Střešní nosič pro Lacetti HB
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- PeS
- Kontaktovat uživatele:
Střešní nosič pro Lacetti HB
Všichni jistě víte, že Chevrolet nedodává žádná příslušentsví pro Lacetti - proč nikdo neví, ale ani na stránkách nic není. když se zeptáte u prodejce - nejsou. A v blízké době asi ani nebudou. Na internetu pár druhů je (Piccole, Nemann, Thule...) Máte nějaké zkušenosti? Co byste doporučili?
A víte, proč Chevrolet kašle s příslušenstvím pro Lacetti na své zákazníky???
Uvažuji o tomhle nosiči:
http://www.doplnkynaauto.cz/product_inf ... cts_id/681
Máte s ním zkušenosti? Jde mi o rám, o který je nosič opřený. jak to snáší...
A víte, proč Chevrolet kašle s příslušenstvím pro Lacetti na své zákazníky???
Uvažuji o tomhle nosiči:
http://www.doplnkynaauto.cz/product_inf ... cts_id/681
Máte s ním zkušenosti? Jde mi o rám, o který je nosič opřený. jak to snáší...
- Reklama
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
No mi máme na Kombiku na hagusech příšníky od firmy Thule...máme je ještě z Felicie...vhledem k tomu, že jdou nastavitelný na libovolnou šířku auta (resp. hagusů), tak nemají chybu a doteď s nimi nebyl problém...jen jednou, kdy jsem nemohl najít klíčky od zámků na jejich odemčení
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- PeS
- Kontaktovat uživatele:
No, zajímaly by mě i jiné značky - Thule znám. Spíš mi jde o to, proč vlastně Chevrolet se k Lacetti nehlásí? Psal jsem přímo na improt, a odpověď byla strohá: "Na Lacetti zatím příslušenství není a v nejbližší době nebude"Jura píše:No, na sedanu hagusy nejsou, ale koupil jsem s novým autem nosič Thule, tuhle značku můžu i přes vyšší cenu jen doporučit. To, co mám, je kvalitní, robustní, pěkné a dobře se nasazuje. Lak od toho poškrábaný není vůbec.
Proč???
Jinak majitelé HB a sedanů, my, kteří nemáme hagusy, a vy, kteří nemáte thule, jaký typ používáte?
P.S.: Thule je skvělá značka - vynikající výrobek, jen by mi stačilo něco levnějšího - v podstatě jen na lyže...
- PeS
- Kontaktovat uživatele:
No, magnetický jsem vyloučil. potřebuji 4 pary + prkno... Už mám vyzoušené, že se to na klasický nosič vejde, ale skoro 5000,- se mi vyhodit nechce. Jen nechci kupovat zajíéce v pytli. (jiné značky - neodzkoušené...)Rastos píše:Na lyze pouzivam magneticky nosic, zatial 110 percentna spokojnost. Stal nejakych 900 Sk v hypermarkete. Vezme pravda len dva pary lyzi, ale presne to mi staci.
S nosiči na Lacetti sice zkušenost nemám, ale mám zkušenost s následujícími nosiči na násladujících autech:
Citroen Xsara - Neumann. Bez problémů, jen ten vzhled. Hůře se nasazují, zcela bzpodmínečně je potřeba součinnost dvou osob.
Seat Ibiza - Neumann. Platí to, co výše, vzhledem k tomu, že se jedná prakticky o stejný model.
Mazda 626 - Piccolo - Prakticky kopie originálu. Bez problémů.
Škoda Octavia II - Neumann - Až na ten vzhled dobrý, patky kopie originálu, příčníky hnusné. Bezproblémové nasazení.
Renault Scenic - Tuleň - hezké, účelné, snadné, velice drahé (trojnásobek ceny pikola nebo nojmana). Renault snad ani originální nosiče nedodává, ve značkových prodejnách prodává Thule.
Daewoo Nexia - vlastní výroba - kopie neumanna, drobné nepřesnosti v dílenské výrobě, bylo to velice levné, prakticky zadarmo a za jednu neděli hotové (místo abych se válel na gauči a bavil se s tetičkou, kterou budu mít rád, až bude nasypaná v pixle).
PS to poslední je samozřejmě vtip, ale funguje a tenkrát se mi nechtělo dát dva tácy za neumanna.
Takže moje doporučení: pokud chceš nosič hezký a z lehké hliníkové slitiny, pak tedy ten tuleň, pokud drobné nedostatky v designu nevadí, pak neumann nebo piccolo za poloviční cenu (tj. kolem 2500,-).
