start so skoro prazdnou nadrzou

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

mrk
Kontaktovat uživatele:

start so skoro prazdnou nadrzou

Příspěvek od mrk »

uz asi 2x sa mi stalo, ze sa mi nepodarilo nastartovat na 1.pokus. startovanie netrvalo dlho - ako obvykle som cakal ze po nejakej sekunde-dvoch motor naskoci tak som pustil klucik ale zostalo ticho. na druhy pokus vsetko OK. jasne, ze o nic nejde, to sa stava. obakrat co sa mi to stalo som si vsimol ze mam docela prazdnu nadrz - rucicka na nule, ale kontrolka este ani raz neblikla (inak funguje ok). startuje to aj vam horsie ked je skoro prazdna nadrz ?
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Reklama

Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Mne v pohode aj ked svieti hladove oko 8)
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

asi to bola len nahoda (aj ked 2x) a stacilo o pol sekundy dlhsie pockat.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Jo mě se to stává já parkuju v práci v drenážním kanále jenou stranou auta Takže dost nakloněnej a když už svítí kontrolka tak se mi i stalo že sem to nenatočil a musel sem to vytlačit na rovinu pak bylo vše OK :oops: takže už nejezdím na doraz 8)
Milan

Příspěvek od Milan »

mrk píše:asi to bola len nahoda (aj ked 2x) a stacilo o pol sekundy dlhsie pockat.
Myslim, ze to nemusi byt nahoda, mne to robi tiez a pravidelne, ked je prazdna nadrz. Ale natocim ho vzdy na druhykrat.
Fuchsröhre - love it or hate it
Lanos 1.6SX, 4dv., cierny, klima, chip, Dezent N 6,5x15, Michelin Pilot Exalto PE2 195/45, vzadu nalepky okruhov
Dubravka, Bratislava
Schumacher 7x MS!
Blue Lanos

Gratulujem k prvemu prispevku 8) No mohol by si poslat do klubovych foto aj tvojho lanosa 8) Vyzera ze to bude masinka na 15" diskoch :)
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No ty si si všimnul 15" Blu a co ten chip Milane tak se hned rozhovoř a popisuj a přeháněj 8) Jinak tě taky vítám ;)
Milan

Příspěvek od Milan »

petrm píše:No ty si si všimnul 15" Blu a co ten chip Milane tak se hned rozhovoř a popisuj a přeháněj 8) Jinak tě taky vítám ;)
Nevedel som, ci mam do rozbehnuteho vlakna na inu temu prispievat, ale tak ok. Diky za privitanie, aj tebe Blu. :)

Foto dam niekedy neskor, teraz nemam ziadne, ale spravim si. A ako chodi? No tak kym tam boli povodne Hankook gumy R14 185/60, tak pravidelne daval na rovine 202 (tachac iba do 200) s dvomi ludmi na palube, s tromi daval 195. Raz s vetrom v chrbte to bolo asi 210 (rovina), podla polohy rucicky. Potom sa dali Bravury R15 195/50 a maximalka klesla na necelych 190 na rovine(asi 188). No a teraz je tam Bravuris 195/55 (chcel som 50-ky a mechanik ma upozornil na iny rozmer, co mi tam obul az vtedy, ked to bolo hotove a kaslal som uz na to) a ide to tachometrickych 180. Ale pocital som to a zmena v rozmere sposobuje oproti Bravure asi 6km/h rozdiel v tom, co ukazuje tachac, cize cca je to to iste ako s Bravurou. Ktora rychlost je ale skutocna a ci vobec niektora, to netusim. :)

Inac kym tam boli povodne gumy, tak z nula na tachometrickych sto 9.9s (povodne 10.3), z 80 - 120km/h na 5-ke 11.7s!!! (povodne 14.2), 80-120 na 3-ke za 6.7s a zo 60-100 na 4-ke za 9.2s. Vsetky merania robene iba so soferom a stopkami v ruke, ovsem opakovane po tri pokusy z kazdeho merania a bral som priemer dvoch lepsich hodnot. Teraz po prezuti neviem, ale uz ma to ani nezaujima. :) Chodi to fajn, vsak nakoniec aj s klimou a bezo mna to vazi 1060kg, dost kratke prevody, takze nestazujem sa. :) 5-ka taha bez akehokolvek trhania od cca 31km/h, cize neutralne otacky a da sa s nou ist na neutralnych otackach bez plynu, co je fajn. Ked niekto sedi vzadu a je neprijemna nerovnost, tak to zvykne prepruzit, neprijemny zvuk. Co sa inac tyka jazdnych vlastnosti, je to uplna seria, ale som s nimi velmi velmi spokojny. Viem, co by si to ziadalo na rychlejsiu jazdu, ale ten jedenkrat do roka, co sa dostanem na okruh, to bohate staci a peniaze nazvys nemam. :)

Tolko moj Lanosik. :)
Lanos 1.6SX, 4dv., cierny, klima, chip, Dezent N 6,5x15, Michelin Pilot Exalto PE2 195/45, vzadu nalepky okruhov
Dubravka, Bratislava
Schumacher 7x MS!
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No a kolik stál ten chip a kde ti to dělali je tu jen velmi málo lidí co si to nechali udělat a všichni zatím tvrdí že dobrý 8)
Milan

Příspěvek od Milan »

