Vymena chladiacej zmesi
Moderátor: Blue Lanos
Vymena chladiacej zmesi
Zdravim, poradite mi ako postupovat pri vymene chladiacej zmesi? Mam Lanosa 1.5i 8V.
Dakujem.[/b]
Dakujem.[/b]
- Reklama
ahoj snadno.doporucuji koupit prisadu na CISTENI chladiciho systemu a s ni najezdit par km.potom cely system vypustit vypustnim sroubem na chladici a proplachnout cistou vodou z hadice .potom naplnit system cistrou vodou a opet najezdit par km nekdy se musi tato procedura opakovat i 3 krat nez se system uplne vycisti.potom uz jen vypustit cistou vodu a nalit antifreeze do lanose staci cca 2,5l cisteho a zbytek voda vyjde to na cca -25 st.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
aha
vypustni sroub je na chladici pri pohledu ze predu auta v pravo dole.nemusi byt ohrate.
odpojit hadice od chladice a topeni a do vsech hadic(postupne) strikat z hadice vodu az se vsechna spinava voda dostane ven.nic jineho v tom neni.a ten radiator opravdu dukladne.
vypustni sroub je na chladici pri pohledu ze predu auta v pravo dole.nemusi byt ohrate.
odpojit hadice od chladice a topeni a do vsech hadic(postupne) strikat z hadice vodu az se vsechna spinava voda dostane ven.nic jineho v tom neni.a ten radiator opravdu dukladne.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
- Blue Lanos
Mirci BB omylom zalozil novy thread tak som to dal tam kam to patri ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mirci BB píše:Kamarat ju nalial do chladiaceho systemu a odisla mu vodna pumpa. On si je isty, ze to sposobil ten pripravok, lebo odisla akonahle nastartoval motor a pripravok sa rozsiril po okruhu. Pripravok bol kupeny na pumpe a v navode na pouzitie nepisali nic o tychto moznych rizikach. Ma sice Opel vectru nie Daewoo, ale dost ma to vystrsilo.
Co nato odbornici ?
Mirci BB píše:Zle som to umiestnil povodne to malo byt v teme o vymene chladiacej zmesy. Ospravedlnujem sa.
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
![Obrázek](http://daewooforum.pl/images/signatures/15369954224aa3f58d8da30.gif)
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
![Obrázek](http://daewooforum.pl/images/signatures/15369954224aa3f58d8da30.gif)
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
A nezabudol si,čírou náhodou,otvoriť ventil do kúreniakrowman píše:POMOOOOOOC!! ted sem otevrel vypoustak na spodku chladica, ale vytekly mi jen tak 3 litry, co s tim??? Zatku od expansky mam otevrenou ale uz netece, v knizce o Lanosu pisou ze se tam vleze 7litru, tak kde jsou??
![Laughing :lol:](./images/smilies/smiley14.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
2, možno je motor studeny,zavratýy termostat,potom zavri výpustny kohút aj nádržku,dolej čistou vodou, natoč motor (pravdaže aj otvor.ventilom kúrenia),nechaj,nech sa zohreje,otvorí termostat a tak zopakuj vypúšťanie..
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L