sviecky
Moderátor: Blue Lanos
-
sviecky
Caute. Mal som v Ticu sviecky BOSCH WR 8 DCX so vzdialenostou elektrody 1,1 mm. Chcel som ich vymenit a kupit take iste, ale predali mi BOSCH WR 8 DC+ +3 super plus, so vzdialenostou elektrody 0,8 mm. Vsetko sa mi zdalo v poriadku az na tu vzdialenost elektrody. Myslite, ze by to mohlo uskodit motoru ? A ak ano, nedala by sa ta vzdialenost elektrody upravit ?
- Reklama
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
tvymu motoru to vubec neuskodi budes mit jen o 0,001 setinu rÿchlejsi zapal smesi
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Veru tak,žiaden problém,pamätám,že aj kedysi sa u 4taktov skracovala vzdialenosť elelektród,naopak u 2taktov to zvyšovali kvôli intenzívnejšej iskre,dáa so to aj upraviť,ale ak sa jedná o viacelektródove sviečky,rozhodne sa to nedoporučuje upravovať,ani ja by som to osobne nerobil u nijakej sviečky,kedysi sme to jemne ohýbali a zrovnávali pomocou listovej mierky,ale automechanik mi vravel,že 1000 krát sa nemusí nič stť,ale tisicprvý môže,vraj vedel o prípade ulomenej elektródy vypadnutej do spaľovacieho priestoru valca,tak o r.1985,kedy mi to vravel dávam tomu pokoj,aká tam je takú tam dám,ale obecne výrobca našich sviečok to inak pripúšťa,na krabičke to bývalo napísane,že je to možné upraviť.Ja osobne kupujem sviečka zn, NGK a to tam dám,ako to leží a beži,na matejovi sa chystám meniť sviečky po novom roku.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
-