V dedine Novy Zivot, Auto Saby, ci ako sa volaju. Stalo to cca 7000 a bolo to na jar 2000. S chipom som spokojny, ako hovorim nesklbe autom, vykon sa mierne zvysil a spotreba mi vychadzala rovnaka ako predtym pri rovnakom style jazdy.
Dubravka, Bratislava
Schumacher 7x MS!
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No vida to zas není tak moc jen možná že už od té doby trochu zdražili :cry: když já pořád nevím jestli chci do auta tolik investovat mám ho přeci jen na ježdění a né abych každou volnou korunu cpal do něj a navíc mi výkon přijde dostačující nejsem žádnej závodník 8) ale zase když se svezu s nějakým autem co fakt jede tak sem na větvi :cry: a občas když chci někoho předjet tak by se pár koníků navíc hodilo ;) no uvidíme časem 8)
Blue Lanos

Milan píše:V dedine Novy Zivot, Auto Saby, ci ako sa volaju. Stalo to cca 7000 a bolo to na jar 2000. S chipom som spokojny, ako hovorim nesklbe autom, vykon sa mierne zvysil a spotreba mi vychadzala rovnaka ako predtym pri rovnakom style jazdy.

Tak s toho vyplýva, ze ten cip sa asi do nasich strojov moc neoplati... :oops: ja by som dal radsej lepsie tlmice ako cip lebo tieto seriaky su fakt makke, az to nie je zdrave!! Predsa aby si kufor stlacil jednym prstom to nie je good :cry: Ako som cital aj tie rychlosti sa pekne pomenili. Aj mne sa zda, ze ta dynamika nie je to co byvala pri 13" diskoch. Ale su tam zase ine vyhody, ktore 13ky nemali :) Nrzda sa ti ze auto troska stvrdlo a nepocujes viac hluk pneu dovnutra?? Mne sa zda ze sa zvysil a dost to zalezi od roznej kvality asfaltu :shock: Zaznamenal si aj nejake zvysene opetrebenie prednej napravy po nahodeny 15" kolies??? Este mi neda sa spytat ako je na tom lanosik a vrzganie? ;)
Obrázek
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Taky sem si všiml že je to hlučnější ale né jako bouchání spíš hučení a přesně jak píšeš moc záleží na asfaltu po kterým jedu mě to vůbec "nevrzgá" :lol:
Milan

Příspěvek od Milan »

Blue: Tazko povedat, ci sa neoplati. Ked to tak odhadnem, tak kazda tisicka mi pridala slaby konik. To sa mi vobec nezda az tak zle. Ja viem, ze vsetci su nazhaveny do uprav podvozka, brzd a tak podobne, lebo panuje nazor, ze auto musi mat najprv dobre jazdne vlastnosti. Ale uprimne povedane, ja sa na ceste, ked chcem jazdit trochu rychlejsie(na okruhu ani nehovoriac), citim vzdy hendikepovany vo vykone oproti lepsim autam a nie v podvozku, ci brzdach.
Co sa tyka tych kol, tak na horsich povrchoch, napriklad na Morave na dialnici je to trochu hlucnejsie. Stvrdnut stvrdlo, vsak je tam nizsia a pevnejsia bocnica, takze logicky, ale zase nijako zavazne. Opotrebenie gum? Vies co, to netusim, pretoze uprimne povedane, som v stadiu, ked sa mi este jazdny styl stale vyvija a asi uznas, ze to ma na to vplyv. :) Ale objektivne vzato, myslim, ze pri rovnakom jazdnom style, nie.
Co sa vrzgania tyka, tak to je taka zaujimava vec. Spolujazdcove predne dvere su zasadne zatvarane silou vacsou ako potrebnou :x a obcas tam v nich trochu praska, ale iba obcas. V servise s tym nevedia nic robit. Uz to ale davno neurobilo. Podobne obcas vrzga zadna naprava pri prejazde nerovnostami, ale za posledny rok mi to neurobilo ani raz. No a obcas velmi slabucko (spolujazdec nepocuje, ani ked stojime pri neutralnych otackach) zavyja pri otacani volant. Ale tiez to uz akosi nerobi. Co mi ale vadi a co robi stale, to je, ze pri prudkom otoceni volantu dolava sa zapne lava smerovka, resp. sa z pravej prepne na lavu. Typicky priklad - rychlo sa preradujes z kolony stojacich aut do volneho praveho pruhu, das pravu smerovku a ako zrovnavas volant, tak ti hodi lavu a ty vyzeras, ako nesika, ktoremu lietaju ruky po volante kade tade. Takze vzdy som pripraveny na jej vypnutie pri takomto manevri. :) V servise s tym nevedia nic urobit, ale vraj nie som s tymto problemom sam.
Dubravka, Bratislava
Schumacher 7x MS!
Blue Lanos

Dakujeme za vysvetlenie Milan 8) Este si napis do profilu priblizne bydlisko aby sme vedeli ked sa bude konat zraz ze kto to ma asi ako daleko :) BTW mohol by si pist na tento co sa bude konat v PN, nie??
K tomu cipu som to nemyslel obecne ze sa neoplati. Mne urcite lebo mam o par koni menej ako ty v serii a uz by ma asi nejakych 7 konov nevytrhlo. I ked mozno by sa cipu pacil aj Remus a K&N ktore este nemam :oops: :cry: .... Ale nie su money. Samozrejme kto chce a ma nato tak mu to urcite pomoze 8) Ja sa tiez na menenie pruzina ani brzd nechystam lebo to nepotrebujem a nejazdim tak aby som vyuzil kotucaky vzadu a ja neviem ake platnicky :lol:
Na to vrzganie som sa pytal preto lebo tu uz nekonecne dlho riesim vrzganie prdnych silenblokou :lol: :lol: a to som nemohol prist na to co to vlastne vrzga https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php ... sc&start=0
Ta smerovka robi aj mne neboj :oops: ten za mnou si mysli, ze neviem kam idem :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „LANOS“