Pískanie klinového remeňa

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
ADR

Pískanie klinového remeňa

Příspěvek od ADR »

Dobrý deň!

Po výmene klinových remeňov v značkovom servise! mi na Lanose (1.6/16V) začal pískať klinový remeň z náhonu posilňovača riadenia (slabo a stále). Po jeho výmene piští iba vo vlhkom a studenom počasí pri malých otáčkach, studenom motore a v zatáčkach - ale poriadne nahlas. Dva razy som ho napínal, pomohlo to iba iba na chvíľu , viac sa už bojím, aby neodišli ložiská.Mám obavu, že sa jedná práve o závadu posilňovača.
Viete niekto poradiť, či a ako sa dá posilňovač podomácky opraviť, alebo je potrebné ho vymeniť (koľko stojí nový)?

Ďakujem.
Reklama

alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Než začneš čokoľvek meniť,najprv ešte skús úplne šarlatánsky recept:Boky remeňa zľahka potrieť suchým mydlom,a to tak,že za chodu motora na voľnobeh jemne priložiť zboku remeňa kúsok mydla,aby remeň oň otrel v celej svojej dĺžke a z druhej strany to iste zopáknúť,Ak piskot ustane,či úplne zmizne všetko je ok,remeň sa musí len "zabehnúť".
To ma kedysi naučili v ŠKODA-Servise :D :D :D :D :lol:
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

P.S.
Ak tie remene pištia len keď dostanú vlhkosť,to robia takmer na väčšine vozov,to netreba riešiť,ale s tým mydlom zistiš na čom si,ak piskot ustane,tiež netreba nič riešiť,na vine je remeň a nie ložiská,rozhodne nedoporučujem nadmerne šponovať remeň,ja som tak kedysi pomohol zo sveta ložisku alternátora na wartburgu :(
v podstate Losos :lol: :lol: (rozumej lanos) má ten istý motor čo OPEL ASTRA a môžem zodpovedne potvrdiť,že tam vždy po prejazde mlákou začali pískať remene,dokonca pri váčšej rýchlosti aj blikla kontrolka dobíjania a to ten voz (1,6i 8V) robil od novoty a ten remeň vydržal 90.000km,takisto to robia aj Matizy a Ticá,ale je to v záseda oplácky neduh,že vodu od kolies rozstrekuje na remene a Daewá to podedili,ako sesterská značka :lol: :lol:
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
ADR

Příspěvek od ADR »

Vďaka.

Skúsim to s tým mydlom a budem ho chvíľu pozorovať. :) :shock:
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný den :D
Neboj alvin má pravdu to je vyzkoušený.Já to teda dělal i tekutým a štětcem protože jde o to aby tě nechyt řemen!!!Na to teda bacha!!!
Ať nám jezdí a nezlobí :P
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Ak piskaju remene preto, ze su trochu povolene (alebo sa nove po case trochu "natiahli"). pomoze potriet kalafunou (kolofonia). Da sa bezne dostat v hudobnych potrebach (pouziva sa na "mazanie" slakov husli) - drahsie riesenie, alebo v potrebach pre majstrov elekronikov (pouziva sa na spajkovanie) - lacnejsie riesenie.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
ADR

Příspěvek od ADR »

Dobrý deň, páni.

Je OK!
Po natretí mydlom prestali aj náznaky pískania.
Ešte raz ďakujem :D

P.S. Tú kalafúnu si nechám ako zálohu pre budúce klinové remene. :lol:
dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Ved už môj dedo musel mazať remen na mlátačke. To je predsa normálne.
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný den :D
No jó ale to je nemazali mýdlem ale naopak speciál mazadlo.To pak pěkně mlaskaly ;)
Ať nám jezdí a nezlobí :P
Odpovědět

Zpět na „LANOS“