Volant nakřivo
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Volant nakřivo
Mam takovej problém: u Nubiry mam malinko doleva vyosenej volant. Auto nikam netáhne akorát když jedu rovně tak volant ukazuje vlevo . V záruce mi to prej ladili sbíhavostí ale výsledek = 0. Prej je volant nasazenej na tisícihranu a kdyby ho o zub přesadili tak bude zase natočenej vpravo. Docela mně to štve u funglovky z roku 03. Má někdo zkušennosti s podobnou opravou ? Viděl jsem tyč na mercedesa a ta má jemně ozubený kolečko tam by přesazení do jakýhokoliv úhlu nebyl problém.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Reklama
Samozřejmě že volant je nasazenej na tisícihran a tak záleží na tom o kolik je pootočenej jestli by šel přesadit , ale hlavně to jde seřídit geometríí !!!! a nemusí se sundavat airbeg a volant což je mimochodem dost blbá práce jen je potřeba mít pořádnou alespoň digitální mašinu (lepší je laser) a trochu si s tím pohrát
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Volant nakřivo
Když já mam pocit že v mym servisu jsou ajetáci Geometrií to neseřídili. Kolik může vyjít ta laserová ? Nemam čas to honit přez záruku, radši si zajedu někam kde to uměj a udělaj.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Laserová geometrie
Ve čtvrteční MF dnes je inzerát na laserovou geometrii vč. seřízení za 499,- a sice Auto technik Unger Pod Chodovem 1267/7 Praha 4 - Chodov
14900. tel: 267914274 fax: 267913889. Prý tam můžeš platit i kartou. Vše jsem vyčetl z inzerátu, osobní zkušenosti s nimi nemám. Nabízejí i podle mě zajímavé ceny zimních gum, ale zatím mám.
14900. tel: 267914274 fax: 267913889. Prý tam můžeš platit i kartou. Vše jsem vyčetl z inzerátu, osobní zkušenosti s nimi nemám. Nabízejí i podle mě zajímavé ceny zimních gum, ale zatím mám.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Nevím, jestli to bylo spojený s Daewem, já si pamatuju, že se to platilo a vyřizovalo v Citroenu. Cenově to na mě nezapůsobilo v žádném směru, takže asi normálka. Ten starší pán co tam byl se vyznal. ale já tam nebyl několik let.
Na Nexii vzpomínám v dobrém , ale MPV je MPV
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
Re: Volant nakřivo
Kdybys neměl Daewoo tak bych ti to mohl udělat u nás ale nesmím si tam brát naši značku jinak u nás stojí geometrie kolem 1000 a je to na digitální mašiněKrtek píše:Když já mam pocit že v mym servisu jsou ajetáci Geometrií to neseřídili. Kolik může vyjít ta laserová ? Nemam čas to honit přez záruku, radši si zajedu někam kde to uměj a udělaj.
Nubira - geometrie
Taky jsem měl maličko nastranu volant , jde to uplně lehce bez sundání kol , stačí vytočit do rejdu. Na tyči řízení je 22 kontramatka a pak otočit tyčí 13-kou. Stačí o čtvrt až půl otáčky, vždy tam kam máte volant musíte dohnat kolo ( tím směrem). Vše pečlivě utáhnout a to samé MUSÍTE udělat i na druhé straně aby jste si nerozhodili geo. Příklad : volant lehce doprava- levé kolo: tyč řízení vyšroubovat o čtvrt otáčky, pravé kolo: tyč řízení zašroubovat o čtvrt otáčky. Geo. projistotu nechte skontrolovat .
Ono se to blbě vysvětluje , ale kdo ví o co jde , je to brnačka.
VELIKÝ DÍK Petrovi za rady, je super, že tu je někdo od fochu.
Ono se to blbě vysvětluje , ale kdo ví o co jde , je to brnačka.
VELIKÝ DÍK Petrovi za rady, je super, že tu je někdo od fochu.
Volant na křivo
Já mám trochu jiný problém. Při normální jízdě auta pod čtvrtplynem auto má volant nakřivo, ale když přidám plyn, kola se nasměrují jinak a volant s srovná,autem to dost cukne dostrany. Nevíte čím to může být ?
Henri
Henri