domontoval tie žiarovky.Sú tam tri velké ja som vymenil 3W za 5W a jedná malá čo osvetľuje teplomer a palivomer ako si to vyriešil s tými žiarovkami a to sa Ti podarilo natlačiť ten chrómový krúžok cez ten veľký otvor.Moje čo som objednal sú troch veľké hlavne tie menšie vravel mi že na konci to mám ohnúť šrubovákom tak nevie, že ako to myslel .Ja to skúsim podlepiť dookola lepiacou páskou aby to tam nebolo voľné...
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“