Brzkové destičky a kotouč

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Tomas

Brzkové destičky a kotouč

Příspěvek od Tomas »

Ahojte, potřeboval bych poradit s problémem. Při brždění mi "mírně" kope do nohy brzdový pedál (při vyžší rychlosti). Kámoš říkal, že by to mohly být sjeté brzdové kotouče a brzdové destičky.

Prosím napiště svůj názor. :)

Jo a co říkáte na brzdové kotouče a destičky FERODO (případně jaké máte vy) :?: :idea:

Dík Tomáš
Chevrolet Lacetti kombi 1,6/16V 80kW, r.v. 2005, stříbrná metalíza, klimatizace
Daewoo Nubira I. kombi 1,6/16V 78kW SX r.v. 1998, červená, klimatizace
Reklama

Richard

Příspěvek od Richard »

Kupoval jsem přední desky origo v CZdrafel asi 800,- Chtěl jsem i kotouče, ale ty moje byly OK Myslím že nové mají tloušťku 24 mm a povolené minimum je 22. Já měl 23 a nijak neházely, tak jsem je ještě nechal. brzdí to teď pěkně 8) 8) Pokud se ti přenáší vibrace do pedálu, může být zvlněný kotouč, nebo i zadní buben, prostě cokoli křivé, pomůže jen výměna, nebo přetočení, ale pokud máš kotouč již jetý má o 1mm méně, skoro 1 mm se vezme a jsi na minimu nehledě na to , že soustružník taky nedělá zadarmo, tak je asi lepší koupit nové kotoučejeden kolem 800,- neorigo 8) 8)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Tomasi, pokud máš ABS, tak při razantním brždění to mírně "kope" do nohy....to je v pohodě....pokud jen lehce přibržďuješ a kopeto, tak je to špatně...a pokud nemáš ABS, tak je to úplně špatně :(

Nicméně bych se zaměřil na to, jestli nejsou zvlněné kotouče, nebo jestli není něco s bubny vzadu....
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

To bude sjetý kotouč , mě to dělalo to samé , ale jen když se ohřál . On se prostě zvlní , protože nemá potřebnou tlouštku.
Někde jsem to tu psal , i s foto . Po výměně je klid.

Mrkni sem , jsou tam i min. tlouštky kotouče......
https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.php?t=6656
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Tomas

Příspěvek od Tomas »

Dík za odpovědi. Na autech máte originální kotouče i destičky (jakou značku) :?: :idea: nebo jste pořídili něco lepšího :idea: :?:
Chevrolet Lacetti kombi 1,6/16V 80kW, r.v. 2005, stříbrná metalíza, klimatizace
Daewoo Nubira I. kombi 1,6/16V 78kW SX r.v. 1998, červená, klimatizace
kitt2002
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kitt2002 »

Zrovna nedavno sem objednaval kotouce a desticky komplet v Krci.Takymi to kopalo do pedalu= zvlneny kotouce. Muzes sehnat spoustu zajimavejsiho zbozi typu Brembo a spol, ale kazdopadne si priplatis :) Jelikoz moje Nubira uz skoro nema tlumice, tak na sportovni jizdu se ani necitim, stejne na to neni stavena, tak staci klasika, co maj v Krci. Me to stalo 2300,-
Daewoo Nubira I 97 2.0 16V sedan , 2-litru zdar !!!
lubinob

Příspěvek od lubinob »

To budem musiet pozriet hrubku kotucov aj ja, ked su zohriate tak pri jemnom pribrzdeni citim vibracie i vo volante :cry: :cry: :cry: , ked na to dupnem tak je to v pohode....
Nubi 1,6 SX combi, r.v. 97, LPG Lovato, klima - PREDANÉ
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“