Zadne brzdy
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Zadne brzdy
Ahojte ludia prosim vas poradte zase mam ten isty problem blokuje mi zadne kolesa vyzualne je vsetko v poriadku ale ked miernym tlakom pribrzdujem asi tak ze predok ani nebrzdi ale zadok uz blokuje do smyku . co to sposobuje poradte kto sa vyzna !!! bubny mam na jar stacane su ok! pakne asi 1 rok ABS nemam
- Reklama
Neviem ci mam pravdu, ale zadne brzdy maju omezovac brz (avsak neviem ci ho ma aj nexia, ale na 99% ho ma), ktory by mal prepustat tlak podla zatazenia zadnej napravy. Skus ist po brzdovej trubke (od predu) a nad zadnou napravou (napravnicou) by mala byt taka vec co idu do nej trubky a potom z nej idu k kolesam. Ak je tam tak je zrejme nefunkcny (zapeceny), alebo aspon moze byt nieco s tym tiahlom (co ide k tej napravnici, mozno je krive atd.). Skus na to pozriet a daj vediet. Naj by bolo keby ti s tym niekto pomohol, keby si vliezol (no cely tam nemusis, len aby si na to videl) pod auto a niekto druhy by preperoval zadny kufor. Daj vediet ako si dopadol.
no Nexia to urcite nema viem ze to mal Citroen C15 ka ale naxia urcite nie . este neviem ci to nerobi to co sa da nastavovat vo vnutri v bubne je take tiahlo zo zavitom ci to nemam moc vytocene teraz ked su poladovice je hroza natom jazdit.
ferino28 píše:Neviem ci mam pravdu, ale zadne brzdy maju omezovac brz (avsak neviem ci ho ma aj nexia, ale na 99% ho ma), ktory by mal prepustat tlak podla zatazenia zadnej napravy. Skus ist po brzdovej trubke (od predu) a nad zadnou napravou (napravnicou) by mala byt taka vec co idu do nej trubky a potom z nej idu k kolesam. Ak je tam tak je zrejme nefunkcny (zapeceny), alebo aspon moze byt nieco s tym tiahlom (co ide k tej napravnici, mozno je krive atd.). Skus na to pozriet a daj vediet. Naj by bolo keby ti s tym niekto pomohol, keby si vliezol (no cely tam nemusis, len aby si na to videl) pod auto a niekto druhy by preperoval zadny kufor. Daj vediet ako si dopadol.
Ak je ten omezovac nefunkcny tak ide na tie zadne brzdy plny tlak (a zadok je podstatne lahsi a vplyvom brzdenia sa vaha este prenasa dopredu, teda zadok odlahcuje, takze aj ked su tam bubnove brzdy tak to blokne skor ako ten predok). Ak tam neni chyba tak potom jedine uz iba v hlavnom brzdovom valci, o tom ale pochybujem.
To tiahlo so závitom je samostav. Zabezpečuje aby sa pakne
nevracali vždy až do krajnej polohy, ale iba malý kúsok.
Keby si ho vyhodil, mal by si veľmi dlhý chod pedála.
nevracali vždy až do krajnej polohy, ale iba malý kúsok.
Keby si ho vyhodil, mal by si veľmi dlhý chod pedála.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..no tak za prve...
Nexia ma omedzovace tlaku pre zadnu napravu uz hned namontovane na hlavnom valci..
a k tomu zasekavaniu,.. skus si pozried ci sa ti nepridrelo brzdove lanko rucnej brzdy..
ak ne.. tak potom valcek v bubnoch..
neviem jak moc si to tam mal hrzdave ke si to rozobral..
Nexia ma omedzovace tlaku pre zadnu napravu uz hned namontovane na hlavnom valci..
a k tomu zasekavaniu,.. skus si pozried ci sa ti nepridrelo brzdove lanko rucnej brzdy..
ak ne.. tak potom valcek v bubnoch..
neviem jak moc si to tam mal hrzdave ke si to rozobral..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
nexia
...to JRD McLaren jdeš ve šlépějích ... McLarenu nebo Lamborgini ( původně výrobce traktorů a když se nedohodl s Ferrari, tak začal dělat sportáky ) tak jak...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Re: nexia
mo a nenii pekny..??Serpico píše:...to JRD McLaren jdeš ve šlépějích ... McLarenu nebo Lamborgini ( původně výrobce traktorů a když se nedohodl s Ferrari, tak začal dělat sportáky ) tak jak...
Mějte se fajn
mne sa luubi bohovsky..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
nexia
...to JRD je " pěkný " a má za sebou svou historii a je tedy určitý symbol...tak jsem to myslel...tedy hodnotí se - původní stav - restaurování ( původní technologie ) - renovace ( lepší než z fy. ale použití nových technologií ) tak si vyber a měj se....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico