Krtku,dle vyhlášky smíš zastavit na přechodu,pokud to vyžaduje situace v dop.provozu. Nesmíš tam stát jen tak,ale ohledně té stopky je to v pořádku.Krtek píše:Když já mam strach aby Muco neškatulkoval mezi ta popisovaný kretény i lidi co jezděj rychle ale ohleduplně a předvídavě (když to nejde tak to nejde a jedu těch 40 za traktorem klidně půl hodiny).
Spíš bych nastolil jinou myšlenku. Řidič má jednak dodržovat předpisy a zákony a druhak ject podle situace v provozu a stavu vozovky. Ovšem obojí platí a vynucuje se jenom ve smyslu BUZERACE ! Když jedu třeba 80kou mimo vesnici a nabouram, furt budu jebanej že jsem nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a provozu. Na druhou stranu když jedu někde 160 a změřej mně, budu buzerovanej protože sem přizpůsobil rychlost povaze a stavu provozu a vozovky
Jinak pro svatoušky, někde předpisy dodržovat prostě nejde ! Abych byl konkrétní, kdo zná Příbram klidně mu to ukážu o co jde. Máme tam Téčko křižovatku. Když vyjíždim na hlavní, mam tam STOPku. OK ale za ní je přechod pro chodce a před přechodem je bílá čára na před kterou mam zastavit. Jenže ejhle ta čára je metr před přechodem, přechod je 2 metry od křižovaty a je do ní vidět akorát, když zastavim přesně na tom přechodu, což je taky trestný. KDE mam teda zasatvovat ? Nemam se jít udat že zastavuju Xkrát tejdně na přechodu ?
Anketa - jste pro - proti nahlašování radarů na silnicích
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
- Reklama
- Honza Beneš
No ty čáry na jižní spojce jsem skoro přehlíd, jel jsem v neděli večer a po Praze teď jezdím jen zcela výjimečně. Takže ani přesně nevím, kolik jsem jel, ale víc než 100 snad ne. Kdyžtak se pochlubim s novýma fotosTopol píše:Pěkný den
Radary a řidiči a osoba mě blízká
http://azpravy.atlas.cz/domov/ostatni/1 ... adaru.aspx
To jenom aby jste to nepřehlídli.
Ať nám jezdí a nezlobí
Espero 1.8 (+LPG)
ex Espero 2.0 (+LPG)
ex Espero 2.0 (+LPG)
pokec
...no zajímavé...167 na 80 to je silný kafe...no nakonec někdy si připadám jako brzda provozu, pokud jedu předpisovou rychlostí...a to v toleranci +10...a už bych tam byl taky...
...no co nadělám a ten pes vedle spolujezdce to je kravina...nikde není přesně specifikován předpisově převoz zvířete...není určeno místo - pes není dítě, tedy lze i převoz na předním sedadle spolujezdce ( požadavek je nesmí mi omezovat v řízení vozidla ) )...ten Blažek tomu rozumí jako koza petrželi...no a ještě mě by spíš seděl do stánku s buřtama, to by se k němu hodilo...
Mějte se fajn
...no co nadělám a ten pes vedle spolujezdce to je kravina...nikde není přesně specifikován předpisově převoz zvířete...není určeno místo - pes není dítě, tedy lze i převoz na předním sedadle spolujezdce ( požadavek je nesmí mi omezovat v řízení vozidla ) )...ten Blažek tomu rozumí jako koza petrželi...no a ještě mě by spíš seděl do stánku s buřtama, to by se k němu hodilo...
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, že se mluvilo o tom, že pes bude moci jezdit na sedadlech pouze za předpokladu, že bude mít speciální "pásy", tj. kšíry, které se upevní k bezpečnostním pásům. Cena tech kšírů se pohybuje asi od 300 Kč výš (podle velikosti psa), což jde.
Mám dokonce pocit, že je to zaneseno v tom balíčku "bodového systému", ale nemám potuchy, kolik je za porušení bodů a pokuty.
Mám dokonce pocit, že je to zaneseno v tom balíčku "bodového systému", ale nemám potuchy, kolik je za porušení bodů a pokuty.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
pes
...to Ivoš napsal jsem na MD ,jak je to se zádržným systémem pro psy nejsou předepsány a ani není určeno místo v autě ( proto jsem psal, že Blažek tomu rozumí jako koza petrželi a poradci ) - to ve ve vyhláškách není - je v dalších povinnost starat se o pitný režim převážených zvířat atd. poslal bych odpověd ale mám přestavěný P.C. ale hlavně nejde mi " ukaž to " případně to ofotím a pošlu ti to na E . mail přílohy mi normálně jdou...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
Sice téma je o radarech, ale vykecáváme se tu ke všem problémům týkajícím se bezpečnosti a plynulosti provozu a jedním z nakousnutých témat je přeprava psa (ev. zvířete vůbec). Vyhláška to nijak řešit nemusí: myslím že řidič je zodpovědný za bezpečnou přepravu osob a nákladu. V tomhle je dle mě řečeno vše. 50kg hafan sedící vedle řidiče nijak nezajištěn určitě udělá své, když uvidí kočičku na plotě ve vesnici kterou právě jedete Proto opravdu všem doporučuju stejně jako své děti zajistit i psa, aby nemohl ohrozit řidiče i ostatní okolí. Jak řekl Ivoš existují kšíry co se dají zacvaknout do bezpečnostních pásů a tak zcela jednoduše zajistit psa na místě. Nejsou drahé, cca 300,- a určitě se vyplatí. Nejlépe se pes přepravuje v kombiku, vzadu a zajištěn zádržným systémem. V sedanech existují takové návleky na zadní sedadla a ty spolu s "bezpečnostními kšíry" zajistí pohodovou přepravu. Dopředu pes určitě nepatří, zváště ve vozech s aibagy
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Závisí to taky na velikosti psa....my třeba naší jezevčici vozíme na podlaze u spolujezdce a není problém (teda většinou kňučí a je to šílený, ale jde to). Ale od velikosti řekněme kokršpaněla bych už vozil kšíry a návlek na sedadlo....
