Prevodova paka
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Prevodova paka
Chcem sa opytat aj vam lieta prevodova paka?Mam strasnu vôlu v pake aj ked dam neutral cela sa hybe do stran volne aj ked zaradzujem rychlosti je tam strasna vôla..kamaratovi na aute ide pekne ako ma bez najmensej vôle neviete v com je chyba?rozobral som ju a nenasiel nikde problem
- Reklama
Pocuvaj ferino28 uz ked sa bavime o tychto veciach nebudem zakladat novy topic ale rovno odskocim od temy tu-chcem sa opytat,na prednej naprave sa menia silentbloky su 4 nie?a zvladnem ich vymenu sam?alebo musim do servisu..podla mna len odkrutim tie sruby co to drzia vysunem silenblok a zastrcim novy a zasrubujem staci len to urobit?alebo je nutna demontaz aj inych casti dik...
Tie silentbloky su 4. 2 su na tom torznom tlmici (su celkom lacne oklo 50 SK), to nebude problem vymenit a 2 su v spod. ramenach, to bude trocha problemovejsie (pretoze, ked das prec ten srob, tak ti na to rameno tlaci pruzina), ale ak mas miesto kde to robit a hlavne chut a popripade nejake to zakladne vybavenie, tak to hravo zvladnes aj doma (pred panelakom na parkovisku to neni to prave orechove )
aha tie dva spodne ak odsrubujem tak ked na nich tlaci pruzina tak mam ich tahat nadol tie ramena ze to vyberiem na silu?a este jedna vec mozem pouzit zapalovacie kable z nexie 1.5 8V do mojej 1.5 16V?dikes trocha davam auto do kopy tak berem si neake veci z 1.5 8V buranej tak neviem ci mozem pouzit tie kable,moje uz trhaju pri rozbehu auta.ferino28 píše:Tie silentbloky su 4. 2 su na tom torznom tlmici (su celkom lacne oklo 50 SK), to nebude problem vymenit a 2 su v spod. ramenach, to bude trocha problemovejsie (pretoze, ked das prec ten srob, tak ti na to rameno tlaci pruzina), ale ak mas miesto kde to robit a hlavne chut a popripade nejake to zakladne vybavenie, tak to hravo zvladnes aj doma (pred panelakom na parkovisku to neni to prave orechove )
ok diki moc si mi pomohol..a ked som bol na stk do papierov mi napisaly chybu ...predna naprava vidlica .... a .... ram (nosna konstrukcia) spojenie casti ---co to vlastne mam vymenit tam..to je posledna otazka uz..nebudem tolko otravovatferino28 píše:S tou vymenou silentblokov to neni tazke, len bude dobry nejaky pajser. Tie kable by to asi nemal byt problem, ale nevidel sm ich takze neber to odomna na 100 %.
náprava
...to Dark 69 jsou dvě možnosti koupit celé spodní rameno komplet i s kulákem...a nebo dva kulové čepy a to originál - Korea a dva silentbloky, zadní jde v pohodě, ale na přední potřebuješ lis vylisovat starý a nalisovat nový...a to není jednoduchý...nejspíš poškodíš gumu při nalisování...dá se udělat takový přípravek ale vůbec dělal jsem v dílně a to na stojanovém heveru s trhákem ( matice spodního ramene...) prostě v dílně nedovedu si to představit na ulici...jinak si neuved auto...já to dělal na nesii, ale je obdobný...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
To chces menit koli tomu, ze ti nieco napisali v protokole o STK??? To su chyby A, B, alebo C? Teda presiel si alebo nie??? Oni totiz aj ked prejdes tak ti tam napisu nejake zavady (zevraj koli tomu, ze je to starsie auto, aj ked to vobec nekontrolovali, neskusali, proste starsie auto podla nich musi mat chyby!!! )Dark69 píše:ok diki moc si mi pomohol..a ked som bol na stk do papierov mi napisaly chybu ...predna naprava vidlica .... a .... ram (nosna konstrukcia) spojenie casti ---co to vlastne mam vymenit tam..to je posledna otazka uz..nebudem tolko otravovatferino28 píše:S tou vymenou silentblokov to neni tazke, len bude dobry nejaky pajser. Tie kable by to asi nemal byt problem, ale nevidel sm ich takze neber to odomna na 100 %.
jasne presiel som len som nevedel co su to za chyby ta predna naprava vidlica---su to gulove capy?a ten ram nosna konstrukcia spojovacie casti --to su silentbloky?auto mam Nexiu 1.5 16V..zahada je ze auto bolo uz dva krat inde na stk a stale tie iste chyby vypisu tak sa mi to nezda na nahodu ale na pravdu..skuste popisat co to je a co vymenit dikes chlapyferino28 píše:To chces menit koli tomu, ze ti nieco napisali v protokole o STK??? To su chyby A, B, alebo C? Teda presiel si alebo nie??? Oni totiz aj ked prejdes tak ti tam napisu nejake zavady (zevraj koli tomu, ze je to starsie auto, aj ked to vobec nekontrolovali, neskusali, proste starsie auto podla nich musi mat chyby!!! )Dark69 píše:ok diki moc si mi pomohol..a ked som bol na stk do papierov mi napisaly chybu ...predna naprava vidlica .... a .... ram (nosna konstrukcia) spojenie casti ---co to vlastne mam vymenit tam..to je posledna otazka uz..nebudem tolko otravovatferino28 píše:S tou vymenou silentblokov to neni tazke, len bude dobry nejaky pajser. Tie kable by to asi nemal byt problem, ale nevidel sm ich takze neber to odomna na 100 %.
to Serpico: ake kulove capy myslis?tie co su na spodnom ramene pri kolese na spodku?a lisovat treba tie kulove capy na spodnom ramene co su..to myslis?nestaci ich vylisovat tie capy a dat tam nove a namiesto nitou co boli tam tak dat tam cap s maticamy tromi do tych dier?su bezne dostupne..dufam ze som ta dobre pochopil o com si to pisal
Neries to. Su to zavady ktore tam pisu vseobecne, aj ked su mozno neni. Oni ti pri starsom aute nemozu dat 100 % OK stav. Ak nepocut ziadne klepanie, buchot, skripanie, ak to netaha na stranu, "neplave" a ak si myslis, ze je auto v poriadku tak nic neries, okrem prevent. brz a oleja a takej normalnej udrzby, (teda mozes, ak mas tolko penazi a chces do toho auta nacpat, ale potom je lepsie asi predat a dolozit tie koruny za lepsie). Ak by si mal blbe capy alebo tak nieco, urcite by si nepresiel.
mas pravdu len mi neda pokoj zistit co je to ta predna naprava vidlica ...a capy uz sa chystam menit cca 3 mesiace jeden mam do polky povoleny a k tomu obidva su vybite ako slak az mam kusok volu v riadeni..ferino28 píše:Neries to. Su to zavady ktore tam pisu vseobecne, aj ked su mozno neni. Oni ti pri starsom aute nemozu dat 100 % OK stav. Ak nepocut ziadne klepanie, buchot, skripanie, ak to netaha na stranu, "neplave" a ak si myslis, ze je auto v poriadku tak nic neries, okrem prevent. brz a oleja a takej normalnej udrzby, (teda mozes, ak mas tolko penazi a chces do toho auta nacpat, ale potom je lepsie asi predat a dolozit tie koruny za lepsie). Ak by si mal blbe capy alebo tak nieco, urcite by si nepresiel.