Klakson

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Klakson

Příspěvek od J.Bad »

Vím že tohle téma je tady v Esperu,ale tohle se týká Matize.Včera jsem si trochu pohrál a konečně dal do Matízka pořádné klaksony,které mi zbyly z předchozího auta a neprodal jsem je s nimi - naštěstí!!Je to teda nářez když jedu okolo Vltavy tak mě zdraví kapitáni výletních lodí!!No nebylo jednoduché je umístit a tak je každý jinde - to nevadí aspoň má zvuk rozptyl a netlučou se spolu.Jen mám trochu obavy o relé aby ty kontakty vydržely - když tak se dá silnější.Na minulém autě tam relátko nebylo a to co jsem tam dal tak to byl tak silný odběr že se zapekly kontakty. Obrázek
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Reklama

dedo.miki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Vedto sú normálne fanfáry a relé musí vydržať.Ked sa kupuje relátko tak je na nom označený aj údaj o maximálnom odbere.Bežne dostať 15A relátka a tie bohato postačia.
J.Bad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Bad »

dedo.miki píše:Vedto sú normálne fanfáry a relé musí vydržať.Ked sa kupuje relátko tak je na nom označený aj údaj o maximálnom odbere.Bežne dostať 15A relátka a tie bohato postačia.
Koukal jsem do manuálu Jak na to (Matiz) a tam je že je snad relátko 10A - bude to stačit?Díky za odpověď - nerad bych zapekl kabely!!To mi za zvuk klaksonu takový problémy nestojí.
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

ja som mal voľakedy fanfary na stovke,to bol zvuk keď som zatrúbil skoro ako lodná siréna,alebo aspoň Tatra 815 :lol: :lol: :lol: :lol: ,pár ľudí sa skoro pominulo od smiechu,keď videli čo to tak vytrubuje :lol: :lol: :lol:
Obrázek
(to modré vľavo bola moja stovka,uprostred pionier,čo mi ukradli na jeseň 1995,to bol malý ďábel :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: ,škoda ho
vpravo wartburg ktorý tu dosť často spomínam ,24 rokov verne slúžil našej rodine.
Ale keď sme u klaksónov spomeniem jednu príhodu,stala sa niekedy na jar 1982,keď jeden bývaly automobilový pretekár šiel po centre Nitry na svojom poľskom Fiate a mal namontované melodické fafáry,což bolo v tom čase prísne zakázané.No a počul ho zatrúbiť legendárne horlivý nitriansky policajt Vojtech D. o ktorom sa vravelo,že dal aj pokutu sám sebe a to tak,že chytil vlastného syna na motorke bez vodičáka a nasolil mu pokutu,ktorú,samozrejme,musel zaplatiť sám,
Aj v tomto prípade vymeral previnlcosi 50 korunovú pokutu,čo ale ostrieľaného cestného vlka nevyviedlo z miery,podal mu stovku zo slovami "to je dobré,ja si ešte za 50 zatrúbim..." :lol: :lol: :lol:
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“