Mechanizmus stahování oken Nexia
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Mechanizmus stahování oken Nexia
Ve dveřích řidiče začalo chroupat při stahování oken, až jednou okno sjelo cca o 1/3 a dál nic.
Po demontáži čalounění jsem objevil mechanizmus, jehož podstatou je motor a bovdeny, zakončené na příčce výztuhy dveří dvěmi plastovými vodítky - ta jsou do výztuhy zaklíněny "capkami" za něž se vodítko do výztuhy nasune. Potud tedy nic neovyklého.
capka horního vodítka však je ulomena a nyní ona otázka - co s tím
Má někdo zkušenost s náhradou, opravou, výměnou? Nové dveře kupovat nechci - navíc jsou krásně zelené a mé ženě jdou k pleti ...
Poradí kdo ví? Jinak jsem bez večeře ....
Po demontáži čalounění jsem objevil mechanizmus, jehož podstatou je motor a bovdeny, zakončené na příčce výztuhy dveří dvěmi plastovými vodítky - ta jsou do výztuhy zaklíněny "capkami" za něž se vodítko do výztuhy nasune. Potud tedy nic neovyklého.
Má někdo zkušenost s náhradou, opravou, výměnou? Nové dveře kupovat nechci - navíc jsou krásně zelené a mé ženě jdou k pleti ...
- Reklama
- Dáša Olomouc
Re: Mechanizmus stahování oken Nexia
Si piš!Jiří Olomouc píše: Ve dveřích řidiče začalo chroupat při stahování oken, až jednou okno sjelo cca o 1/3 a dál nic.
Dáša
NEXIE sedan
1.5 MPi GLE 55kW
NEXIE sedan
1.5 MPi GLE 55kW
- PetrCBR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mechanizmus stahování oken Nexia
Tak zelena ti jde k pleti ? Nemelo by to tedy spis byt Esmeralda Olomouc ?Dáša Olomouc píše:Si piš!Jiří Olomouc píše: Ve dveřích řidiče začalo chroupat při stahování oken, až jednou okno sjelo cca o 1/3 a dál nic.
Daewoo Espero 2.0MPi, '97 (šmudla)
Kia Cee'd SW 1.6 CVVT, '08 (nový šmudla)
Kia Cee'd SW 1.6 CVVT, '08 (nový šmudla)
Prosim vsechny, aby se zdrzeli prispevku, ktere nesouvisi s tematem a Jirimu odpovedeli, do vecere zbyva uz jen 47 minut
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Tak sice po večeři (dneska mi kabelovka jede nějak pomalu nebo to bude tím že brácha stahuje tři filmy najednou ) ale přece opravit to nejde je nutná výměna stahovačky která se musí odvrtat od vnitřku dveří a novou pak můžeš normálně přišroubovat ani není extrémně drahá jo a okno si zatím podlož nějakým kackem aby ti nepadalo dolu musíš rozebrat tapecírunk a vhodná je k tomu násada od staré hokejky
- Dáša Olomouc
stahování oken
Díky všem za účast, pomoc i kondolenci k problémům. A posměváčkům můžu říct, že večeře nakonec byla !! Bylo to dobré ... takové teplé ...
Stahování jsem provizorně opravil přitažením vodítka bowdenu k výstuze rámu pomocí stahovacího samosvorného elektrikářského pásku ze silonu - zatím vše funguje, čas ukáže jak šikovný jsem já byl ale na dlouho to asi nebude, tak že mne to v létě stejně čeká a nemine.
Jen ještě dotaz na Petrma - stahovačku nutno koupit jako origo Nexia nebo lze koupit nějaký univerzál?
Stahování jsem provizorně opravil přitažením vodítka bowdenu k výstuze rámu pomocí stahovacího samosvorného elektrikářského pásku ze silonu - zatím vše funguje, čas ukáže jak šikovný jsem já byl ale na dlouho to asi nebude, tak že mne to v létě stejně čeká a nemine.
Jen ještě dotaz na Petrma - stahovačku nutno koupit jako origo Nexia nebo lze koupit nějaký univerzál?
- Dáša Olomouc