Citroen Xsara - Neumann. Bez problémů, jen ten vzhled. Hůře se nasazují, zcela bzpodmínečně je potřeba součinnost dvou osob.
Seat Ibiza - Neumann. Platí to, co výše, vzhledem k tomu, že se jedná prakticky o stejný model.
Mazda 626 - Piccolo - Prakticky kopie originálu. Bez problémů.
Škoda Octavia II - Neumann - Až na ten vzhled dobrý, patky kopie originálu, příčníky hnusné. Bezproblémové nasazení.
Renault Scenic - Tuleň - hezké, účelné, snadné, velice drahé (trojnásobek ceny pikola nebo nojmana). Renault snad ani originální nosiče nedodává, ve značkových prodejnách prodává Thule.
Daewoo Nexia - vlastní výroba - kopie neumanna, drobné nepřesnosti v dílenské výrobě, bylo to velice levné, prakticky zadarmo a za jednu neděli hotové (místo abych se válel na gauči a bavil se s tetičkou, kterou budu mít rád, až bude nasypaná v pixle).
PS to poslední je samozřejmě vtip, ale funguje a tenkrát se mi nechtělo dát dva tácy za neumanna.
Takže moje doporučení: pokud chceš nosič hezký a z lehké hliníkové slitiny, pak tedy ten tuleň, pokud drobné nedostatky v designu nevadí, pak neumann nebo piccolo za poloviční cenu (tj. kolem 2500,-).
... nikdy v životě bych nechtěl hondu ...
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, ale prodávají se na sedany a HB přece příčníky...resp. na Nubiru Sedana jsem je viděl a předpokládám, že je dělaj i pro Lacetti....do tohohle bych investoval, vyplatí se - zima lyže, léto držíky kol nebo rakev....PeS píše:No, u tebe je to jednoduchý - Ty máš hagusy - Lacetti SW je má taky, ale sedan ani HB je nemá. A to je ten problém...Ivoš píše:No my na lyže máme rakev na střechu....3 páry lyží + snowboard.
- PeS
- Kontaktovat uživatele:
teď nevím, zda máš na mysli to co já - příčníky - tedy klasické nosiče - o to mi jde. Jinak se nic na Lacetti nedělá. Jenže těch klasických niosičů je více - a mě jde o zkušenost. Měl jsem jedno auto s nosičem, který promáčkl střechu - dost viditelně. A Chevrolet nemá originální držák, což považuji za dost nepřiměřené vzhledem k vozu a výrobci...Ivoš píše:Jasně, ale prodávají se na sedany a HB přece příčníky...resp. na Nubiru Sedana jsem je viděl a předpokládám, že je dělaj i pro Lacetti....do tohohle bych investoval, vyplatí se - zima lyže, léto držíky kol nebo rakev....PeS píše:No, u tebe je to jednoduchý - Ty máš hagusy - Lacetti SW je má taky, ale sedan ani HB je nemá. A to je ten problém...Ivoš píše:No my na lyže máme rakev na střechu....3 páry lyží + snowboard.
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Myslím příčníky...ono třeba u Sedana jsou ukotveny podobně jako třeba u Škodovky 120ky...a je docela divný, že k CHevroletu neprodávají nic...nevím no...asi bude nejjednodušší poptat se různě v autodílech, co by pasovalo na Lacetti...resp. třeba nějaký výrobce příčníků a nosičů dělá universál, který jde i na Lacetti.
- PeS
- Kontaktovat uživatele:
Ivoši, to jsou, např zde:Ivoš píše:Myslím příčníky...ono třeba u Sedana jsou ukotveny podobně jako třeba u Škodovky 120ky...a je docela divný, že k CHevroletu neprodávají nic...nevím no...asi bude nejjednodušší poptat se různě v autodílech, co by pasovalo na Lacetti...resp. třeba nějaký výrobce příčníků a nosičů dělá universál, který jde i na Lacetti.
http://www.piccolam.cz/shop/stresni-nos ... D-kod-519#
Jde mi právě o tento model - ale rád bych věděl, zda má někdo s tímto nosičem zkušenost. Thule je zbytečně na mé potřeby drahé. Tenhle se mi líbí. No, ale asi mnoho lidí Lacetti nemá a nosič koukám už vůbec nikdo Tak to asi koupím a dám vědět, jak to s nosičem vypadá...
Ale Chebrolet by se měl chytit za nos - tohle je hodně zvláštní...[/url]