Chladicí sustava
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Ešte raz vďaka Jirkovi a Radovi77 za rady,dnes som to spravil,ja som si tú zmes pripravil,tak ako kedysi ešte do wartburga,do 2 dvojlitrových fliaš som si zamiešal zmes k 1:1 a tak som nalieval už zarobenú zmes (modrú nemrznúcku+destilku),ale má tu ešte jednu záludnôstku,podobne ako na wartburgu,pri nalivaní nevojde dnu celých 3,9 litra,ale len cca 3.3l,dôvod. ono totiž nevytečie 100% obsahu chladiacej sústavy ,ale len tak cca 85%,to jedine na Škode 100 vytieklo 100% obsahu,píše sa to aj v manuáloch.
Pôvodnu samosvornú objímku na hadici k chladiču som nahradil klasicko objímko na skrutku so 6 hrannou hlavou
Pôvodnu samosvornú objímku na hadici k chladiču som nahradil klasicko objímko na skrutku so 6 hrannou hlavou
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
aj to som veru zažil na 120-keJRD McLAREN píše:alebo 100%ne vyvrelo ..na novsich modelochalvin píše:.....to jedine na Škode 100 vytieklo 100% obsahu,..
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Doma vo svojom PC aj mám,ale teraz hosťujem u otca,,je to tá hrubá hadica zozadu chladiča,dobre viditeľná,aj dobrý prístup je k nej.
Tu je schema z manualu. Na obrazku http://imajr.com/chlad_sustava_510277 sa tam napaja hadica c.5 . Ked sa postavis pred auto tak je uplne dole na lavej strane chladica.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
nemrznouci smes
Co matri do Matizu za nemrznouci smes? Resp. jaka je tam od vyrobce? Urcite ji nikdo nikdy nemenil. Dostal jsem to, nemam zadny manual, potrebuju ji jen dolit a uz nedosahuje ani do nadrzky.
No mne davali v aut. servise od Castrolu, ale podla mna je to fuk, ethylenglykol.... V tvojom pripade ale navrhujem staru uplne vypustit, preplachnut system a dat novu (farbu necham na tebe ). Predpokladam ze stara bude aj tak natolko zasvinena, ze povodnu farbu sa bude dat tazko urcit... Ale ak by sa ti podarilo trochu odobrat, mozno budes vidiet, ci je modra/zelena , alebo ruzova. Prip. dolej iba destilku, aby bolo v nadrzke, trochu pretoc motor a farba sa mozno ukaze
Rado77 - přes víčko žádná kapalina nejde a nesmí jít. Nevím kde jsi tuto informaci vyčetl, ale není to tak jak píšeš. Pokud se tlačí kapalina přes víčko, tak je to pouze závada a to buď ve víčku samotném a nebo v těsnění pod hlavou válců, případně vodním čerpadlem, to znamená nedostatečná cirkulace a přehřívání systému, za předpokladu že nemáš chladící kapalinu v ryskách max - min.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Nazdar Vaclave - na tuto temu sa pisalo uz vcelku vela, ale vecsinou som cital, ze to je normalny jav, ked troska vyjde von. Teda samozrejme ked vyjde minimum, ze to nieje vobec badat na zmene hladiny v expanzke - inak by to ozaj bola zavada. Ja napriklad ocitim expanzku, a za nejake tri dni na nej vidim biele vyzrazane pramienky. Ale so samotnou kvapalinou problem nemam - nemusim dolievat a hladina je stale rovnaka. To je ozaj len par kvapiek co vyjde von....