olejovy filter
Moderátor: Blue Lanos
olejovy filter
ahoj všetkým. som tu novy a mám otázku... moj mechanik nemá čas tak my bude meniť olej iny a mal som kupiť veci ja. v odchode bol začiatočník a nebol si istý či bude filter dobrý. dal mi značku FIAAM, FT5164 a mám matiz 0,8 r.v. 1998 je to dobry filter?
- Reklama
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Je to Champion C170,ten istý,ako na TICO,ale ako píše Jarda na značke nezáleží,ale závit a rozmer musí sedieť.Inak ja si olej zásadne mením sám,ako som už spomínal používam MADIT SUPER 2000 ,resp. TRYSK SPEED (pre TICO to bol MADIT TURBO PLUS resp. TRYSK SUPER TURBO),dokopy ma celý špás pre Mateja vyjde na 600 Sk.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
nestraš!!! povedal mi to jeden znami čo robi na pumpe.. a potom som pozrel jednu stránku tak z toho to predpokladám http://home.nextra.sk/achberge/hekra.htm
Matiz I 0.8 r.v. 98 moje od 05 teraz 157000 km
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
na výrobcovci v zásade nezáleží,dôležité je aby splňoval potrebné výkonnostme kritéria,t.j. polosyntetika API SJ (vyššie písmeno v abecednom poradí ako J môže byť,trebárs SL,len nižšie by nemalo byť.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
keegan.sk píše:nestraš!!! povedal mi to jeden znami čo robi na pumpe.. a potom som pozrel jednu stránku tak z toho to predpokladám http://home.nextra.sk/achberge/hekra.htm
To,ze prodavaji v jednom krame oleje dvou znacek neznamena,ze spolu tihle dva neco "pecou" .Uz si menil ten oil?Ja davam filtry od MANNu a na krabicce jsou uvedene mozne nahrady od jinych vyrobcu a od FIAAMu by mel byt FT4985.Ten borec v prodejne Ti mozna dal jiny.Aby se Ti ta vymena potom nejak nezvrtla....(nechci zase strasit )
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
diky moc... no ten filter by mal byť dobrý. porovnali sme ho v salone s ich originálom a majú rovnaký závit.. to že je menší je vraj len rozdiel že tam pôjde menej oleja.. ale sranda je že ja som ho kúpil za 210 SK a v chevrolet-daewoo salone maju originálne za 105 SK
este by som mal otazočku... ja menim olej na svojom matizkovi po 10 000 ale tu som našiel niekolko článkov kde menia po 15 000 od čoho to záleží?
este by som mal otazočku... ja menim olej na svojom matizkovi po 10 000 ale tu som našiel niekolko článkov kde menia po 15 000 od čoho to záleží?
Ja myslim ze ci uz 10 al. 12 tkm, to je cca jedno. Ten olej by vydrzal aj 15tkm, ale FUJ. Zda sa, ze ti zacal papat olejik. Ja som napriklad este nikdy dolievat nemusel a aj po najazdeni 10tkm tam mam rovnaku hladinu, ako som nalial cisteho... Papanie oleja - to je ale tema pre skusenejsich na fore, a zrejme moze byt aj viacero pricin (zle tesnenie olej. vane, al. tesnenie hlavy valcov, al. veka ventilov, al. to tece cez olejove cerpadlo na rozvody, al. spaluje vo valcoch.....). Je toho vela, kukni zospodu, ci nemas zateceny motor, al. kaluz pod autom, ked dlhsie postojis, zhod vrchny kryt rozvodov, ci je rozvodak suchy, ci ti nejde dym z vyfuku, ked je motor teply.....
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Tak pockaj....olej a filter si menis sam...ale zohnut sa pod auto, ci je zateceny motor, to sa ti uz nechce? Alebo prip. skoc do servisu, nech sa na to mrknu....ale potom sa ti asi mrknu skor na penazenku, a to je lacnejsie ten litrik raz za pol roka doliat....len aby sa nahodou odrazu nestratil vsetok olejik. To uz potom ten motor "nerozchodi"
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
nemenim si olej sám. len mechanik kde som to nosil nemá vobec čas a bral som princeznu teraz k iném a ten mi kázal kupiť všetko a on urobi len prácu. olej si sledujem pravidelne.. ale máš pravdu stastie pokušať nebudem a niekomu to dám pozrieť... a už si po ňu pojdem o hodinu