Gufera ventilu

Moderátor: Blue Lanos

Petrak

Gufera ventilu

Příspěvek od Petrak »

Zdravim vás, mam trošku problém s Matízkem, začal docela dost brát olej a dost kouřit. Vypadá to na gufera ventilů.Nemáte s jejich vyměnou prosím někdo nějake zkušenosti?Zajímalo by mě jestli se to nech udělat bez sundání hlavy?
Díky moc.
Reklama

Bergman

Příspěvek od Bergman »

Nemusí to být gufera, pokud dostal motor tepelný šok, stěrací kroužky na pístech jsou v háji.
Rado

Příspěvek od Rado »

Bez demontaze hlavy a ventilov myslim ze gufera nevymenis.
Ja ich uz mam nove ale oleja papa rovnako..akurat sa mi uz neobjavuje na zavitoch sviecok.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Petrak

Příspěvek od Petrak »

Tepelny sok motor nedostal,ale postupne si bere trochu vic oleje az zacal kourit.Zkusim vymenit ty gufera a kdyby to nepomohlo, zkusil bych ty krouzky.Ale ta hlava se mi sundavat moc nechce.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Teraz máme v péči jedno Esperko a má to samé žere si olejíček a dymí ako komín no a sú to krúžky a to Ti chcem povedať vlastne že hlavu v tom prípade musíš sundat ale nieje to žiadna veda ide to v pohode :lol:
Vlastne musíš sundat spodek aj vrch ale já som to zvládol za jeden den je to hračka složitejšia ale fakt to ide :lol: :lol: :lol:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no pokud si vyrobis drzak ventilu kterym skrz svicku podrzis ventil aby nepadal do valce tak to udelat jde.ale pokud to kouri tak to asi budou krouzky.me to taky kourilo strasne a po vymene kruhu a simerinku je to uz v poho.najete asi 3 tis km a ubylo tak 2-3 deci.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Petrak

Příspěvek od Petrak »

Tak jsem vyměnil ty gufera ventilů a kouří to stejně.Koupím nové těsnění pod hlavu a vrhnu se na ty kroužky. Moc děkuju za fotky motoru.
Serpico

gufera

Příspěvek od Serpico »

....to palikx a máš " funda-udělátko " já nemám problém s olejem spotřeba neměřitelná ( odhad něco se musí spálit asi do 1 deci na 4 - 5 tisíc km )...ale soused po GO ano ( já si právě myslím, že mu nevyměnili gufera, ale má 16 ventil )...jo Melichar to má myslím na feldy....

Mějtě se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

palikx píše:no pokud si vyrobis drzak ventilu kterym skrz svicku podrzis ventil aby nepadal do valce tak to udelat jde.ale pokud to kouri tak to asi budou krouzky.me to taky kourilo strasne a po vymene kruhu a simerinku je to uz v poho.najete asi 3 tis km a ubylo tak 2-3 deci.
Palikx jak vypadá ten držák ? Můžeš hodit foto nebo nákres ? Dík
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no drzak nemam jen jsem ho videl kdysi na favorita.na 8 ventily a matize to pouzit jde na 16 v ne.da se rict ze je to jen svareci drat na konci s matkou ktera se vejde do diry po svicce.nic na tom neni.
Simson s 51
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

No právě, že mě to překvapilo, že by šel tímto způsobem podložit ventil bez sundání hlavy. Kolikrát zámek ventilu držel tak, že se muselo i poklepem na ventil uvolnit misku klínků. Svíčkový otvor je dost malý a strkat nějaké "DĚLANIKO" do válců bych moc neriskoval. S Daewoo vozy sice žádné zkušenosti z ventily nemám, tak by mě zajímal spíše názor, jestli to opravdu takhle někdo dělal na svém autě. Ono se toho napovídá a "skutek někdy utek".
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Serpico

gufera

Příspěvek od Serpico »

....no Brousek - u nás to Melichar dělá taky - důvod menší náklad prací na opravu ( sundání hlavy + nové těsnění + šrouby hlavy - doporučení vyměnit - původní jsou vytažené ) a to všechno si promítni na favo v hodnotě 10 - 20 tisíc, kde už netěsní gufera ventilů...pokud mu to tam spadne tak sundá hlavu asi za pokus to stojí...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Ja by som mal 1 otazku k tejto teme - ked som mal dole veko ventilov a nastavoval som vole ventilov, zabudol som skontrolovat sroby vnutri, ktore drzia hlavu valcov spolu s blokom motora. Moja otazka - zvyknu tieto sroby (myslim ze ich je vnutri 8) casom povolovat? Ci ma zmysel este raz davat dole veko ventilov a skusit ich podotahovat ?

Dakujem
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

pro vaclava jasne ze se to dela udelatkem.uplne v pohode.

rado ty srouby na hlavu ktere patrne myslis se nepovoluji a dotahovat se urcite nedoporucuje.maji svuj moment .takze pokud nechces delat tesneni pod hlavou nesahat.
Simson s 51
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Diki moc Palikx, o starost menej ;)
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“