Jaký svíčky??
Moderátor: Blue Lanos
svíčky
....to Habron pravdu díš - na služebním po servisu u Klokočky mi vystřelila svíčka - nedotahoval jsem je - asi to dělal učeň momentním klíčem...aneb není na to mít to v ruce - nakonec ještě jsem neviděl automechanika s momenťákem na svíčky - třeba jsem o něco přišel...jo a ty koncovky s kabelama ( bohužel uhlíkovýma mají taky svou životnost..nedávno jsem viděl kabely Champion a v zapomenutý klasice v mědi s odporovými koncovkami...aspoň u nich nejsou rozházený odpory podle délky jako u uhlíkových....
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Hoši to čo som videl nedávno tak to už asi neuvidím - došiel k nám do servisu maník z Esperkom a chcel meniť sviečky keď chce zákazník BRISK silve star tak cena za kus je 90 sk čiže 360 sk za sadu a z výmenou 400 sk len on chcel chválebohu ušetriť a tak že si ich vymení sám a sundal krytku nasadilklúč a požiadal ma o dáku trubku no já že načo tak vraj aby ich povolil no ťažko vybral prvú a vložil novú a na moje velké prekvapenie ju dotiahol tou trubkou tak že až krv striekala no však áno nakoniec v trťom valci jednu urval tak že zrazu treba hlavu dole a roboty ako na kostole takže tolko k doťahovaniu sviečok jo doteraz mali len traktor a moskvič
- Honza Beneš
- Honza Beneš
Á ještě dotaz: nad svíčkama kryty koncovek kabelů mám jen dvě ze čtyř. Když tam ta krytka není, má to nějakej zásadní vliv na životnost kabelu nebo na něco jinýho zásadního?? A ještě poznatek: po výměně svíček nepatrně (ale viditelně na ručičce teploty vody) klesla pracovní teplota motoru - nové svíčky odvádějí od motoru víc tepla.
Espero 1.8 (+LPG)
ex Espero 2.0 (+LPG)
ex Espero 2.0 (+LPG)
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
spis bych rek ze se ti vic zoxidoval konektor napajeni teploty vody pro budik, nez to ze novy svicky odvadeji vic tepla
a ted nechapu jky krytky myslis ty hlinikovy trubicky?????? ty tam jsou jen pro tepelnou izolaci, bez nich ti driv pojdou kabely tot je vse, ja sem na jednom esperu nemel ani jednu a taky to jezdilo
a ted nechapu jky krytky myslis ty hlinikovy trubicky?????? ty tam jsou jen pro tepelnou izolaci, bez nich ti driv pojdou kabely tot je vse, ja sem na jednom esperu nemel ani jednu a taky to jezdilo
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
svíčky
....to Beneš svíčky se liší v základu na teplý a studený podle specifika toho, kterýho motoru, ale rozhodně neodvádějí teplo - prostě nemají čím ( na to je chladící médium nebo olej, případně nápor vzduchu )...zoxidovaný konektor jedna z možností...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
- Honza Beneš
Dík za odpovědi.
1/ To o teplotě jsem napsal jen tak mezi řečí, nemám v plánu nad tím bádat. Jinak já myslel, že nějaký teplo z motoru svíčky odvedou přes ten porcelán..
2/ Ano, přesně ty krytky jsem měl na mysli. Snad jejich absence životnost kabelů neovlivní nějak zásadně.
1/ To o teplotě jsem napsal jen tak mezi řečí, nemám v plánu nad tím bádat. Jinak já myslel, že nějaký teplo z motoru svíčky odvedou přes ten porcelán..
2/ Ano, přesně ty krytky jsem měl na mysli. Snad jejich absence životnost kabelů neovlivní nějak zásadně.
Espero 1.8 (+LPG)
ex Espero 2.0 (+LPG)
ex Espero 2.0 (+LPG)
svíčky
....to Honzo B myslíš nejspíš hliníkov kulaté krytky ( válečky ) na kabelech, jo ty tam jsou aby stínily - chránily před teplem výfukového svodu - jinak k odvodu tepla s motoru ( ztrátová energie spalování ) slouží i motorový olej svou cirkulací ( suzuki moto chladilo vzduchem a olejem, chladič oleje byl umístěn před motorem ) - teplota na prvním pístním kroužku přes 150°C ve vaně okolo 80°C - 90°C ( můžeš se přesvědčit ve vaně si to přečteč na emisích - většinou je udávaná )...aneb já taky nevím všechno, od toho je palikx...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico
espero
...to ppp neptáš se na hlouposti - u Klokočky mi na 1,6 feldě utáhli svíčku tak, že mi vystřelila...opravovala se pak hlava - závit...sousedovi nexia 1,5 16V v Modřanech strhli závit v hliníku ( v hlavě ...) tedy tolik ke tvé " hlouposti " z kuloárů profíků...jinak pochybuji, že si mechanik bere " momenťák " , zeptejme se palikxe - já utahuji novou svíčku bez momenťáku tak - že cítím deformaci - stlačení podložky a pak o čtvrtinu pootočení, tedy necelých 90°...a golu nikdy nedržím na konci ( velká páka ) no a toť vše...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
serpico
serpico