ovládače sťahovania okien.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
roberto33

ovládače sťahovania okien.

Příspěvek od roberto33 »

potrebujem fakt súrne poradiť. blbne mi sťahovanie okien na zadných dverác h a už teraz aj na polujazdcových.Predtým som nemal nikdyžiadny problém.Vymenil som združený vypínač na všetky svetlá ten mi ide v pohode a kedže som skúšal ako vyzerá ovládač v zadných oknách ,chcel som to letovať ale nakoniec som ho nechal tak ta ksom ich vybral 2 vzadu a jeden v predu no a ked som všetky napoji, podotýkam boli predtým funkčné a šli v pohode tak a aeraz mi nejde sťahovanie okien vzdu ani so šoférového združeného ani nezávisle na každých dverách a teraz to blblne aj na spolujazdcových nejde vlbec ale ide stiahnuť len zo strany šof=re.Neviete čím to mlže byť už som pozeral poistky a fakt ma to poriadne štve, elbo neviem čo sa dojebalo a nesveti mi ani podsvietenie vypínačna na zadných oknách.
Reklama

blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

Jestli si něco rozebíral, tak je chyba většinou tam(vlastní zkušenost) :) Já měl opálený kontakty, takže mi to neutáhlo okno nahoru.
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
stefan

Příspěvek od stefan »

Aby som bol úprímný, z toho tvojho textu som nepochopil čo
si vlastne robil. Ak ti nejde zadné a spolujazdcovo okno chyba môže byť
v šoférových dverách - cez jeho spínače ide napájanie do ostatných dverí.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

No Ja som len vybral zo zadných dverí tie dverové spínače spínače rozobral som ich a potom som ich nasunul opat a nešli ovládať cez šoférové dvere, podotýkam, že boli a sú funkčné no aby som zistil ,či sú funkčné tak som spredu z dverí spolujazdca vymontoval aj ten a nasunul na skúšku tie zozadu dverí a boli funkčné.No a ked som nasunmul aj na dvere spolujazdca tak nešlo ovládať na okne spolujazdca len zo šoférovej strany tak mi to robilo aj na zadných oknách a tie tiež nešli samostatne ,len z dver íšoféra.No vybra lso maj ten z dverí šoféra a opať nasunul ale nič nepomohlo, dokonca prestali ísť aj tie vzdu len v predu ide ale len zo šoférovej strany samostatne nejde vôbec.tak už neviem ,kde je problém... A dík za tie šablóny...
lubinob

Příspěvek od lubinob »

Ta kto si to dobre poprehadzoval... :D
Ked Ti nejde ovladat odinakial len od sofera a tie ostatne ovladace ti nesvietia, tak je chyba v tom tlacitku blokovania na soferovych dverach, je stale vypnute a nepusti ti elektriku do ostatnych dveri, skus to premerat ci tam je napatie ked ho prepnes
Nubi 1,6 SX combi, r.v. 97, LPG Lovato, klima - PREDANÉ
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

no dal som z druhého a hned všetko nabehlo tak Ja už kurva fakt neviem, ked len nedávno som ten vymenil v predných dverách a fungoval tak Ja neviem asi zase odhoreli kontakty...
stefan

Příspěvek od stefan »

Alebo žeby si im pomohol na druhý svet?
V každom spínači sú prepínacie kontakty, treba vyčistiť
(lapovacím papierom a kontox alebo lieh) obidva - zapínací
aj vypínací kontakt. Iná č ti to nepôjde.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

Neviem či sa mi to podarí vyčistiť, kedže som skúšal vzadu jeden rozobrať a dokašlal som ho celý proste ide to ťažko rozobrať a ja už nemám nervy aby som odfajčil další tak musím asi vymeniť ten v soférových dverách, vyseriem sa aj nato podsvietenie, hlavne nech to baví...
manoslav

Příspěvek od manoslav »

Čaute chlapi... skúsili ste stláčať aj tlačidlo LOCK na vodičových dverách? Mne to niekedy blbne a myslím, že tento problém spôsobuje práve blokovanie otvárania okien... možno kontakty ... :D
stefan

Příspěvek od stefan »

Zadný vypínač rozebratie - najprv musíš vytiahnúť tú
kolísku čo stláčaš - podpáčením na bokoch, v strede je
uložená na takých kolíčkoch. Potom vybrať tké dva kúsky
doštičiek ktoré prenášajú stláčanie na kontakty a nakoniec
vybrať spodok spínača.
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

Už som skúšal rozobrať a podarilo sa mi len ked som vyberal ten vrch s tou krytkou čo má dve jamky a bielu guličku tak som mal problém to vybrať ide toa ťažko vypáčiť, no už sa mi podarilo naletovať 3mm červené LEd a vyzerá to fantasticky,l en vzadu na pravých dverách mi to nechce svietiť, vypínač sťahovania okien funguje aj LED-ka svieti len to nechce fungovať proste to nesvieti, neviete čím to môže byť?A ten združený dverový mám vonku plošák atak uvidíme či sa mi podarí ho možno už na štvrtý krát naletovať správne,S tým prepínačom na LOCk a UNLOCK máte pravdu mne blbne nejdú potom otovriť a odomknúť okná aj dvere tak neviem musím to dať niekomu opraviť.
stefan

Příspěvek od stefan »

Lock, unlock by mal len zamykať a odomykať centrál.
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

No včera som nahodil dverové vypínače naletované na červeno a svietili perfektne ale ten jeden na zadných pravých (za spolujazdcom) dverách mi nesvieti vôbec ani ked hod vymením za druhý čo svieti tak neviete prečo mi nechce ísť to podsvietenie ked on normálne samostatne funguje aj svieti na inýc hdverách a ide vyťahovanie okna.Skúšal som dať naletovaný aj ten v šoférových dverách ale svietili mi len tri ledky a potom už nesvietilo nič tak neviem, ked som to skúšal na 12V aj s odporom dať na ten plošák tak svietili všetky 5 a potom ako som to namontoval do dverí tak vôbec.
ppp

Příspěvek od ppp »

asi zlomeny kabel v prechodke do dveri
roberto33

Příspěvek od roberto33 »

myslíš v zadných ako sa knemu dostanem, ale ono všetko funguje len nesviet, tak myslíš,že bude akurát ten ulomený?
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“