prosím pomoc nestartuje
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
prosím pomoc nestartuje
Dobrý den potřeboval bych poradit normálně jsem jezdil dojel jsem domů a ráno už jsem nenastartoval motor se ani neotoci a pri otočení klíčkem zhasne palubovka a svetla baterka je nabita prosim pomoc
- Reklama
Už jsem tady někde psal: přijel jsem k zavřenejm závorám a vypnul motor. projel vlak a už jsem nenatočil. Vše zhaslo. Prostě baterka v háji........
Občas pomůže tento postup.:
1 rozsvítit světla a nechat je svítit tak 10-20 sek.
2. pak teprv startovat
Tohle pomáhá když je jeden článek v baterce v háji a ostatní dobré. Poškozený článek je vybitý a tudíž nevodivý (má velký vnitřní odpor) při svícení zkrz něj začne probíhat proud a jakoby se nabije od okolních článků a dá se nastartovat.
Jinak výše uvedený postup se světly je možné (možná i dobré) použít při startování ve velkém mrazu. Baterka se z prochlazení jakoby probudí a pak lépe snáší proudové zatížení při startování.....
2. pak teprv startovat
Tohle pomáhá když je jeden článek v baterce v háji a ostatní dobré. Poškozený článek je vybitý a tudíž nevodivý (má velký vnitřní odpor) při svícení zkrz něj začne probíhat proud a jakoby se nabije od okolních článků a dá se nastartovat.
Jinak výše uvedený postup se světly je možné (možná i dobré) použít při startování ve velkém mrazu. Baterka se z prochlazení jakoby probudí a pak lépe snáší proudové zatížení při startování.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Richard píše:Už jsem tady někde psal: přijel jsem k zavřenejm závorám a vypnul motor. projel vlak a už jsem nenatočil. Vše zhaslo. Prostě baterka v háji........
2. pak teprv startovat
Souhlasím...ten trik se světly opravdu funguje
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933