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
to řešíte... ideální je v sedanu dát psa do kufru. Mně takhle kdysi vozila babička každej tejden k dědovi na šumavu v trabantu a jakej je ze mně jedinec To jenom kdybych s tim měl starosti.
1x do roka vozim naše 3 jezevčíky na očkování a to stylem: hodit je dozadu dovnitř pootevřenym oknem, nechat máti tlačit je nazpátek, nasednout a při tom vytlačit 1-2 psy z mojí sedačky a ject. Zastavit když vylezou všichni psi zpod pedálů
1x do roka vozim naše 3 jezevčíky na očkování a to stylem: hodit je dozadu dovnitř pootevřenym oknem, nechat máti tlačit je nazpátek, nasednout a při tom vytlačit 1-2 psy z mojí sedačky a ject. Zastavit když vylezou všichni psi zpod pedálů
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Svokor (tchán) vozí vlčiaka (nemcký ovčiak) vo fabii,tak,že sklopí zdné operadlo a všetko je ok,ak nemá otvorené okno a kým nejde okolo cyklista.Po tom Baro (tak sa volá ten pes,začne brechať ako o dušu a svokor sa viac venuje psovi,ako riadeniu a raz si už aj tak "zarobil",lebo prešiel na červenú
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
zádržný systém
....to Richard, Ivoš i další...měl jsem konkrétní dotaz na MD, cituji z odpovědi ( nejde mi " ukaž to " a mám přestavený P.C. ) tedy Zákon č. 361/2000Sb - neřeší povinnost řidiče mot. vozidla přepravovat zvíře v zádržném systému.... ( byla snaha prodejců stanovit tuto povinnost a někteří to i uváděli již..) dále § 5 odst. 1 písm. j č. 361/ 2000Sb, který stanoví povinnost řidiči zabezpečit bezpečnost přepravované osoby nebo zvířete a bezpečnou přepravu nákladu...tedy nikde není stanoveno, kde mám psa přepravovat a klidně může tím sedět vedle mě....nechť si pan Blažek a jeho poradci doplní vzdělání...kdo bude chtít pošlu mu celou odpověd - na soukromou mojí schránku mi zašlete E -mail....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
Pěkný den
Serpico máš asi pravdu ale to je to co mě vadí!!!Pokud bude někdo jezdit po vlastní zahradě ať nechá psa třeba i řídit ale když je na veřejné komunikaci tak by to mělo být ošetřeno tak aby zvíře nemohlo ohrozit ostatní !! Mýmu švagrovi a to si vyjeli s novým autem na první jízdu.Vedle švagrová držela na klíně pudla,pohoda.Začalo pršet a švára zapnul stirače pudl vystartoval a byli ve škarpě.Nikomu se nic nestalo a dokonce i auto celkem bez problému.No ale od té doby i když už je to jiný pes tak jedině v tašce a zazipovanej až po krk aby nemoh vyskočit!
Ať nám jezdí a nezlobí
Serpico máš asi pravdu ale to je to co mě vadí!!!Pokud bude někdo jezdit po vlastní zahradě ať nechá psa třeba i řídit ale když je na veřejné komunikaci tak by to mělo být ošetřeno tak aby zvíře nemohlo ohrozit ostatní !! Mýmu švagrovi a to si vyjeli s novým autem na první jízdu.Vedle švagrová držela na klíně pudla,pohoda.Začalo pršet a švára zapnul stirače pudl vystartoval a byli ve škarpě.Nikomu se nic nestalo a dokonce i auto celkem bez problému.No ale od té doby i když už je to jiný pes tak jedině v tašce a zazipovanej až po krk aby nemoh vyskočit!
Ať nám jezdí a nezlobí
Priznám sa,neviem čo je to za paragraf,ale Ja by som možno dodal,že ak niekomu nevadí to,že dieťa musí byť na sedačke pripútané vzadu(tiež sa mu to nepáči a chce byť v strede-ako sme boli aj my),prečo by malo niekomu vadiť to,-keďže sa pes ťažko dá pásom pripútať že by mal vodič namontovanú nejakú sieťku vzadu??? Veď nie je to nič ponižujúce voči psovi a nakoniec ide aj o bezpečnosť psa...a predstavme si takú situáciu,keby som prudko zabrzdil a pes by vyletel prinajlepšom na palubovku alebo na sklo...